La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

SESSIÓ CLÍNICA.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "SESSIÓ CLÍNICA."— Transcripción de la presentación:

1 SESSIÓ CLÍNICA

2 David Sexe: Noi Edat: 17 anys 8 mesos 1ª V: Gener-03 M.C: TOC
Temps d’evolució: Des dels 15 anys

3 SIMPTOMATOLOGIA (16a.) No poder parar de pensar.
Cops forts al cap per treure’s els pensaments. Odi a l’escola. No poder tocar la roba de l’escola. No poder parlar de l’escola. Evitar als companys i seguir-los passant el pensament a la seva amiga (pensament positiu).

4 Molta dutxa, sabó i colònia, per descontaminar-se de l’escola.
Escopir-se les mans per desinfectar-se de l’escola. Fer deures sense tocar llibres ni llapis. Tocar i apagar llums i aixetes. Rituals de repetició de paraules.

5 Tristesa, apatia, irritabilitat.
Idees de mort. Tr. del son. No tics. No tr. d’aprenentatge ni interrelacional. No antecedents personals ni familiars. Pare 63a., mare 49a., germà 20a. (electrònica)

6 Proves neurofisiològiques: TAC, SPET i EEG normals.
Estudi psicològic:

7 Diagnòstic: TOC Tractament psicofarmacològic durant 1 any 7 mesos. Actualment prenia: Besitran 250mg./dia. Anafranil 150mg./dia. Tranxilium 30mg./dia. Neurontin 1200mg./dia.

8 Evolució Milloria obsessions i compulsions. No tristesa, no apatia.
Augment important de l’agressivitat i la irritabilitat. Descens del rendiment d’aprenentatges (tot i el canvi d’escola). Idees de mort

9 Obsessions i compulsions actuals:
No poder parar de pensar (menys). Cops forts al cap (menys). Escopir. No veure res de BCN ni futbol a la TV (li recorda l’altra escola). Seguir antics companys (menys). Rituals que inclouen als pares. Quedar-se quiet i parlar sol.

10 Altra simptomatologia:
Se sent rar, no és ell, està desorientat. Sensació de controlar les persones. Sent sorolls que no sap d’on venen. Autoagressions. Sensació de tornar-se boig. Intolerància frustració.

11 Síndrome serotoninèrgica
És la síndrome clínica que resulta de la excessiva estimulació dels receptors serotoninèrgics centrals i perifèrics. Es caracteritza per canvis en l’estat mental i en les funcions motores i autonòmiques. Resulta d’una interacció medicamentosa on dos o més agents serotoninèrgics són administrats en combinació o presos en sobredosi.

12 L' inici del quadre clínic pot variar d’hores a dies després de l’exposició a l’agent(s) causant.
La combinació de símptomes i signes és extremadament variable en cada cas. Canvis en l’estat mental inclouen ansietat, agitació, confusió, inquietud, hipomania, al·lucinacions, coma.

13 El tractament consisteix en discontinuar l’agent(s) implicat i administrar mesures simptomàtiques i de suport fins que es resolen els símptomes. És de severitat i durada variable. Freqüentment és lleu i autolimitat un cop es retiren els agents precipitants.

14 Descens i canvi psicofarmacològic lent i progressiu fins a:
Besitran 200mg./dia. Zeldox 10mg./dia. Trankimazin 1mg. sublingual (si cal): 1 mes. Tècniques Cognitiu-Conductuals.

15 Evolució Des de set.-03 (18 a. 4 m.) milloria important. Actualment (19a. 7m.): Està estable i bé. Controla les obsessions i compulsions (són ximpleries). Repeteix 2n btx. en una acadèmia. Te xicota amb relacions sexuals satisfactòries. No auto ni heteroagressivitat, ni irritabilitat.

16 No Tècniques Cognitiu-Conductuals.
Tractament psicofarmacològic actual: Besitran 150mg./dia i Zeldox 10mg./dia. No Tècniques Cognitiu-Conductuals. Moltes gràcies


Descargar ppt "SESSIÓ CLÍNICA."

Presentaciones similares


Anuncios Google