APUNTS PER UNA BONA CASTANYADA.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
QUAN ARRIBA EL TEMPS DE COLLIR CASTANYES... TAMBÉ ARRIBA... LA TARDOR... NI FRED, NI CALOR.
Advertisements

QUAN ARRIBA EL TEMPS DE COLLIR CASTANYES... TAMBÉ ARRIBA... LA TARDOR... NI FRED, NI CALOR.
LA CASTANYERA.
Les amistats estan fetes de trossets....
CATECISME de la Conferència Episcopal Espanyola Jesús és el Senyor.
Aquest bonic poema sapiencial és una invitació a la confiança en la Providència divina. El salmista vol inculcar que només Déu pot assegurar la prosperitat.
UNA TARDA QUALSEVOL D’UN DIA QUALSEVOL
VISITEM LA RESIDÈNCIA.
Com fer una presentació de diapositives
Aquesta és una felicitació de Nadal atípica, tot i que us desitjo unes molt bones festes i un feliç 2.008, us envio una sèrie de fantàstiques fotos del.
Us proposem no tocar el ratolí i gaudir-ne
Xarop de saüc Sambucus nigra
CANELONS DE PERNIL DOLÇ,PINYA,NOUS,FORMATGE I FIGUES
Hi havia una vegada un lloc màgic, ple de color i aromes on vivia un drac panxa contenta. Era molt simpàtic, rialler i un enamorat del seu país, El Jardí.
3a PART Els nens i nenes de P- 4
El mercat ELS NENS I NENES DE P-4.
Coneixem el que estudien i ens hi impliquem
Projecte de P-3 4a Part Curs
TREBALLEM EL SISTEMA SOLAR
SESSIÓ V PES i EXERCICI FÍSIC.
Fem de cuiners! Els nens i nenes de 2n. estem treballant els aliments per això hem anat al Nútrim a fer un taller de cuina per aprofundir en el tema.
PRESENTACIÓ CRÈDIT DE SÍNTESI 1r ESO
La Torre del Cucurull era una torre defensiva del segle X.
La família de les tortugues
L’esquirola Pina.
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
▬ El salmista, un ministre de la casa de Déu, assisteix a la intriga d’un rival sense escrúpols, que vol suplantar-lo en les seves funcions dins el.
EL BOSC DE COLLSEROLA A LA PRIMAVERA
Un bocí de pastís...?.
DIADA DE La pau i la no violència.
a partir del llibre “escrits de presó”
“Les classes més sostenibles”
ALICIA I EL MON DE LES TRES DIMENSIONS.
Somnis d'Infant.
Carta d’un infant als seus pares.
CIÈNCIA GASTRONÒMICA O GASTRONOMIA CIENTÍFICA?
APLICACIÓ DE SAPONINES PER AL CONTROL
CUINA DE TARDOR.
Com fer una presentació? Comunicació oral
Tema 5: Nombres naturals i enters
Quina emoció! Què ens voldran dir?
Tots Sants - La Castanyada
THE COMMERCE KINGS CATÀLEG DE PRODUCTES IES LA BISBAL CURS 2016/17.
Somnis d‘infant.
LA TARDOR.
Meditem escoltant “He menjat el Teu Cos” (7’) de la Passió de Bach
HAMBURGUESA DE BRÒQUIL
Música: Pasqua, del Petit llibre d’orgue de Bach
LA PANDILLA.
Carta de Lincoln al mestre del seu fill (i II)
Cant espiritual Joan Maragall.
Fem panellets ÀLIGUES I AUFRANYS DE 1r.
LA CASTANYADA LITERÀRIA A LA BIBLIOTECA:
HANSEL I GRETEL Hansel i Gretel vivien amb el seu pare un pobre llenyataire i la cruel madrastra. Eren tan pobres que gairebé ja no tenien ni menjar per.
El Salm 135 de Schütz canta l’amor etern de Déu
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
GUIA PER A REGISTRAR-NOS AL QUIZ
Als de la Bisbal tan els fots quedar bé com mal.
Una noia s’esperava en una sala d’un gran aeroport.
EL QUADRAT LES MARIETES.
RESTA PORTANT-NE.
6a SETMANA de QUARESMA US PRESENTEM LA JOANA QUE ENS ACOMPANYARÀ EN AQUESTA SISENA SETMANA DE QUARESMA. LA JOANA DE VEGADES ES MOSTRA MOLT RESPONSABLE.
TREBALL DE SÍNTESI TAMARIT 2019
TORTELL DE REIS Ingredients 200 g de farina 6 g de llevat
COM NEIX UN PARADIGMA?.
El Montgrí per camins de calç.
Som humans. Per això a vegades….
ESCOLES VERDES PAUTES D’ACTUACIÓ.
LES PEDRES DE LA VIDA.
EXPERIMENTEM AMB L'AIGUA
Transcripción de la presentación:

