1) Antecedents: Cultura grega (aprox. 600AC-200 DC)

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
2.Cosmovisiones y filosofía de la ciencia
Advertisements

Nicolás Copérnico  Propuso el sistema heliocéntrico, en que todos los planetas, incluida la Tierra, giraban alrededor del Sol. Antes de él imperaba el.
Ley de Gravitación Universal
CAMBIO DE PARADIGMA CIENTÍFICO: DE ARISTÓTELES A NEWTON Aristarco (310 a. C. 230 a. C) Ptolomeo, d.C. Aristóteles Copérnico Galileo,
La Tierra en el Universo Prof. María Alicia Bravo. Colegio Senda Nueva - Chile – ( 56-2 ) – /
LAS COSMOVISIONES MODERNAS REALIZADO POR: ROCIO CASTILLO DELGADO GUILLERMO ESTERO JIMÉNEZ ISABEL Mª FERNÁNDEZ RECHE MANUEL PÉREZ GUTIÉRREZ DANIEL SÁNCHEZ.
LEY DE LA GRAVITACIÓN UNIVERSAL
FÍSICA Profesor-> Eric Lescano Alumnas-> Sasha Marchevsky
Guillermo vilac 1ero BACH ``C´´
LÍNEA DE TIEMPO DEL DESARROLLO HISTÓRICO DE LA CIENCIA
DESARROLLO HISORICO DE LAS CIENCIAS
Presentado por : Yecica Jaidiby castro Garcia
1.- LAS RAICES DE LA CIENCIA
Universidad Autónoma de Nuevo León Preparatoria No. 2
DESARROLLO HISTORICO DE LAS CIENCIAS
SEGONA AVALUACIÓ Treball i energia. Potència. Calor.
Qui som,? on anem Dins l’immens Univers que i fem nosaltres,? Qui ens hi ha portat,?
2. L' idealisme transcendental:la síntesi kantiana 2. 3
Superfícies.
Ciència, tècnica i societat
Las leyes de Kepler. Montoya.-.
UNITAT 6 ORIGEN DEL PENSAMENT MODERN: RENAIXEMENT
El Sistema Solar El Sistema Solar és un conjunt de 8 planetes coneguts de dimensions molt variades i característiques molt diferents, i altres astres.
i les seves observacions fa 400 anys
Tema 10: Dinàmica.
L'EDAT MODERNA.
Joakim,Lucas,Adrian,Arnau.
ELS ANELLS DE JÚPITER.
L’Univers Com es defineix l’Univers?
EL SISTEMA SOLAR ELS PLANETES.
ELS PLANETES.
INSTITUT RONDA 1 ESO-Lleida
ELS PLANETES CEIP POMPEU FABRA CURS
ESQUEMA INICI ESQUEMA RECURSOS INTERNET ACTIVITAT LECTURA INICIAL
Característiques i classificació.
El Planeta Terra.
PREINSCRIPCIÓ DE QUART.
Física 1 btx: òptica Què és la llum: Teories corpuscular i ondulatòria
Construeix la gràfica de valors
DINÀMICA.
ELS PLANETES DEL SISTEMA SOLAR
TREBALLEM EL SISTEMA SOLAR
ELS PLANETES.
ELS ANELLS DE SATURN.
ELS PLANETES DEL SISTEMA SOLAR
JÚPITER,SATURN,URÀ,NEPTÚ
QUÈ FEM DESPRÉS DE L’ESO?
EL SISTEMA SOLAR Investiguem a 3rA.
COLEGIO DE DOCTORES Y MAESTROS EN EDUCACIÓN A.C.
La filosofia d' Aristòtil i les escoles hel·lenístiques
Tema 4. La Terra i la Lluna. Pàg 52
MIREMMATEMÀTIQUES Lleida 24 d’octubre de 2009.
Què hi ha a l'Univers?.
Els filòsofs presocràtics
3. El problema de la naturalesa: La revolució científica 3
PROPIETATS DE LA LLUM La llum es propaga en línea recta.
La revolució científica
Docublog El blog del Programa de Documentació dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya Núria Ferran.
L’UNIVERS.
EL LÍMIT DE ROCHE.
L’ESCOLA PITAGÒRICA: Els Atomistes: Demòcrit i Leucip
1. Aristòtil 1.3 La concepció del cosmos: cosmologia i física
Matemàtiques Geometria.
On estem a l’univers?.
El Cosmos Rocío López Marcos Paula Fernández Pérez.
Trabajo de iniciación a la investigación siglo xvii.
CRAI: Unitat de Gestió de la Col·lecció
MERCURI MART PLUTÓ SATURN VENUS NEPTÚ JÚPITER URÀ TERRA
TRETS DIFERENCIADORS 4t ESO
3.- LA GLOBALITZACIÓ És una acceleració de la interdependència de les economies nacionals, provocada pels canvis tecnològics i la reducció de les barreres.
Transcripción de la presentación:

1) Antecedents: Cultura grega (aprox. 600AC-200 DC) HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA Quatre etapes fonamentals: 1) Antecedents: Cultura grega (aprox. 600AC-200 DC) 2) La revolució científica del segles XVI-XVII. 3) El materialisme científic del segle XIX. Tecnologia. 4) El període actual de ràpid desenvolupament i multidisciplinar. Importància de la Informàtica. 5) Futur ??: Biotecnologia, nanotecnologia, viatges espacials.

