La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’Univers Com es defineix l’Univers?

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’Univers Com es defineix l’Univers?"— Transcripción de la presentación:

1 L’Univers Com es defineix l’Univers?
L’univers és tot alló que existeix. Està format per matèria i energia. Quina forma té l’Univers? Els astrònoms no han arribat a un acord. No se sap. Alguns diuen que podria ser de forma esfèrica, altres pensen que té forma de sella de muntar o patata fregida, podria ser un tub espiral ….

2 Quina mida té l’Univers?
Tots els astrònoms pensen que l’Univers és infinit, perquè està en constant expansió. Quines unitats de mesura utilitzen els astrònoms per mesurar les distàncies a l’Univers? Les unitats astronòmiques UA, per mesurar distàncies dins el sistema solar Els anys llum, per mesurar distàncies galàctiques Els parsec (pc), per mesurar distàncies entre galàxies.

3 A quants quilòmetres equival una UA?
Una UA= km, que correspon a la distància mitjana que separa la terra del sol. A quants quilòmetres equival un any llum? Un any llum = km Com es calcula l’equivalència en km d’un any llum? Cal multiplicar tots els segons que té un any per km per segon, que és la velocitat de la llum.

4 Els càlculs són els següents:
60 s cada min x 60 min cada h = s cada hora 3600 s cada h x 24 h cada dia = s cada dia 86400 s cada dia x 365,25 dies cada any= s en un any s cada any per quilòmetres cada segon = quilòmetres en un any = any llum km = 9,467·1012 km = any llum

5 Què vol dir que l’Univers està en constant expansió?
Que els astres cada cop estan més separats entre sí. Què és l’astronomia? És la ciència que s’ocupa dels astres, incloent els planetes i els seus satèl·lits, els cometes i els meteorits, les estrelles i la matèria interestel·lar, les galàxies i els cúmuls de galàxies. Qui són els astrònoms? Els científics que estudien l’astronomia.

6 Quins avenços tecnològics han estat molt importants per poder explorar l’univers?
El descobriment del telescopi, l’any 1608, va permetre observar els moviments dels cossos celestes amb més detall. Al segle XX, els avenços en astronàutica i l’ús de les radiocomunicacions i la informàtica han permès conèixer els astres més llunyans. El telescopi espacial Hubble és una de les eines principals per observar l’Univers.

7 El coneixement de l’Univers
Des de la més remota antiguitat els humans han tractat de descriure la posició de la Terra a l’Univers i el moviment dels planetes i de les estrelles del cel. Veiem doncs les teories al llarg del temps

8

9

10 TEORIA GEOCÈNTRICA

11

12 TEORIA HELIOCÈNTRICA

13 COMPAREM MODELS TEORIA GEOCÈNTRICA TEORIA HELIOCÈNTRICA
Feu una taula a la qual compareu el sistema geocèntric de Ptolomeu amb l'heliocèntric proposat per Copèrnic: - Quines diferencies fonamentals presenten?


Descargar ppt "L’Univers Com es defineix l’Univers?"

Presentaciones similares


Anuncios Google