La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Unitat 1: L’escenari fisic de les activitats humanes

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Unitat 1: L’escenari fisic de les activitats humanes"— Transcripción de la presentación:

1 Unitat 1: L’escenari fisic de les activitats humanes
3.Les unitats de relleu d’Espanya Jordi Gisbert Berta Marín Renato Ponce Aleix Reixach Lluís Surribas Socials

2 3. Les unitats de relleu d’Espanya
El relleu peninsular La peninsula Ibèrica, situada a l’extrem sud-oriental i és delimitada pel mar Cantabric, el Mediterrani i l’oceà Atlàntic. El relleu peninsular té una altitud mitjana elevada perque té bastantes serralades, etc. La peninsula Ibèrica té una forma compacta, amb forma recta excepte alguns trams i costes retallades i elevades. Peninsula Ibèrica: Amb una altitud mitjana elevada i formes compactes. Per les serralades i pel territori pla i elevat que forma la meseta, té algunes costes retallades i elevades com el litoral gallec. La meseta castellana ocupa bona part de l'interior peninsular, de serralades interiors hi ha la muntanya de toledo i els sistemes centrals. De muntanyes que encerclen la meseta hi han, la muntanyes de lleó, la serralada cantàbrica, el sistema Ibèric, i serra morena. I les serralades més llunyanes de la meseta castellana són: el massis calaic, els pirineus, serralades Bètiques, serralades litorals i les catalanes. Les unitats de relleu

3 Una bona part del territori de Galicia es ocupada pel massís galaic
Una bona part del territori de Galicia es ocupada pel massís galaic. El centre de la península es ocupat per la meseta, amb altituds entre els 600 i els 800 metres, però el sistema central la divideix en dus submesetes, la nord i la sur. A causa dels Monts de Lleó, la serralada Cantàbrica, el sistema Ibèric i Sierra Morena, les comunicacions es dificulten. La depressió de Guadalquivir està situada entre les serralades Bètiques i Sierra Morena. La depressió es va omplir amb els al·luvions del riu Guadalquivir i els seus afluents ,a més de els sediments d’origen marí. L'arxipèlag canari té un relleu d’origen volcànic. Lanzarote i Fuerteventura són les illes més planes; la resta presenten altituds considerables, com el Teide, el cim més alt d’Espanya.

4 PIRINEUS: Els Pirineus són una separacio de la Peninsula Ibèrica i Europa, la altitud es de 3000m. SERRALADES CATALANES: Doble alineació muntayosa que fan una s'allargassen paral•leles.  DEPRESIO DE L' EBRE: Antic mar omplert per l’al•lumini que aporta el riu i sediments d‘origen marí. Terres fertils i disposen d' aigua que passa a la riba de l' Ebre. L' ARXIPÈLAG BALEAR:Esta relacionat amb les serralades Bètiques i amb les serralades Litorals Catalanes. Te el relleu de Mallorca i d' Eivissa i son fragments de les serralades Bètiques. SERRALADES BÈTIQUE: Constitueix un doble alimeació montanyosa. SERRALADA PENIBÈTICA: Paral•lela la costa. SERRALADA SUBBETICA: A linterior en tots dos.


Descargar ppt "Unitat 1: L’escenari fisic de les activitats humanes"

Presentaciones similares


Anuncios Google