L´Escola pitagòrica. Els filòsofs atomistes: leucip i demòcrit.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
El Pensament de Plató..
Advertisements

FILOSOFIA MODERNA IMMANUEL KANT. 2 IMMANUEL KANT- XVIII (1) PRINCIPIS GENERALS  De formació racionalista, la lectura de l’obra de Hume li fa plantejar.
EL TEMPS. ¿QUÈ ÉS EL TEMPS? El temps és un concepte físic que tots experimentem quotidianament, però que es difícil de definir formalment. Es pot partir.
L’ESCOLA PITAGÒRICA.
RAMON LLULL.
CATECISME de la Conferència Episcopal Espanyola Jesús és el Senyor.
i les seves observacions fa 400 anys
3.3 El problema de la realitat: teoria de les Idees
UNITAT 1 L’ORIGEN DE LA FILOSOFIA OCCIDENTAL.
Els orígens del pensament filosòfic occidental
L’ESCOLA JÒNICA Autors presocràtics.
1. El problema de l’origen del coneixement i la veritat 1
31 de l’any Regina Els “Records de pluja” de Marcel Olm ens fan desitjar una vida fecunda en l’amor.
JESÚS DE NATZARET.
Crítica al Platonisme i a la tradició judeocristiana
3.3 El problema de la realitat: teoria de les Idees
3. Els presocràtics 3.5. Els pluralistes
Unitat 12 L’empirisme modern José Vidal González Barredo.
3. Els presocràtics 3.3. Heràclit d’Efes
L’escola Pitagòrica i els filòsofs atomistes.
Treball realitzat per:
LA FAULA.
1. Aristòtil 1.3 La concepció del cosmos: cosmologia i física
Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau!
regit per llei: el logos
3.4 El problema del coneixement
Diverses parts (òrgans)
Forma substancial (essència)
Guillermo Martí Nomdedeu
PRIMERS TESTIMONIS FILOSÓFICS.
SETMANA SANTA Catequesi infantil – Parròquia Catedral de Sant Llorenç 2016.
BERNAT METGE.
2. L’idealisme absolut de Hegel
3. Els presocràtics 3.1. L’escola de Milet
Pàgina El problema de l’origen del coneixement i la veritat 1.2 L’origen i la constitució del coneixement: hume L’origen i la constitució del coneixement.
Per tant, hi ha d’existir
Tothom pot aconseguir el que es proposa !!!
1. L’empirisme de Locke 1.3. L’anàlisi dels conceptes de la metafísica escolàstica Pàgina 258 Els dos sentits de la substància: com a substrat i com a.
1. El problema de l’origen del coneixement i la veritat 1
Síntesi (ordenació i unificació)
Els sofistes Protàgores i Gòrgies Carla Domenech Marta Crespo
EL CAVALLET DE MAR I ELS SEUS FILLS
Pàgina El problema de l’origen del coneixement i la veritat 1.3 La recerca d’un criteri de veritat La crítica al dubte metòdic cartesià i el seu.
BIG BANG I VIA LÀCTIA.
TEMA 5: VIVIM EN ECOSISTEMES
1. Els sofistes 1.3. El problema de la naturalesa: el gir antropològic
Sòcrates Treball fet per: Judith Zarcos, Amor Estrela, Sonia Valcárcel, Chema Roque, Carlos Gimeno y Pedro Lopez.
La història de Sísif Mitologia Grega.
-FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA DIMECRES 9 -FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA SOMRIU, JA QUEDA POC PER CELEBRAR EL NAIXEMENT DE NEN JESÚS.
Projecte: el mercat 2a PART P -4.
Platonisme.
HERÀCLIT i l’escola Jonica
3. El problema del coneixement: teoria de la reminiscència
PRESENTACIÓ DEL PENSAMENT DE DESCARTES.
L’ESCOLA PITAGÒRICA: Els Atomistes: Demòcrit i Leucip
1. Aristòtil 1.4 El problema de l’ésser humà i del coneixement
3.4 El problema del coneixement
1. El problema de l’origen del coneixement i la veritat 1
5. Els pluralistes 39 Qui hi forma part?: Quins trets tenen en comú
2. El problema de la realitat: teoria de les Idees
HERÀCLIT D’EFES aC.
La literatura i les matemàtiques van de la mà.
Principi del canvi (immanent)
LA FLOR MÀGICA AUTORS: Ainoa i Christian.
2. El problema de la naturalesa i del coneixement als inicis de la reflexió filosòfica 2.1. El concepte de physis Pàgina 21 Primer problema: Què és la.
Què puc conèixer (2na part)
1. El origen de la filosofía
Els orígens del pensament filosòfic occidental El pas del mite al logos Els filòsofs presocràtics.
Sobre l’esforç Anònim 2014 .
Lorenzo Arteaga Álex Lliso Lucía Gil Nuria Montoliu
Transcripción de la presentación:

