La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Servei d’Urgències de l’Hospital de Sabadell i Centre Sociosanitari Albada Unitat de psicogeriatria Novembre 2013.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Servei d’Urgències de l’Hospital de Sabadell i Centre Sociosanitari Albada Unitat de psicogeriatria Novembre 2013."— Transcripción de la presentación:

1 Servei d’Urgències de l’Hospital de Sabadell i Centre Sociosanitari Albada Unitat de psicogeriatria
Novembre 2013

2 Centre Sociosanitari Albada Unitat de psicogeriatria
Director CSS: Joan Martí. Director Clínic Àmbit Sociosanitari: Antoni Nogueras. Cap infermeria Àmbit Sociosanitari: Salut Madriles. Planta baixa, enfront del S. Medicina Física i Rehabilitació. 40 llits. 2 infermeres al matí, una a la tarda i nit. 1,25 metges. 0,33 T. social Origen: Ucies, EAIA Dem, UGA, EAP, PADES, Altre hospital. CAL AVALUACIÓ PRÈVIA I ACCEPTACIÓ PER LA UNITAT (és responsabilitat del metge de la unitat : Pilar Sales o Germán Diestre).

3 Unitat de Psicogeriatria Canvi Model Assistencial
...de persones residents a persones amb malalties cròniques que fan un ingrés de durada variable i són donats d’alta...i poden tornar a ingressar. VGI de la persona: social, malalties, cognició, funcionalitat, etc. Ingrés per objectius. Treball en equip. Estimulació cognitiva.

4 Evolució de 2010 fins ara - 1 Més altes. Menys vells.
Menys temps ingressats.

5 Evolució de 2010 fins ara – 2 Motiu Ingrés
78 % ingressen per T. Conducta o Procés intercurrent

6 Evolució de 2010 fins ara – 3 Procedència
Ucies Domic 63 % procedeixen de UCIES o Domicili

7 Evolució de 2010 fins ara – 4 Desti
70 % tornen a casa seva o residència Menys morts: pacients millor situació

8 Evolució de 2010 fins ara – 2 Pacient procedents UCIES n= 135
Diagnostics No demència: 12 Enf Mental: 4 DC lleu: 2 Parkinson 2 Altres 4

9 Evolució de 2010 fins ara – 2 Planificació Anticipada de Decisions
Cal millorar molt la PAD de pacients que marxen a casa o residència

10 Que podem oferir al Servei d’Urgències:
1. Llits. 2. PAD en els malalts ingressats a la Unitat. 3. Col·laborar en la presa de decisions d’alguns pacients coneguts per la unitat i atesos a urgències. 4. Esforç per l’expertesa. Circuit d'INGRÉS: Una vegada acceptat l’ingrés per l’unitat, els Gestors Assistencials organitzen el trasllat. SEMPRE CAL INFORME D’ALTA D’URGÈNCIES IMPRÉS i TRACTAMENT MÈDIC.

11 Criteris d'ingrés -1 1. Persona amb demència diagnosticada correctament amb simptomatologia relacionada amb la demència: Trastorn de conducta. Infecció/broncoaspiració. Nafres. AFV. Davallada. Altres: segons valoració ad hoc.

12 Criteris d'ingrés -2 2. Persona gran amb malaltia mental no demència que requereix un dispositiu de subaguts per una descompensació de la seva malaltia mental. Sempre cal la indicació del psiquiatra i l’acceptació del metge de la unitat.

13 Criteris d'ingrés - 3 3. Persona que requereix estudi de deteriorament cognitiu en règim d’internament. Es una situació molt poc habitual. Aquestes persones solen ser estudiades en règim ambulatori, al EAIA –TC o a la CCEE de Neurologia.

14 No és criteris d'ingrés La síndrome confusional aguda, o delirium, és freqüent en pacients vells sense demència, però NO ES PER SI MATEIX UN CRITERI D’INGRÉS, llevat que es produeixi en un pacient amb demència prèvia coneguda.

15 Limitacions de la unitat
És una unitat de subaguts, on els pacients aguts poden ser atesos a vegades, i SEMPRE a criteri de la unitat (criteri clínic+intensitat de cures mèdico-infermeres). Per tant el criteri final és l’acceptació del metge de la unitat (que coneix el recurs i pot determinar amb millor precisió la efectivitat de l’ingrés en aquesta unitat). La intensitat de cures, tant mèdiques com infermeres, pot fer impossible assolir l’ingrés en aquell moment que ho necessita el pacient. Cal cercar una altre alternativa, que sovint serà la UGA, però no sempre. Cal pensar en altres unitats d’hospitalització com Neurologia, Psiquiatria, o altres.

16 Que esperem dels professionals del Servei d’Urgències
Interès i avaluació experta del problema agut de la persona dement o amb trastorn mental que consulta a urgències espontàniament o derivat per qualsevol dispositiu assistencial. Interès i esforç per indicar un ingrés apropiat a la unitat, en pacients sovint amb moltes dificultats del seu entorn familiar. Participació com metges d’urgències en el procés assistencial de les persones ingressades quan les circumstàncies ho requereixen. Tots els suggeriments possibles.


Descargar ppt "Servei d’Urgències de l’Hospital de Sabadell i Centre Sociosanitari Albada Unitat de psicogeriatria Novembre 2013."

Presentaciones similares


Anuncios Google