Els sabors de les cuines del Món

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
DIA DE LES VERGES 21 d’Octubre.
Advertisements

Les entrevistes: Segona part
VISITEM LA RESIDÈNCIA.
BAUHAUS, una escola d’art
SETMANA SANTA AL COLLELL TEMPORADA 2016/17
Alimenta el teu cos.
SOPA DE CARBASSA.
La Càmera C A R L I È.
RECEITA BRASILEIRA.
Xarop de saüc Sambucus nigra
CANELONS DE PERNIL DOLÇ,PINYA,NOUS,FORMATGE I FIGUES
Els sabors de les cuines del Món
PROJECTES: UN LLARG CAMÍ…
FER OLI A UNA TAFONA: OFICI DE TAFONER
APUNTS PER UNA BONA CASTANYADA.
Coneixement del Medi Social i Cultural
TERMOREGULACIÓ HORÀRIA INDIVIDUAL DELS ESPAIS DEL CENTRE
Projecte de P-3 4a Part Curs
LA FAULA.
Catàleg Bonservei C/ Enric Morera, Manresa - Bcn - Tel
TREBALLEM EL SISTEMA SOLAR
EL VALOR DE LA FELICITAT
Creació d’un mapa personalitzat
I ARA, QUÈ PUC FER?.
SESSIÓ V PES i EXERCICI FÍSIC.
Fem de cuiners! Els nens i nenes de 2n. estem treballant els aliments per això hem anat al Nútrim a fer un taller de cuina per aprofundir en el tema.
Xaf, el corb marí.
ENDEVINA ENDEVINALLA 2n de Primària.
Taller SOBRE l’aigua: L'inventor gota.
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
COSES  QUE  ENS  FAN  POR!!!.
EL BOSC DE COLLSEROLA A LA PRIMAVERA
Un bocí de pastís...?.
QUÈ FA QUE UNA PILOTA BOTI MÉS QUE UNA ALTRA?
DIADA DE La pau i la no violència.
HORT = TREBALL EN EQUIP - 4t
Ref. 173 Barcelona, Música de Frank Pourcel
Cançó de Sant Nicolau 4 de Desembre del 2009.
Un experiment amb pomes i llimones
Aquest exercici, és per comprovar el que has aprés.
Eines d’internet per al professorat d’EOI.
TEMA 5 : FUNCIÓ DE NUTRICIÓ
CAMPANYA DE RECOLLIDA D'OLI USAT
Mescla Eutèctica Estudi analític del comportament del punt de fusió d’una mescla homogènia d’aigua i sal.
ALUMNES DE 4T ESCOLA L’ESTEL
CIÈNCIA GASTRONÒMICA O GASTRONOMIA CIENTÍFICA?
ENS TROBEM DE NOU.
Presentació BATXILLERAT
CUINA DE TARDOR.
Sòlids Líquids Gasos Plasma
LA FRUITA I ELS SENTITS DE LA VISTA, TACTE I GUST
Sortir és un fet havitual
HORT = TREBALL EN EQUIP - 4t
THE COMMERCE KINGS CATÀLEG DE PRODUCTES IES LA BISBAL CURS 2016/17.
EL GAT LLAMPEC VISITA ALS ALUMNES DE CICLE MITJÀ
CUINAR, UNA ACTIVITAT HUMANA
Treball efectuat per GUILLEM BIRBA i MARIA JORDANA
Les taules de multiplicar
DNA als meus aliments??.
FER OLI A UNA TAFONA: OFICI DE TAFONER
HAMBURGUESA DE BRÒQUIL
QUIN EFECTE TENEN ELS ÀCIDS SOBRE ELS ALIMENTS?
L’ ELEFANT.
PRIMAVERA GRUP IV 01a.
Als de la Bisbal tan els fots quedar bé com mal.
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
TORTELL DE REIS Ingredients 200 g de farina 6 g de llevat
Setmana de la Solidaritat 2010 – 2011 Escola Pública “Josep Carner” (Badalona) L’ EDUCACIÓ, UN FUTUR EN IGUALTAT: el que han de fer nens i nens de tot.
EXPERIMENTEM AMB L'AIGUA
Transcripción de la presentación:

Els sabors de les cuines del Món QUADERN NÚM 2 Receptari del taller “Cuines del Món” Jornada Cultural del Carnaval 20 de febrer 2009 IES Lluís Domènech i Montaner REUS REVISTA REUS·XING

Aquest receptari, que publiquem en dos quaderns, recull els menjars que es van elaborar el dia 20 de febrer de 2009 en un dels tallers realitzats al nostre IES. amb ocasió de la celebració de la Segona Jornada Cultural del curs 2008-2009 Al taller, que va tenir una acollida multitudinària, van col·laborar -en la seva preparació i desenvolupament- moltes persones, alumnes i professores : treballant, animant i …tastant. Volem fer una especial menció de les alumnes que van portar les receptes i que es van encarregar de dirigir la seva elaboració.

