La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’ESCOLA PITAGÒRICA: Els Atomistes: Demòcrit i Leucip

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’ESCOLA PITAGÒRICA: Els Atomistes: Demòcrit i Leucip"— Transcripción de la presentación:

1 L’ESCOLA PITAGÒRICA: Els Atomistes: Demòcrit i Leucip
PRESOCRÀTICS L’ESCOLA PITAGÒRICA: Els Atomistes: Demòcrit i Leucip

2 L’ESCOLA PITAGÒRICA Va ser fundada al segle V a.C. per Pitàgores de Samos. Eres considerats una secta i estaven sota moltes regles com: Abstenció de bens materials Abstenció del goig sensible Celibat Abstenció a certs aliments Sumisió i respecte total a l’autoritat

3 L’ESCOLA PITAGÒRICA Descobriments:
A les matemàtiques, van descobrir els nombres irracionals. Els nombres són l’essència de totes les coses. A la música, van relacionar les escales amb nombres i tons. A la astronomia, van formar un model astronòmic.

4 ELS FILÒSOFS ATOMISTES
DEMÒCRIT Va nàixer en Abdea. Degué ser un dels autors més prolífics. Estudis: Va estudiar amb els mags i els caldeus, amb els quals va aprendre la Teologia i l'Astronomia. Leucip li va ensenyar la física. Va estar a Egipte i va aprendre la Geometria.

5 ELS FILÒSOFS ATOMISTES
DEMÒCRIT De la seua filosofia: Va estar inspirada per la necessitat de conjugar la permanència del ser amb l'explicació del canvi. Tot el que existix són els àtoms i el buit. Els àtoms posseïxen diferències quant a la seua forma i configuració. Ens oferix una primera interpretació mecanicista del Univers.

6 ELS FILÒSOFS ATOMISTES
LEUCIP Es sap molt poc de la seua vida. Es molt probable que haguera nascut a Milet. Va aprendre de Parmènides y va ser mestre de Demòcrit. Pràcticament tot el que es sap del seu pensament és gràcies a fragments d’obres d’altres autors com Aristòtil.

7 ELS FILÒSOFS ATOMISTES
LEUCIP Atomisme - Tant a ell com a Demòcrit se’ls atribueix la teoria de l’atomisme. -L’atomisme intenta explicar què tot l’univers està constituit per partícules diminutes i indivisibles, anomenades àtoms. -Aristòtil no accepta aquesta idea -L’atomisme es torna una teoria molt acceptada ja que afirmava tot el que l’escola eleàtica negava. Suprimia molts obstacles a que l’hora de comprendre l’univers.

8 INFLUÈNCIES L’antropologia de Plató va estar influenciada per aquestes idees. La idea de l’ànima atrapada al cos que ha de ser lliurada per un procés educatiu, i la reencarnació d'aquesta en un altre cos, si no és complia el procés educatiu. També es va deixar influenciar per la importància de les matemàtiques, els nombres i la raó.


Descargar ppt "L’ESCOLA PITAGÒRICA: Els Atomistes: Demòcrit i Leucip"

Presentaciones similares


Anuncios Google