ANTECEDENTS (Científics grecs destacats) Període més destacat: Alexandrí (Biblioteca d’Alexandria) (aprox. 300 A.C.-200 D.C.) Matemàtics: Euclides (330-275 A.C) Primer director de la facultat de matemàtiques del Museu associat a la Biblioteca. Escriu una obra mestra: ELS ELEMENTS: a) Geometria grega del cercle i la recta b) Teoria dels nombres (aritmètica) c) Geometria del pla, la esfera i els sòlids regulars

Va establir nous criteris de rigor i elegància a les demostracions. Per exemple va demostrar emprant la reducció a l’absurd que el conjunt de nombres primers havia de ser infinit. ARISTARCO DE SAMOS (310-230 AC) Un dels més grans astrònoms de tots els temps 1) Va establir una escala qualitativament correcta del conjunt Terra-Lluna-Sol 2) Segons Aristarco la Terra gira al voltant del Sol i els estels romanen fixos sobre l’esfera cel·leste.

Física: Arquímedes (287 AC-212 DC) Va ser un geni de la física de la talla de Newton. Principals contribucions: a) Geometria: càlcul superfícies figures planes, aproximacions a . b) Aritmètica. c) Física: Hidrostàtica, Mecànica d) Enginyeria: Hèlix Arquimèdica, politges, catapultes. Un dels primers científics valorats per l’Estat a causa de l’aplicació de les seves idees.

Després de la desaparició de la cultura grega (i de la seva continuació durant la dominació romana) la ciència pateix un estancament i, fins i tot, un retrocés. El final d’aquesta etapa arriba amb el Renaixement, Les figures més destacades son Leonardo da Vinci (1452-1519) i Copèrnic (1473-1543). Es considera que la ciència moderna neix a mitjans del segle XVI i especialment al segle XVII.

El segle XVII: inici de la ciència moderna La disciplina fonamental és l’Astronomia, que va impulsar tant les matemàtiques com la física. Johannes Kepler (1571-1630): Creia en la teoria heliocèntrica. Lleis de Kepler: Les òrbites dels planetes són el·lipses amb el Sol situat al focus (1609). Llei de les àrees (1609) El quadrat del període de revolució és proporcional al cub de la distància al Sol (1619).

Galileo Galilei (1564-1642) Bon observador. Constructor d’un dels primers telescopis. Estudia l’estructura i el moviment dels planetes. Observa per primera vegada quatre satèlits de Júpiter. Els anells de Saturn i les fases de Venus. (explicació més senzilla de les fases  Sol centre sistema solar). 3) Introdueix la Llei d'inèrcia a partir d’experiments mecànics. 4) Demostra que tots els objectes cauen amb la mateixa acceleració independentment de la seva massa.

Les Matemàtiques Recuperació dels coneixements grecs en geometria i aritmètica per adaptar-los a les necessitats de l'òptica, l’astronomia i la mecànica. * 1614: John Napier publica la primera taula de logaritmes ab=x  b=loga x * Neix la geometria analítica de la fusió de la geometria i l'àlgebra de la mà de Descartes (1596-1650) i Fermat (1601-1665) * Apareix el càlcul infinitesimal. Contribucions principals de Newton (1643-1727) i Leibniz (1646-1716): 1) Càlcul diferencial (problema de la tangent) 2) Càlcul integral (càlcul de longituds, àrees, volums)

Matemàtiques: Entre 1665-1675 desenvolupa ISAAC NEWTON (1643-1727) Estudià a Cambridge, va quedar sota l’impacte dels treballs d’Euclides i Descartes. Treballà especialment en matemàtiques, mecànica i òptica. Matemàtiques: Entre 1665-1675 desenvolupa el càlcul infinitesimal i les seves aplicacions. Treballa en el teorema del binomi. Mecànica: Bases de la mecànica són les seves tres conegudes lleis. Treballà en mecànica de materials, hidrodinàmica, hidrostàtica. Descobrí la llei de la gravitació universal

Òptica: Teoria dels colors, naturalesa corpuscular de la llum. Hàbil constructor de telescopis. La seva obra magna és: Philosophae Naturalis Principia Mathematica (1687) síntesi de la física i matemàtiques conegudes fins llavors. Juntament amb Einstein, Isaac Newton és un dels físics més coneguts de tots els temps.