1.Les grans unitats del relleu terrestre

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
REPASSEM : UNITATS DE RELLEU el relleu terrestre
Advertisements

El clima 1. Las temperaturas y las precipitaciones Temperaturas Precipitaciones 2. Climas y paisajes naturalesClimas y paisajes naturales Los continentes.
Números realesUd.1 Ud.1 Compartimos el mundo Índice del libro Índice del libro.
Buenos Aires, Argentina. América del Sur. es el desierto más cálido del mundo, y el tercer mayor desierto después de la Antártida y el Ártico. Tokio,
El relieve terrestre Contenidos: UNIDAD 3 1. El relieve continental.
LA GEOGRAFÍA DE NUESTRO PLANETA Profesora: María Susana Lagos Gutiérrez.
LA TIERRA según 1º AB "(...) para llegar a saber que la Tierra es redonda no hace falta dar la vuelta. Basta con quedarse sentado en un punto fijo y ver.
ACTIVIDADES Actividades lúdicas para pizarra interactiva
EL RELLEU: MARC FÍSIC DE LES ACTIVITATS HUMANES
Los Países Hispanohablantes
Illes Canàries.
ÁFRICA.
CONTINENTES Y OCÉANOS Colegio Adventista Las Condes
HISTÒRIA DE LA LLENGUA Cristina J. Calabuig Curs
Per saber-ne més sobre aquestes, pren en cadascuna.
Climogrames i Biomes.
Tectònica de plaques.
ORIENTACIÓ I COORDENADES GEOGRÀFIQUES
1. LES GRANS UNITATS DEL RELLEU TERRESTRE
Maria Fajardo Jordi Casado Pol Ayats Arnau Brunat Joel Rodriguez
EL RELLEU D’ESPANYA.
3. LES UNITATS DEL RELLEU D’ESPANYA
L’ACCIO DE LES GLACERES
Carla Domínguez Sanabre
D: L’ESCENARI FÍSIC DE LES ACTIVITATS HUMANES
5. Les costes i els rius d’espanya
LES COMARQUES DE COSTA Les Comarques de litoral són les situades a la costa mediterrània. S’estenen de nord a sud, des dels Pirineus fins al delta.
Tectònica de plaques. Moviment de la pangea.
OBSERVEM EL PAISATGE 3r Primària
Tectònica de plaques Distribució de volcans i terratrémols
ELS PAISATGES I ELS POBLES
El Planeta Terra.
MANIFESTACIONS DE L´ENERGIA INTERNA DE LA TERRA
Els 13 animals carnívors més perillosos
Tectònica de plaques Placa Euroasiática Placa Norteamericana
EGIPTE I EL NIL Maria Turu Arnau Carbonell Juan Cambra Curs
EGIPTE I EL NIL HUGO M I SERGI H.
Coneixement del Medi Social i Cultural
AGULLENT Adela Espí Soler.
Les costes i els rius de Catalunya
Tema 4. La Terra i la Lluna. Pàg 52
LA TERRA Les capes de la Terra
TEMA 2 Unitat 2: El problema de l’aigua.
La vegetació de Catalunya
8 TIPUS D'AQÜÍFERS El modelatge del relleu Biologia i geologia 3r ESO
LA BELLESA BLAVA.
ACTIVITATS D’ORIENTACIÓ A LA CLASSE
TEORIA DE LA DERIVA CONTINENTAL (TECTÒNICA DE PLAQUES)
Unitat 1: L’escenari fisic de les activitats humanes
LES FORMES DEL RELLEU EL RELLEU CONTINENTAL.
BIG BANG I VIA LÀCTIA.
ALUMNES DE 4T ESCOLA L’ESTEL
L’AIGUA A LA NATURA.
La brúixola Nom: Curs:.
Continentes, Océanos, Accidentes Geográficos, Clima
GALÍCIA La comunitat autònoma..
EL RELLEU CATALÀ DEPRESSIÓ CENTRAL SERRALADES COSTANERES ELS PIRINEUS
Aigua Projecte 2n primària.
Tema 2. Representació de la Terra
EL TERRITORI I EL RELLEU DE CATALUNYA
La Terra i la Lluna.
Òscar Fernàndez Monyart
EL CLIMA I LA VEGETACIÓ D’EUROPA
Tema 4: Clima i Vegetació d’europa
5º de Primaria.
EL BAGES.
EL BARCELONÈS.
ANOIA.
LA TERRA.
Unitats de relleu Mars i oceans Golfs, caps i estrets Illes Península
Transcripción de la presentación:

