Cousas da rata Luisa.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
La Comida Adicional Español 9.
Advertisements

Vocabulario del libro. el desayuno un desayuno fuerte un desayuno ecuatoriano un desayuno ligero.
Esquema dieta disociada
Las Comidas.
Ahora ¿Prefieres el desayuno o el almuerzo? Normalmente, ¿Qué comes en el desayuno? ¿Te gustan los postres? ¿Cuáles?
La cena. La carne El pescado El pollo La chuleta de cerdo.
La carne y el pescado.
La paella es un plato típico de España
Alimentación saludable. Integrantes: Brayan cancimance Raúl quintero Juan José calvo Jhon Soler.
¿Qué comen los españoles? ¿Cuáles son algunos platos típicos?
¡Vámonos de Tapas!.
las manzanas los tomates los melones la sandía.
LA GASTRONOMÍA ESPAÑOLA
El desayuno. Comida *El jugo *El café *Los panqueques *Los huevos revueltos.
Vocabulario en imágenes Comida
LAS FRUTAS. el plátano la manzana la naranja las uvas.
Español II Unidad I Vocabulario. el desayuno el almuerzo.
Los alimentos FRUTA. la naranja la pera el plátano.
Las Comidas p El pollo El pavo La carne de res.
MELIÁ LEBREROS. Buffet.- Crudites Lechugas, Tomate, Zanahoria Rallada, Maíz, Cebolla, Remolacha, Pepino, Aceitunas, Atún. Salsas: 4 Variedades de Aceite,
Comida Española.
EL DESAYUNO 1.La mermelada 2.la mantequilla 3. el té 4.el cereal 5.los huevos 6.el tocino 7. La piña.
La comida y la bebida (Mmm! Que rico!).
Los alimentos en el supermercado
Lunes Martes Miércoles Jueves Viernes Sábado Domingo COMIDA CENA
Lunes Martes Miércoles Jueves Viernes Sábado Domingo COMIDA CENA
VOCABULARIO LA COMIDA.
La comida.
Carta de Productos Preparados
LOTERÍA DE LA SALUD MANZANA PLÁTANO PERA NARANJA FRESA PIÑA
Otras dietas terapeuticas
Más vocabulario.
Sesión 10: ‘Las comidas del día’
A acuicultura.
AS RELACIÓNS SEMÁNTICAS
Os textos argumentativos
Normas de aula Educación en valores
Ricos países pobres Lidia Iglesias Vaamonde Helena García Muñoz
PROXECTO LOVA ELECTRICIDADE.
Pratos combinados saudables
OS AMIGOS DA RATA LUÍSA Entroido Mon Daporta.
Unas Comidas.
Las frutas y los vegetales
A llama.
O león fraco Mon Daporta Cousiñas feitas na casa.
Traballo voz natura Traballo Traballo Voz Voz Natura Natura Traballo
A alpaca.
OS PROCESOS DA NUTRICIÓN NUNHA PLANTA
DEFORMACIÓNS DAS ROCHAS
ELABORADOS TIGUIDA GASSAMA
O coello.
O morcego Roque.
DESAYUNO: MOSH PAN FRANCES BANANOS PANES CON JALEA ALMUERZO: MONTAÑA RUSA TAMALITOS FRESCO DE ROSA JAMAICA RODAJA DE MELÓN CENA: TOSTADAS DE SALSA O GUACAMOL.
O MAGOSTO en Ourense..
Era unha vez unha competencia ...
CONTOS DA RATA LUÍSA O cumple Mon Daporta.
O OURIZO CACHO.
O elefante asiático.
CONTOS DA RATA LUÍSA Os nenos Mon Daporta.
Cousas da rata Luisa.
Nunha xunta de pais de familia de certa escola, a directora resaltaba o apoio que os pais deben darlle aos fillos.
10/06/2019 al 14/06/2019 Buffet de ensaladas
COMER APRENDER VIVIR ENTERO JULIO Curso lunes martes miércoles
08/07/2019 al 12/07/2019 Buffet de ensaladas
A AVALIACIÓN NA EDUCACIÓN PRIMARIA
05/08/2019 al 09/08/2019 Buffet de ensaladas
19/03/2018 al 23/03/2018 Buffet de ensaladas Tomates gratinados
Lunes Martes Miércoles Jueves Viernes Sábado Domingo COMIDA CENA
26/08/2019 al 30/08/2019 Buffet de ensaladas
30/09/2019 al 04/10/2019 Buffet de ensaladas
Transcripción de la presentación:

cousas da rata Luisa

ENSALADAS

Desde o aquel do biscoito, aos nenos de Luisa, entroulles afección polas cousas da cociña.

O que máis lles gusta e preparar ensaladas, con moitas cousas xuntas de cores variadas

Mesturan leituga, tomate, cenoria e, si a hai na casa, calquera outra cousa.

E a según o día, bótanlle aceitunas pasas, millo, noces… e outras cousas crúas

Pepino, repolo, rábanos, escarola, endivias, pemento, berros, cebola…

ou verduras cociñadas: chicharos, coliflor, patacas, xudías, cogumelos; ou arroz.

Unhas veces botan froita: uvas, mazán, pexego, piña, pera, melón, amorodos, plátano, mandarina…

Outras veces botan carne: polo, pavo, xamón cocido, mortadela, salchichón, ou calquera outro embutido.

En ocasións botan peixe: atún, anchoas, pauciños… Gambas, berberichos, mexillóns, e outros mariscos.

E outras un pouco de todo: Pastas frías varidas, fermosas de forma e de cor, queixos, ás veces un, ás veces varios, pan torrado, ovo, piñóns…

E preparando os aliños aínda o pasan mellor. Múdanlle case a diario o aspecto a cor e o sabor

Uns días fanlle o de sempre, seguindo ao pé o refrán: Xeneroso co aceite, co vinagre avaro, e axustado co sal.

E outros ensaian e proban: salsa rosa, mahonesa, allo, pemento, iogur, perixel, mostaza, especias…

E igual que cando as preparan, disfrutan logo ao comelas. Son tan bonitas, tan variadas, que dan fame só con velas

Que ricas as ensaladas! Frescas, cheas de cor con todo xa en anaquiños e cada un co seu sabor.

fin As fotografías son collidas da Internet. Agradézolle aos autores a súa dispoñibilidade e agardo que saiban disculpar o uso que fixen delas. Mon Daporta