Els “chefs” de cuina MENÚ Arepas -Colòmbia i Veneçuela- de Daniela Bolaños i Andrea Villa, (2n d’ESO) Papas arrugadas con mojo picón -Canàries- de Raquel Rodriguez, (2n d’ESO) Empanadas de queso –Bolívia- de Mónica Bimbaumer, (2n d’ESO) Humus –Marroc- de Leila Akontei, (4r d’ESO) Xips de yuca y patacón –República Dominicana- de Elisabeth Guzmán i Rebeca Henríquez, (2n d’ESO) Guacamole –Mèxic- de Andrea Hernández, (1r d’ESO) Boletes de xocolata i braç de plàtan –Romània- de Andrea Vlad, (4r d’ESO) Crêpes –França- de Inés Fortuny (4r d’ESO) i tradicionals de l’IES.

Salsa guacamole (Mèxic)

Salsa Guacamole (Mèxic) Ingredients: 2 Advocats 1 Tomaquet (preferiblement de mata o de pera) 1/2 Ceba gran o 1 petita i tendra Suc de mitja llimona Sal Tabasco Una cullarada sopera d‘oli d‘Oliva verge. · Una mica de coriandre

Preparació del Guacamole: Es pela l’advocat (un truc per pelar l’advocat sense que es quedi mig pegat a la pell és donar-li un masatge suau amb els dits i fer-ho rodolar sobre la taula un poc, així la pell es desprendrà més fàcilment). Una vegada pelat, el tallem i el treiem l’ós, dipositant-ho al vas de la batedora. Pelem el tomaquet i la ceba picant-la menuda, també afegim tot a la batedora. Afegim sal al gust, una mica de tabasc, també al gust i l’oli. Amb l’oli convé no passar-se ja que només se l’hi afegeix per donar sabor, l’advocat és una fruita amb molt de greix i amb massa d’oli esdevendria una mena d’engrum. S’afegeix el coriandre i el suc de mitja llimona, que a més de donar-li un sabor especial, per les seves propietats antioxidants, ens permetrà conservar al frigorífic la salsa sobrant sense que s’ens malmeti. Batim tot fins aconseguir la consistència desitjada, es rectifica de sal i la salsa guacamole ja està llesta per servir i consumir.

CRÊPES (França) Oferim a continuació dues receptes de crêpes: La primera -més complexa i elaborada- que va ser portada per l’alumna Inés Fortuny de 4r d’ESO. La segona la tradicional recepta –més senzilla- que cada any en les jornades culturals fan els alumnes que volen participar-hi, seguint les indicacions en francés de les professores Maite Villanova, Montse Casanovas i la col·laboradora Jacqueline.

Crêpes Ingredients: 250 g. de farina de blat 80 g. de MAIZENA (8 culleres rases) 2 pisques de sal 1 sobre de llevadura ROYAL 5 cullerades de margarina ¼ l. d’aigua ¼ l. de llet 6 ous 7 cullerades de Ron 3 cullerades de sucre 3 paquets de sucre vainillé ( o vainilla líquida) 2 pells de llimona rallada 1 pell de taronja rallada

Preparació dels crêpes: En un bol mesclar la farina, el sucre, la MAIZENA, la sal, la llevadura, la margarina fosa al bany maria, els ous, i els paquets de sucre vainillé. Desfer i mesclar a poc a poc afegint la llet, l’aigua, el ron, per obtenir una pasta ben fina. Afegir la pell de llimona rallant només la pell groga (la part blanca de sota és amargant) i la pell de taronja també. Untar una paella amb margarina, escalfar-la i quan estigui ben calenta abocar poca pasta a la paella. Fer-la coure a foc fort. Girar-la i deixar coure l’altre costat. Servir les crêpes calentes amb sucre i xocolata … i que aprofiti!

Crêpes “Reus Dim” (Pour 20 crêpes) Ingrédients: 250 g. de farine ½ l de lait 3 (o 4) oeufs Préparation: Dans une saladier mettre la farine, faire un puit y mettre les oeufs. Ajouter un peu de lait. Mélanger en batant très fort, quand la pàte est bien homogène, ajouter la lait peu à peu. Bien mélanger. Faire cuire portions de la pâte par les deux fâces, coupées formant cercles, dans une poêle o dans une fregidora de crêpes graissé avec beurre (il n’est pas nécessaire de laisser reposer la páte). Manger acompanyé avec chocolat.

Bon appétit!

I després d’aquest banquet? de postres….

Boletes de xocolata i braç de plàtan (Romania)

Ingredients: 500 g galetes 100 ml. Rhum 50 g sucre en polç 200 g melmelada de préssec 30 g de cacau 1 sobre de sucre gust vainilla 100 g cireres amb licor 1 culleradeta de mantega 1 sobret de coco Preparació: Les boletes: Es barrejen tots els ingredients amb molta cura, reservant el coco, la melmelada i les cireres. Es fan boletes amb la pasta s’omplen amb cirera i amb el coco s’espolvorejen,. El braç: Es fa una pasta que s’estira per crear una base. S’estén alternant capes de pasta i de melmelada. Es fa un braç, enrotllant aquesta pasta amb cura per no trencar-la. S’adorna colocant-hi unes cireres i espolvorejant amb coco. S’ha de guardar al frigorífic unes hores ja que ha d’agafar consistència.

Bon profit! Van col·laborar, coordinant el taller, les professores: Laia Bascompte, Montse Casanova, Montse Gassió, Francisca Herrera, Teresa Linares, Nico Muñoz, Teresa Muñoz, Rosa Pinteño, Carmela Pérez, Teresa Villanova Bon profit! Els sabors de les cuines del Món” Quadern número 2 Muntatge power point: Francisca Herrera Reyes