1.Les grans unitats del relleu terrestre Laia Agustí Aina Barri Carles Deumal Manel Font Jan Oset

Índex Els continents……………………………………………………………………….3 Àsia…………………………………………………………………………………..5 Oceania………………………………………………………………………………6 Àfrica………………………………………………………………………………...7 Amèrica……………………………………………………………………………....8 Antàrtida……………………………………………………………………………..9

Els continents Un continent és una vasta extensió de terra emergida amb fronteres usualment delimitades per accidents del relleu. Els sis continents són: · Àfrica: és un continent massís i uniforme, format per roques antigues i molt gastades a cause de l’erosió. Al relleu africà hi predominen altiplans i cubetes. · Amèrica: Separa l’Oceà Atlàntic del Pacífic i està dividit en Amèrica del Nord, Amèrica del sud i Amèrica central · Àsia: Hi podem distingir quatre sectors: extenses planes i altiplans al nord; serralades i altiplans elevats al centre-sud; extenses penínsules a l’oceà Índic i arxipèlags a l’oceà Pacífic.

·Oceania: El formen unes deu mil illes, que es distribueixen per l’oceà Pacífic. S’hi distingeixen quatre zones: Australàsia, Melanèsia, Micronèsia i Polinèsia. ·Antàrtida: està situada al pol sud i està envoltada per l’oceà Glacial Antàrtic, que convergeix amb els oceans Atlàntic, índic i Pacífic. ·Europa: Europa està situada a la part occidental d’Euràsia. Les serralades dels Urals i Caucas i els mars Caspi i Negre marquen els límits entre els dos continents. El Mar Mediterrani separa Europa d’Àfrica.

Àsia Àsia és el continent més gran,té 44.579.000 km²,i més poblat del planeta, i la part més extensa del super continent. D’Euràsia que es la massa continental terrestre composta per Europa i Àsia.Limita al nord amb l’oceà Àrtic.A l'est amb l'estret de Bering la separa d'Amèrica i de l'Oceà Pacífic, al sud amb l'Índic i a l'oest (començant pel sud de la frontera oest i pujant) amb la mar Roja, l'istme de Suez (que la separa de l'Àfrica), un tram de la Mediterrània, i separant-la d'Europa, l'estret dels Dardanels, la mar de Màrmara i el Bòsfor, la mar Negra, les serralades del Caucas i els Urals i la mar Càspia o Caspi.

Oceania Oceania és la part del món formada pel continent australià situat entre els oceans Índic, Antàrtic i Pacífic i per la multitud d'illes que hi ha escampades en aquest darrer oceà (excepte les més properes a l'Àsia, que es consideren asiàtiques). Té 9.010.000 km² i és el continent de menor extensió, Es troba gairebé completament en l'hemisferi sud, travessada per l'Equador i la línia internacional de canvi de data.

Àfrica A Àfrica, al nord-est del continent hi trobem la serralada de l’Atles. També hi ha massissos entre els extensos altiplans com el d’Ahaggar i el Tibesti. Un sistema de falles va provocar a l’Àfrica oriental un conjunt de blocs aixecats i d’altres d’enfonsats. Estan ocupats per llacs com: el Malawi, el Tanganyica i el Turkana, per rius com: el Nil, i el Zambesi i per mars com: el mar Roig. Per aquesta sèrie de falles, van aparèixer zones volcàniques com el Massíp Etíop i els volcans Kenya i Kilimanjaro. L’Illa més gran és Madagascar.

Amèrica S’estén gairebé des del pol nord fins a tocar del cercle polar antàrtic i separa l’oceà Atlàntic del Pacífic. Està dividida en tres grans unitats: Amèrica del nord, Amèrica del sud i, entre aquestes dues, l’istme d’Amèrica central i els arxipèlags que constitueixen les antilles. Pel que fa al relleu del continent americà, hi destaquen, a l’oest, un eix allargassat de muntanyes joves; al centre, amplis altiplans i planes per on flueixen rius, i, a l’est, massissos antics molt erosionats. Té una superfície de 42.044.000 km², i una població de 910.717.000 habitants.

Antàrtida Està situada al pol sud i està envoltada per l’oceà Glacial Antàrtic, que convergeix amb els oceans Atlàntic, Índic i Pacífic. L’ocupa una gran massa de glaç sota la qual destaca la Serralada Transantàrtica, amb altituds superiors a 4.000 m.