ELS DRETS DE L’INFANT 1959, Nacions Unides: «Declaració dels Drets del Nen», 10 principis, caràcter no obligatori. 1978, Polònia presenta la versió provisional.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Al vostre gust amb el  Amb so  CONTE PER A UNA NIT D’ESTELS.
Advertisements

JOC I APRENENTATGE El joc és la disfressa de l'aprenentatge perquè motiva, emociona, fomenta la curiositat, fa que les experiències siguin significatives,
CATECISME de la Conferència Episcopal Espanyola Jesús és el Senyor.
31 de l’any Regina Els “Records de pluja” de Marcel Olm ens fan desitjar una vida fecunda en l’amor.
Automàtic o al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Ester Busquets i Alibés
PETITS REPORTERS Títol.
DE L´ESCOLA TRADICIONAL A L´ESCOLA NOVA
ELS DRETS DELS INFANTS.
Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau!
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Una visió des de la família. Delegació de Família i Vida
IMAGINEM LA PAU «Imagine» de John Lennon Fotografies de la xarxa
ANÀLISI DELS ESTATS FINANCERS DE L´EMPRESA
Automàtic o al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
EL SEMBRADOR DE DÀTILS.
PASSOS PER MEDIAR UN CONFLICTE
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Declaració Universal dels Drets Humans
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
5. El problema de la moral: eudemonisme
Estat de benestar i drets socials
Automàtic o al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Declaració Universal dels Drets Humans
L’ABRAÇADA ÈS SALVADORA DE VIDES
Automàtic o al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA.
Somnis d'Infant.
Infants....
Carta d’un infant als seus pares.
El dia del cribratge d’alcohol a Catalunya, una estratègia de sensibilització en el marc del programa Beveu Menys Autors: Díaz Álvarez, Estela; Segura.
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
PROTOCOL MARC PER UNA INTERVENCIÓ COORDINADA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA Capítol 8: Sobre la protecció de dades personals ens els circuits territorials.
Objectiu Educatiu Trienni
-FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA DIMECRES 9 -FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA SOMRIU, JA QUEDA POC PER CELEBRAR EL NAIXEMENT DE NEN JESÚS.
Automàtic - Amb so ¯.
DINÀMICA DELS FACTORS BIOLÒGICS: Grans grups d’edat
Automàtic 8 Amb so ¯.
Automàtic 8 Amb so ¯.
SENYOR, ENSENYA’ NS A PREGAR
"SENYOR, ENSENYA’M A SER FELIÇ I A DONAR PAU!"
Automàtic o al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Somnis d‘infant.
“DÉU ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA”
LA NOVA SELECTIVITAT I L’ACCÉS A LA UNIVERSITAT
La literatura i les matemàtiques van de la mà.
Per la PAU, en record de RACHEL CORRIE.
Automàtic, amb so ¯.
“Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau”
Automàtic8 Amb so ¯.
Vulneració dels drets socials
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Automàtic o al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
CONCURS BÍBLIC NOM: CÉSAR COGNOMS: GARCÍA MEDINA GRUP B DATA NAIXAMENT: 02/07/2003 COL·LEGI: SANT JOSEP OBRER CARRER: COVADONGA S/N
Carta de compromís Manifest 3r ESO B 1.
DOMINIQUES de l'ENSENYAMENT Presentació del CARÀCTER PROPI
La vulneració dels drets socials
Pureza de Maria Escola de pares - infantil
6a SETMANA de QUARESMA US PRESENTEM LA JOANA QUE ENS ACOMPANYARÀ EN AQUESTA SISENA SETMANA DE QUARESMA. LA JOANA DE VEGADES ES MOSTRA MOLT RESPONSABLE.
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
ARTS PLÀSTIQUES Eva Navas Vela 1.
Automàtic o al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
WebQuest “ L’esport, ha de ser violent? ”.
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Xarxa de lluita contra el maltractament i la violència de gènere
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Transcripción de la presentación:

ELS DRETS DE L’INFANT 1959, Nacions Unides: «Declaració dels Drets del Nen», 10 principis, caràcter no obligatori. 1978, Polònia presenta la versió provisional d’una «Convenció sobre els Drets dels Infants». 20 de novembre de 1989: s’acorda el text final obligatori pels signats de la Convenció. 1990, la Convenció es torna Llei, signada i acceptada per 20 països. Avui, la llei ha estat acceptada per tots els països del món, menys per Somàlia i Estats Units.

