La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

- l’arbre ple de vitalitat simbolitza la felicitat dels justos; El Salteri comença amb aquesta “Benaurança”, que ve a ser un pròleg de tot el llibre.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "- l’arbre ple de vitalitat simbolitza la felicitat dels justos; El Salteri comença amb aquesta “Benaurança”, que ve a ser un pròleg de tot el llibre."— Transcripción de la presentación:

1

2

3 - l’arbre ple de vitalitat simbolitza la felicitat dels justos;
El Salteri comença amb aquesta “Benaurança”, que ve a ser un pròleg de tot el llibre. L’exclamació inicial –“Feliç l’home!”-, es concreta al llarg del salm amb la contraposició de dues imatges poètiques: - l’arbre ple de vitalitat simbolitza la felicitat dels justos; - la palla escampada pel vent representa la ruïna final dels injustos. Així s’expressa un dels temes centrals del Salteri i de tota la Bíblia: el comportament dels homes està sotmès al Judici de Déu, i el món és governat per la justícia divina.

4 TRES LECTURES DEL SALM 1. AMB ISRAEL 2. AMB JESÚS
Aquest salm és certament un resum de tota la llei... de tot el que cal saber. Tot es resumeix en dos “camins”, dues “vies”, que s’obren davant de cada home: - L’un, simbolitzat amb la imatge de l’arbre que reverdeix, condueix a la “felicitat”… - L’altre, simbolitzat amb la imatge de la  ”palla escampada pel vent”, condueix al “no-res”... 2. AMB JESÚS TRES LECTURES DEL SALM Jesús usà sovint la imatge de “l’arbre” que dóna bon fruit (Mateu 7), que creix de tal manera que els ocells del cel hi fan el niu (Mt 13,32). Ell mateix es compara amb una vinya que dóna el seu fruit quan n’és el temps (Jn 15,1) 3. AMB EL NOSTRE TEMPS Veiem, en efecte, sants que fracassen i malvats que prosperen. El mateix Job ja ho havia comprovat. Aquest és l’escàndol de totes les èpoques. Jesús, el just per excel·lència, acabà la seva vida a l’arbre sec de la creu, sota l’aparença d’un fracàs, el més radical. Escoltem, no obstant això, el savi que ens parla a través d’aquest salm. Parla com un home experimentat... i afirma que “tot allò que emprèn el just arribarà a bon terme”. (Noél Quesson)

5 que no es guia pels consells dels injustos,
Feliç l’home que no es guia pels consells dels injustos, ni va pels camins dels pecadors, ni s’asseu al ròdol burleta dels descreguts

6 Estima de cor la llei del Senyor,
la repassa meditant-la nit i dia.

7 Serà com un arbre que arrela vora l’aigua:

8 dóna fruit quan n’és el temps i mai no es marceix el seu fullatge,
duu a bon terme tot el que emprèn.

9 No serà així la sort dels injustos;
seran com la palla escampada pel vent.

10 Els culpables no resistiran al judici,
cauran els pecadors a l’aplec dels justos. El Senyor empara els camins dels justos, i els dels culpables acaben malament.

11 ORACIÓ D’UN HOME AMB SORT
Tinc sort, Senyor, i ho sé. Tinc la sort de conèixer-vos, de conèixer els vostres camins, la vostra voluntat, la vostra Llei. La vida té sentit per a mi, perquè us conec, perquè sé que aquest món difícil té una raó de ser, que hi ha una mà amiga que em sosté, un cor amic que pensa en mi, i una presència d’eternitat dia i nit dintre meu. Conec el meu camí, perquè us conec a vós. Vós sou el Camí. Pensar això em fa adonar de la sort que tinc de conèixer-vos i de viure amb vós. En vós trobo les arrels que donen fermesa a la meva vida. Vós em feu sentir com “un arbre plantat vora l’aigua”. Sento el corrent de la vostra gràcia que em rega l’ànima i el cos, que fa florir la meva capacitat de pensar i d’estimar, i que converteix els meus desigs en fruita quan n’és el temps i el sol de la vostra presència beneeix els camps que vós mateix heu sembrat. Necessito seguretat, Senyor, enmig d’aquest món amenaçador en què visc, la vostra llei, que és la vostra voluntat, el vostre amor i la vostra presència és la meva seguretat. Us dono gràcies, Senyor, com l’arbre en dóna a l’aigua i a la terra.

12 Senyor, que heu senyalat per a cada un dels homes un camí de salvació i heu donat al món el vostre Fill Jesucrist, camí veritat i vida; no permeteu que abandonem el camí dels justos.


Descargar ppt "- l’arbre ple de vitalitat simbolitza la felicitat dels justos; El Salteri comença amb aquesta “Benaurança”, que ve a ser un pròleg de tot el llibre."

Presentaciones similares


Anuncios Google