La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

INSTITUT RONDA 1 ESO-Lleida

Presentaciones similares


Presentación del tema: "INSTITUT RONDA 1 ESO-Lleida"— Transcripción de la presentación:

1 INSTITUT RONDA 1 ESO-Lleida
FASES LUNARS FASES LUNARS INSTITUT RONDA 1 ESO-Lleida

2 Amb una bola de porexpan grossa que hem pintat de blau i verd hem representant el planeta Terra.
Ficant una roba negra al terra i il·luminant els nostres astres amb una llanterna hem fet aquestes fotos Amb quatre boles més petites, que hem pintat de gris, hem representat la Lluna LES QUATRE FASES LUNARS MÉS CONEGUDES DE LA LLUNA I LA SEVA ÒRBITA (la lluna plena no es veu)

3 LA LLUNA ESTA A LA DRETA DE LA TERRA. TE FORMA DE LA LLETRA D
QUART CREIXENT LA LLUNA ESTA A LA DRETA DE LA TERRA. TE FORMA DE LA LLETRA D

4 LA LLUNA A LA ESQUERRA DE LA TERRA. TÉ FORMA DE C.
QUART MINVANT LA LLUNA A LA ESQUERRA DE LA TERRA. TÉ FORMA DE C.

5 LLUNA NOVA LA LLUNA ESTÀ ENTRE EL SOL I LA TERRA. PER TANT NO ES VEU DESDE LA TERRA.

6 LLUNA PLENA LA TERRA ESTÀ ENTRE EL SOL I LA LLUNA. ES VEU TOTA SENCERA DES DE LA TERRA (però en la foto no es veu perquè està eclipsada).

7 PERQUÈ ES DONEN LES FASES DE LA LLUNA
PERQUÈ ES DONEN LES FASES DE LA LLUNA? La Lluna és el satèl·lit de la Terra, i té un moviment de translació, pel qual gira al voltant de la Terra i un de rotació sobre si mateixa. Aquest moviments els fa en un període de temps de 27 dies, 7 hores i 43 minuts, descrivint una òrbita aproximadament circular. El fet que aquests dos moviments durin el mateix, fa que la Lluna sempre mostri la mateixa cara a la Terra La veiem ja que reflecteix la llum solar que li arriba. Degut al seu moviment de translació la part il·luminada que veiem des de la Terra és diferent i depèn del lloc on es trobi. Això dóna lloc al que anomenem: Fases de la Lluna Quan il·lumina tota la cara que veiem s'anomena lluna plena. Quan no la veiem és la lluna nova. Entre aquestes dues fases només es veu un bocí, un quart, que va creixent o minvant.  QUINA RELACIÓ TENEN AMB EL CALENDARI? Les fases de la Lluna es repeteixen amb una periodicitat de 29 dies, 12 hores i 44 minuts. Aquest temps no coincideix amb el període de moviment de translació al voltant de la Terra, ja que la Terra en el seu moviment entorn al sol fa que el sistema Terra-Lluna es desplaci a mesura que la Lluna gira al voltant de la Terra i que el temps de que les fases s’allarguin.

8 NOSALTRES VOLEM SABER MÉS SOBRE LES FASES LUNARS I LES POSICIONS DE LA LLUNA

9 Alumnes de Primer d’ESO de l’Institut Ronda de Lleida
CREAT PER: IVAN HERNÁNDEZ CACHO ION ZUBIETA MOR ORIOL GARCIA MOLINS Alumnes de Primer d’ESO de l’Institut Ronda de Lleida


Descargar ppt "INSTITUT RONDA 1 ESO-Lleida"

Presentaciones similares


Anuncios Google