La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

PRIMERS TESTIMONIS FILOSÓFICS.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "PRIMERS TESTIMONIS FILOSÓFICS."— Transcripción de la presentación:

1 PRIMERS TESTIMONIS FILOSÓFICS.
Pedro Martínez Carrión 2ºBATXILLERAT B Nº8

2 TALS DE MILETO AIGUA 624-547 a.C
METAFÍSIC MITÓLOGIC L´explicació universal i racional que va afirmar Tales fou que l´aigüa es origen de todas les coses que existeixen. a.C Tals de Mileto fou un excel·lent investigador. en descobriments meteorològics , matemàtics i geomètrics. Va nàixer en Miletos on també va morir. Va gaudir de coneixements a Grècia i Egipte. Fou mestre d´Anaximandro. es continua els relats mitológics grècs.

3 ANAXIMANDRO • La infinitud dels cosmos 610-547 a.C.
Va suposar un avanç de l´esperit filosófic gràcies als seus coneiximents astronòmics: • La infinitud dels cosmos • L´esperit geomètric • La concepció cíclica de la existència a.C. Anaximandro, alumne de Tals de Mileto.Aquest filósof va dir que l´infinit era indeterminat i a més que equilibraba els factors de la natura.Com també va dir que tot ix d´una Intel.ligència divina de l´univers i que tot mor ahí(a l´univers).

4 a.C. ANAXÍMENES Va realizar diferents hipòtesis sobre l´astronomía, meteorología i moviments solars. Anaxímenes afirma que tots els fenòmens naturals i els éssers deriven de l´aire. Doncs conclou explicant-ho com una naturalesa gaseosa.

5 “TOT FLUIX, RES NO ROMAN”
HERÀCLIT BIOGRAFIA Va naìxer en Éfeso, Àsia menor, a l´any 536 i va morir Al 470 a.C. Va ser el filósof que va començar la seua teoría del moviment “TODO FLUIX” Heràclit entén el foc com un simbol que provoca la harmonía en tots els factors de la Terra. És a dir, el foc o la raó, com ell li diu , s´encarrega de donar-li equilibri a totes aquestos factors. “TOT FLUIX, RES NO ROMAN” LOGOS O RAÓ

6 HERÀCLIT IDEOLOGÍA D´HERÀCLIT -El logos o raó -El logos -L´oposició
INTEL.LIGÈNCIA DIVINA QUE S´ENCARREGA D´HARMONITZAR ELS FACTORS LA NATURA. FORÇA IMPERSONAL QUE DÓNA ORDRE ALS FACTORS NATURALS (DIA/NIT). NO ES POT CAPTAR PELS SENTITS,ACTUEM COM SI NO ESTIGUERA I NOMÈS VIVIM DE LES SENSACIONS. HERÀCLIT AFIRMA QUE EL LOGOS“INTÈL.LIGENCIA CÓSMICA” MAI PODEM CAPTAR-LA PELS SENTITS. -El logos -L´oposició dels contraris TOTS EL ÈSSERS ESTAN ESTRUCTURATS PER TENSIONS O FORCES DINÀMIQUES I FORCES OPOSADES COM PER EXEMPLE:(vida/mort calent/fred terra/mar) AQUESTES FORCES ESTAN OPOSADES EN VIDA/MORT , ES A DIR, QUAN UNA ESTÀ VIVA L´ALTRA ESTA MORTA.

7 HERÀCLIT INFLUÈNCIA D´HERÀCLIT SOBRE PLATÓ
TEORIA DEL CANVI D´HERÀCLIT: Plató l´accepta però de manera que fa referència a les realitats físiques, materials i sensibles, no a les idees o realitats intel·ligibles. -Plató no va conèixer la teoria d´Heràclit dels sentits front la raó on diu que es fiem dels sentits i que el logos és una força inexplicable i la qual no podem captar. SORGIX EL MÓN SENSIBLE DE PLATÓ: -Manera irònica d´acceptar-la realment com no considera els coneixements reals es una manera de rebutjar-lo.


Descargar ppt "PRIMERS TESTIMONIS FILOSÓFICS."

Presentaciones similares


Anuncios Google