ELEMENTAL, ÉS CLAR! FITXES DE SUPORT

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Un conte de Shel Silverstein Traducció, Xesco Boix
Advertisements

Hola em dic Joan, ja tinc 1 any i tres mesos, encara que no entenc molt bé què vol dir això. El que em preocupa de veritat és quan se’m cau el xumet o.
Preparats per marxar?. Doncs anem a facturar!! No sabem si ho portem tot!
Practica….
EL TREBALL DE CATALÀ.
CATECISME de la Conferència Episcopal Espanyola Jesús és el Senyor.
21 de l’any cB Regina Pregar escoltant el “Pie Jesu” de Marcel Olm, ens posa al costat de Jesús.
d' a s s i s t è n c i a al g o v e r n l o c a l
LES NOSTRES TASQUES DIÀRIES
VISITEM LA RESIDÈNCIA.
J de O V A E Q D U R I M N.
Música d’ Advent A. Pärt Déu és amb nosaltres QUARTA SETMANA D’ADVENT.
+ Aclaparat pel sofriment, un malalt demana al Senyor que el perdoni i li retorni la salut (vv. 2-3), tot exposant els mals que l’afligeixen (vv.
Cercar el sentit de la vida, de les coses i de la mort és com una necessitat primària. Fins quan, Senyor, seguireu oblidant-me? Fins quan m’amagareu la.
Lingua e cultura catalana Unitat 3: horaris
18 de l’any cB Regina Preguem escoltant la lloança a les mans de Jesús (“Ad manus” de Buxtehude) que beneint Déu, fan que es multipliquin els Pans.
La Terra.
PADRINS I FILLOLS DE LECTURA
Petició de col·laboració als Companys de la Caixa
En aquesta bonica oració –composta per celebrar la collita (Ex 23,16)– la comunitat agraeix al Senyor els fruits de la terra (v. 7). A més, li suplica.
En aquesta bonica oració –composta per celebrar la collita (Ex 23,16)– la comunitat agraeix al Senyor els fruits de la terra (v. 7). A més, li suplica.
Saps qui soc jo?.
Activitats quotidianes, temps lliure i vacances
EL JOC DELS PINS CAMP D’APRENENTATGE D’EMPÚRIES
L’Advent és el temps litúrgic de preparació del Nadal. Són 4 setmanes.
Saltamartí INVERTEBRAT insecte HERBÍVOR.
EL TROBADOR de La Segarra, presenta.
Expressions de lloc.
▬ El salm 115 resumeix perfectament el sentiment d'Israel en el sopar pasqual, o Seder, en la primera nit de la festa. ▬ Horriblement oprimit ("he.
éssers vius o de les coses.
PORTAFOLI AULA D’ACOLLIDA
Un bocí de pastís...?.
Una història de la tecnologia
VISITEM LA RESIDÈNCIA.
“LA VIDA ÉS UN DO DE DÉU I UN SERVEI ALS ALTRES”
La Bíblia, font de valors humans i socials
Un test per pensar... Materials de
Automàtic o al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Companys i Companyes Avui queden 15 dies......
Poemes de Nadal Infantil Nadal 2017.
DEÚ ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA.
Carta d’un infant als seus pares.
Carta d'amic Bety.
DIADA DE LA PAU A SJO.
LES LLETRES: VOCALS I CONSONANTS:
El petit príncep
-FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA DIMECRES 9 -FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA SOMRIU, JA QUEDA POC PER CELEBRAR EL NAIXEMENT DE NEN JESÚS.
I vosaltres, qui dieu que sóc jo?
AL NOSTRE INSTITUT #AQUÍPROUBULLYING!
Lingua e cultura catalana Unitat 4: habitatge i l’entorn
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Concurs bíblic.
DOL 2015 .
Somni de Nadal. Somni de Nadal.
Exercici res/gens (de).
Meditem escoltant “He menjat el Teu Cos” (7’) de la Passió de Bach
Concurs bíblic: La Bíblia font de valors humans i socials.
“DÉU ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA”
L’organització del temps
Cant espiritual Joan Maragall.
“Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau”
Power Point de la meva vida!!!
Coral de les 10 verges que esperen el retorn de Jesús. Bach
“NO TINGUIS POR, QUE JO SÓC AMB TU!"
Paràbola La força dels pobres
AL NOSTRE INSTITUT #AQUÍPROUBULLYING!
Què fas a la universitat?
Què fas a la universitat?
ELEMENTAL, ÉS CLAR! FITXES DE SUPORT
Transició de diapositives manual
Transcripción de la presentación:

ELEMENTAL, ÉS CLAR! FITXES DE SUPORT ELEMENTAL, ÉS CLAR! NOTES DE CLASSE PRESENTACIONS * Ell visc * tambén ha vingut, ha arribat a Barcelona vaig néixer a filologia en quin departament Visc al Raval, però l’adreça és de l’Eixample El meu nom en castellà quin departament? vius amb la teva família? la meva familia és a un altre país traducció no tinc gaire familia aquí / tinc molta família viure a Madrid és més econòmic que a Barcelona he escoltat té trenta anys ha estudiat filología romànica és del Perú, de Lima màster de qualitat d’aliments amb el seu pare ha nascut a Beijing per exemple Vila Universitària la universitat, la Isabel, la humanitat, la història

Narracions. Contrast de passats. He fet? Vaig fer? ELEMENTAL, ÉS CLAR! FITXES DE SUPORT Narracions. Contrast de passats. He fet? Vaig fer? Últimament En tota la meva vida En els últims mesos he anat Aquest curs he visitat Fins ara he anat una vegada a Montjuïc No m’he emborratxat mai. Fa una hora he escrit un correu Aquest matí he escrit un correu AVUI he escrit un correu Recentment he escrit un correu = Fa poc he escrit un correu Fa molt de temps vaig viure…… L’altre dia Fins aleshores vaig viatjar En aquella ocasió van venir Vaig sopar amb els meus amics per Nadal Em vaig tallar els cabells fa un mes = Vaig tallar-me els cabells fa un mes.

Narracions. Contrast de passats. Vaig fer? He fet? ELEMENTAL, ÉS CLAR! FITXES DE SUPORT Narracions. Contrast de passats. Vaig fer? He fet?

APRENDRE, ENTENDRE... són verbs de la 2a conjugació Com funcionen? ELEMENTAL, ÉS CLAR! FITXES DE SUPORT APRENDRE, ENTENDRE... són verbs de la 2a conjugació Com funcionen? Present jo ... Imperfet jo... Participi Futur jo ALTRES VERBS SEMBLANTS? ...

Com és? Gramàtica pràctica del català, Bastons, Bernadó i Comajoan ELEMENTAL, ÉS CLAR! FITXES DE SUPORT Com és? Gramàtica pràctica del català, Bastons, Bernadó i Comajoan Com ho fas?

Com aprens llengües? Veus 2, U5, act. 4 A qui t’assembles? T’assembles a la Sarah? No, jo m’assemblo a la Lupe. Doncs jo m’assemblo més a la Stefania. Nosaltres ens assemblem al Claudio. Doncs jo no m’hi assemblo gens. No m’agrada aprendre llengües! ASSEMBLAR-SE A Jo m’assemblo Tu t’assembles Ella/ell s’assembla Nosaltres ens assemblem Vosaltres us assembleu Elles/ells s’assemblen A partir de Veus 2, Unitat 5

Com s’aprenen les llengües? Veus 2, U5, act. 4 Llegeix aquestes afirmacions i tria’n dues. .................... Hi estic d’acord perquè... ................... No hi estic gens d’acord perquè... A partir de Veus 2, Unitat 5

I nosaltres? COMPARACIONS ENTRE PERSONES ELEMENTAL, ÉS CLAR! FITXES DE SUPORT I nosaltres? COMPARACIONS ENTRE PERSONES En Josep i en Ramon, l’un estudia informàtica i l’altre treballa. La Maria i la Magda, l’una és tímida i l’altra és ingènua. En Josep, la Maria i la Magda, tots tres són catalans. La Maria i la Magda, totes dues són impulsives. En Josep i la Maria, tant l’un com l’altre miren moltes sèries. La Maria i la Magda, tant l’una com l’altra són dones. La Maria i la Magda, ni l’una ni l’altra no fan gaires deures. Al Josep, la Maria i la Magda, a cap dels tres no els agrada estudiar gramàtica.

I nosaltres? COMPARACIONS ENTRE PERSONES ELEMENTAL, ÉS CLAR! FITXES DE SUPORT I nosaltres? COMPARACIONS ENTRE PERSONES L’una..., l’altra... Totes dues Tant l’una com l’altra Ni l’una ni l’altra... Cap de les dues no... L’un... , l’altre... Tots dos... Tant l’un com l’altre... Ni l’un ni l’altre... Cap dels dos no...

ELEMENTAL, ÉS CLAR! FITXES DE SUPORT ELEMENTAL, ÉS CLAR! Organització del curs maig-juny 2019 COM APRENEM CATALÀ EN EL NOSTRE CURS? Classes (24 h) + 100 hores d’aprenentatge (treball amb el curs Parla + ...) Cada dia és una unitat >> 11 unitats Deures autocorrectius. Els divendres penjaré les solucions al blog. Tasca amb cada unitat. Correcció setmanal. Heu de decidir quina de les dues tasques feu. Possibilitats Preparar cada dia una presentació oral? Preparar cada dia una lectura? Googledoc amb vocabulari del nivell Elemental B1?