APUNTS PER UNA BONA CASTANYADA

Ho passareu d’allò més bé! La tardor catalana no seria el que és sense la celebració de la castanyada. I què és el que es necessita per celebrar una castanyada com cal? Exactament! CASTANYES, però també MONIATOS i PANELLETS A mi sempre em toca la preparació així que us explicaré els meus secrets perquè la vetllada sigui perfecte. Com cal torrar les castanyes i els moniatos perquè us quedin tan bé com les i els que venen les castanyeres i els castanyers al carrer. Preneu nota i animeu-vos a preparar vosaltres mateixos la castanyada d’enguany. Aquesta recepta no té secrets! Només calen ganes de fer-ho. Ho passareu d’allò més bé! CASTANYES MONIATOS PANELLETS

CASTANYES QUÈ ENS CAL? Castanyes (mitja dotzena o més per cap. Estan tan bones que són un vici...) Ganivet Forn Drap de cotó de cuina (ben nét) ELABORACIÓ El primer que cal fer és agafar una a una i amb un ganivet fer un petit tall a la panxa de la castanya (al costat més boterut) i del cap a la cueta. Durant aquest procés, potser trobareu castanyes que estan corcades (tindran un foradet per on s’haurà introduït el cuc), rebutgeu-les! Un cop ja heu fet un tall en totes les castanyes, poseu-les a la safata del forn a una temperatura mitjana i aneu vigilant que es vagin torrant sense que es cremin, tot remenant-les de tan en tant. Les castanyes estaran en el seu punt quan s’hagin obert una mica del tall que els hi havies fet i quan tinguin un aspecte torradet, però no socarrat. Llavors, traieu-les del foc o del forn i emboliqueu-les en un drap de cotó ben net, perquè no perdin la calor, i dueu-les a taula. Mengeu-les ben calentetes, però amb compte de cremar-vos les mans i la llengua!!!

MONIATOS ELABORACIÓ QUÈ ENS CAL? Només heu de posar els moniatos a la safata del forn i deixar que es vagin estovant. Aneu-los tocant amb compte de no cremar-vos. Estaran quan estiguin ben tous. Llavors només els haureu de treure del forn, deixar-los refredar dos minuts i cruspir-los amb una cullera... o millor amb les mans! QUÈ ENS CAL? Moniatos (un o dos per cap, depèn de la mida)

PANELLETS INGREDIENTS: Per a la massa: 500 g. d’ametlles mòltes 500 g. de sucre 150 g. de patates cuites raspadures de llimona Guarnicions: 100 g. de pinyons 100 g. d’ametlles crues picades 100 g. de coco ratllat 25 g de cacau en pols 2 ous Patata

ELABORACIÓ 1. Bulliu les patates amb la pela, xafeu-les amb una forquilla i deixeu-les refredar. 2. Mescleu-les amb les ametlles mòltes, afegiu-hi el sucre en petites quantitats i treballeu-ho amb l’ espàtula de fusta, raspeu la pela de la llimona i afegiu-la-hi; treballeu la massa lleugerament amb les mans. 3. Dividiu la massa en parts, segons les classes de panellets que vulgueu fer Pinyons: . 4. Formeu boletes, passeu-les per la fècula, la clara d‘ ou batuda i pels pinyons, pinteu la superfície amb rovell d‘ ou, amb un pinzell. Ametlla: 5. Formeu tires i després mitges llunes, passeu-les per la fècula í per la clara d’ ou, cobriu-les amb les ametlles picades i pinteu-les amb ou. Coco: 5. Mescleu la massa amb la meitat del coco, formeu piràmides, passeu-les pel coco ratllat i pinteu només la punta amb l’ ou. Xocolata: 6. Mescleu la pasta amb 25 grams de cacau en pols, formeu boletes i passeu-les per la clara i pel sucre. 7. Unteu les plaques del forn amb margarina i poseu-hi els panellets. Prèviament, escalfeu el forn a 220 C; introduïu-hi les safates i deixeu-ho coure de 10 a 12 minuts. Serviu-los amb safata amb blonda, una vegada siguin freds.