L´Escola pitagòrica. Els filòsofs atomistes: leucip i demòcrit. Àngela, Maria, Luis, Enri, ALba

Índex Biografia dels autors: Pitàgores Leucip Demòcrit Idees fonamentals de les seues teories. Influència en la filosofia de Plató.

Biografia pitàgores - Va ser un filòsof i matemàtic grec considerat el primer matemàtic pur. - Entre els seus professors van destacar Ferècides de Siros, Tales De Mileto i Anaximandro. - Va viatjar a Egipte, Aràbia, Fenícia, Babilònia i fins i tot, a l’Índia. - Va ser conduït a Babilònia com a presoner, on va instruir-se en ritus sagrats i cultes, i en les ciències matemàtiques dels babilonis.

- Va adoptar el vegetarianisme, va rebutjar vestir roba de pell d’animals i va donar importància a la puresa en l´ànima. - A Crotona, va fundar una escola filosòfica i religiosa que va traure nombrosos seguidors.

BIOGRAFIA LEUCIP - Va ser un filòsof grec del qual es coneix molt poc. - Se li atribueixen les obres “L´ordenació del cosmos” i “Sobre la ment”. - Va ser deixeble de Parmènides i Zenón de Elea, i va ser mestre de Demòcrit. - Segons Aristòtil y Teofraste, Leucip va formular les primeres doctrines atomistes, desenvolupades per Demòcrit, Epicur i Lucrecio.

Biografia demòcrit “Un deu entossudir-se en pensar molt, no en saber molt” - Va ser un filòsof grec, presocràtic i matemàtic, deixeble de Leucip. - Per a ell, tot el que hi ha en la natura és combinació d´àtoms i buit. - Segons Demòcrit, el plaer ha de triar-se i el dolor evitar-se. - És famosa l´anècdota de que Plató detestava tant a Demòcrit que volia cremar tots el seus llibres.

IDEES FONAMENTALS PITÀGORES - Pitàgores va utilizar les matemàtiques per tal d´arribar a la realitat, mitjançant l´aritmética i la geometria. - Els pitagòrics rebutjaven el coneixement obtingut pels sentits, ja que era imperfecte, i es basaven únicament en la raó. - El cos no era important ja que era imperfecte, impur i irracional. L’ànima era el costat perfecte, pur i racional. - La mort era una necessitat natural.

- La Tetraksys és el nombre perfecte i la clau de la doctrina. - És un símbol místic triangular que representa el número deu. Hi ha deu punts en quatre línies: La unitat: origen de totes les coses. La diada: origen de la parella masculí-femení. La triada: els tres nivells del món  celeste, terrestre i infern. El quaternari: els quatre elements  terra, aire, foc i aigua.

Déu Home i dona Cel, terra i infern Terra, aire, foc i aigua

IDEES FONAMENTLS leucip - L´origen de la formació de totes les coses era la combinació d´àtoms per integrar un tot. - Va suposar que els àtoms, per les seues condicions, aconseguien reunir-se i fer les estructures de tots els cossos de la natura. - Les dues idees fonamentals de Leucip són el ple i el buit. - Explica la racionalitat de la natura, l’ésser com múltiple i material, l´existència del buit i la formació dels mons.

IDEES FONAMENTALS demócrit - Va explicar la formació de l´univers mitjançant la combinació dels àtoms, que generen diferents mons, objectes i éssers. - Considerava la sensibilitat com un fet passiu. - En l´ànima hi havia una força (la raó) a la qual atribuïa el judici sobre la veritat de les impressions sensibles. - La seua teoria, el atomisme, la va deduir des de la lògica i el pensament racional.

Influència en plató dels pitagòrics - Mateixa concepció de l´ànima (divina i immortal): desvaloració del cos. - L´ànima havia d´alliberar-se del cos, purificant-se amb reencarnacions i el conreu de les matemàtiques i la filosofia. - Tant Plató com els pitagòrics rebutgen als sentits per a poder arribar a la veritat. - Els dos creien que coneixent i investigant els nombres, estaven investigant la realitat i que aquesta, tenia una estructura matemàtica.