La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Coneixem el que estudien i ens hi impliquem

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Coneixem el que estudien i ens hi impliquem"— Transcripción de la presentación:

1 Coneixem el que estudien i ens hi impliquem
Si sabem que estudien, podrem implicar-nos-hi més. Podrem demostrar-los que ens interessa, podrem fer-los preguntes, relacionar allò que aprenen amb la vida de cada dia i, en definitiva, acostar la vida familiar i l’acadèmica. Serà una molt bona manera de motivar-los per l’estudi, perquè se sentiran acompanyats.

2 Transmetem curiositat
La curiositat és la base de l’aprenentatge. Transmetem-la als fills. Mitjançant la pregunta, l’explicació entusiasta de mil i una coses, el descobriment a la xarxa... Voler aprendre és fonamental per tenir un bon rendiment acadèmic. I que els nostres fills vulguin aprendre depèn, també, de nosaltres.

3 Reforcem; ho agrairan Si una conducta és reforçada... segurament és repeteix... fins a convertir-se en un hàbit. Felicitem els fills si s’esforcen, si posen interès en l’estudi, i naturalment si treuen bones notes. Felicitar no vol dir comprar coses; vol dir demostrar que esteu contents que compleixin amb la seva obligació.

4 Acceptar, confiar... Acceptar els nostres fills com veritablement són és un dels nostres grans reptes com a pares i mares. Amb tot allò que ens encanta i aquelles altres coses que no ens agraden tant. Si els acceptem profundament, si els transmetem autèntica confiança, el seu benestar emocional serà molt millor... i el seu rendiment acadèmic també.

5 Per damunt de tot, afecte
Transmetre afecte és clau de tantes i tantes coses. Un jove que se sent estimat és un jove amb ganes de provar coses, d’aprendre, gairebé de menjar-se el món. Estimar no vol dir deixar fer-ho tot, ni molt menys. Però sí que vol dir abraçar, fer un petó i dir “T’estimo”, sempre que puguem.

6 Els límits són necessaris
Educar inclou posar límits i per tant, de vegades, prohibir. No és senzill fer-ho, però sí del tot necessari. Els límits posem-los, però fem-ho tan raonadament com puguem, de manera que el nostres fill entengui no només el “què”, sinó també el “perquè”.


Descargar ppt "Coneixem el que estudien i ens hi impliquem"

Presentaciones similares


Anuncios Google