ARTICLE 1 DEFINICIÓ D’INFANT Tota persona menor de 18 anys.

ARTICLE 2 NO DISCRIMINACIÓ Tots els infants tenen aquests drets, sense importar raça o color de pell, ni el sexe, ni la llengua, ni la situació econòmica, ni les seves creences o les dels seus pares, ni el seu estat de salut.

ARTICLE 3 L’INTERÈS DE L’INFANT SEMPRE ÉS SUPERIOR En qualsevol moment s’ha de vetllar pel benestar i bon desenvolupament de l’infant.

ARTICLE 6 SUPERVIVÈNCIA I CREIXEMENT Tot infant té dret a la vida. Cal fer tot el possible per assegurar la seva supervivència i el seu creixement.

ARTICLE 7O 07 NOM I NACIONALITAT Tot infant té dret, en néixer, a ser inscrit en un registre, rebre un nom, una nacionalitat, conèixer els seus pares i ser atès per aquests.

ARTICLE 9 SEPARACIÓ DELS SEUS PARES Cap infant ha de ser separat dels seus pares, a no ser que això li sigui un gran bé. En cas de separació matrimonial, tenen dret a mantenir contacte amb els dos progenitors.

ATICLE 13 LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ L’infant té dret a expressar lliurement el seu parer, a rebre i difondre informació i idees de tot tipus, sempre que això no vagi contra el dret d’altres persones.

ARTICLE 14 LLIBERTAT DE CONSCIÈNCIA, DE RELIGIÓ I DE PENSAMENT La seva llibertat: de pensament, de consciència i de religió, ha de ser respectada. Els seus pares podran aconsellar-lo sobre aquests temes.

ARTICLE 16 PROTECCIÓ I DRET A LA PRÒPIA INTIMITAT Tenen dret a una vida privada pròpia, respecte de la vida privada en família, i a la intimitat de la seva llar. No se’ls ha d’obrir la correspondència i tenen dret a la seva imatge.

ARTICLE 17 ACCÉS A UNA ADEQUADA INFORMACIÓ Els infants tenen el dret de rebre informació mitjançant llibres, diaris, ràdio, televisió, internet... Especialment la informació que sigui important per al seu benestar i desenvolupament. Els adults tindran cura que aquesta informació sigui l’adequada.

ARTICLE 18 RESPONSABILITATS DELS PARES Els pares són els responsables de la seva educació i de la seva creixença, sempre han d’actuar pensant en l’interès de l’infant. Les autoritats podran ajudar els pares en aquesta missió.

ARTICLE 19 PROTECCIÓ CONTRA EL MALTRACTAMENT Les autoritats protegiran els infants de maltractes, abusos i violència, també dels que provinguin dels seus pares o responsables legals.

ARTICLE 28 L’EDUCACIÓ Tenen dret a l’educació. L’educació primària serà obligatòria i gratuïta. Se’ls ha de facilitar l’accés, si volen, a estudis superiors; tots el governs han de col·laborar per tal que això sigui una realitat a tot el món. Els càstigs a l’infant no han de ser ni humiliants ni indignes.

ARTICLE 38 CONFLICTES ARMATS En temps de guerra no podran ser soldats ni participar en combats. Els infants seran objecte de protecció especial en cas de conflicte bèl·lic.

Dret a la vida, dret a una protecció especial, dret a una bona alimentació i serveis mèdics adequats, dret a ser estimat i comprès, dret a ser el primer en rebre protecció i socors, dret a no ser explotat, dret al respecte a les conviccions de qualsevol mena, dret a ser educat en un esperit de tolerància... Només entendràs i podràs viure els teus drets, quan respectis els drets dels altres. Tu INFANT: Tens l’obligació de créixer mentalment, moral, espiritual i social. Tens el deure de ser lliure, sabent de debò què vol dir llibertat. Tens el deure de considerar iguals els teus companys. Tens el deure de vetllar per la teva salut. Tens el deure d’estimar els més desafavorits. Tens el deure de donar tot l’amor que siguis capaç. Que per a tu, malgrat les diferències de raça, de religió, de nacionalitat, de sexe... tots els infants del món siguin iguals.

Catalonia PPT’S Traducció d’una presentació rebuda sense crèdits. Fmr? Música: Enya [EMG] – On Your Shore.wav 20 11 2005 Sense finalitat comercial – Ús privat. Suggeriments: aballus@pie.xtec.es Podeu visitar: www.xtec.net/~aballus Catalonia PPT’S