PARA REFLEXIONAR... ¿ Hay días que no logra comer por lo menos tres

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 Suficiente: la dieta debe cubrir las necesidades de energía  Completa: que incluya por lo menos un alimento de cada grupo en cada comida  Equilibrada:
Transcripción de la presentación:

PARA REFLEXIONAR... ¿ Hay días que no logra comer por lo menos tres raciones de fruta y/o verduras? ¿ Consume comidas rápidas al menos dos veces por semana? ¿ Consume frecuentemente alimentos procesados? ¿Consume productos con bajo valor nutritivo más de tres veces a la semana? ¿Omite comidas al día?

DAILY Alimento elaborado a partir de concentrado de vegetales de cereza acerola, alfalfa, perjil, espinaca, berro y zanahoria; adicionado con 10 vitaminas, calcio y hierro Aporta vitamina C, B1, B2, Niacina, ácido pantoténico, y ácido fólico Concentrados totalmente natural, no contiene colorantes ni saborizantes artificiales COBERTURA NUTRILOCK

USUARIOS POTENCIALES Cualquier persona que: No consume cantidades diarias adecuadas de frutas y vegetales Esté interesado en aumentar su protección antioxidante Fume, consuma alcohol y/o viva en zonas muy contaminadas Dosis: Una tableta diaria. READ SLIDE

PARA REFLEXIONAR... ¿ Fuma o es un fumador pasivo ? ¿ Vive en un área urbana de de gran contaminación? ¿ Cree que lleva una vida estresada? ¿No consume al menos dos raciones de zanahoria, ahuyama o espinacas a la semana?

BETACAROTENO Alimento elaborado a partir de soya y aceite de maíz con concentrado de betacaroteno y aceite de palma Proporciona 4.5 mg de betacaroteno, equivalentes a 2.500 UI de vitamina A Concentrados totalmente natural, no contiene colorantes, saborizantes, ni preservativos artificiales. COBERTURA NUTRILOCK

Mecanismo de Acción de la Vitamina A Precursores de vitamina A Betacaroteno Mucosa intestinal Retinol Vitamina A How does vitamin A function to transmit its "message?" Vitamin A functions as a hormone inside of target cells. This is accomplished following the metabolic conversion of beta-carotene and retinol to retinoic acid. Once formed, retinoic acid binds to specific nuclear receptors, which regulate the expression of vitamin A-respsonsive genes in proportion to the concentration of retinoic acid. In general, the genes that fall under the control of vitamin A's control are genes associated with differentiation, that is the "maturing" of cells to their functional phenotype. The major tissue targets of vitamin A action are the epithelial tissues of the eyes, skin, gastrointestinal and respiratory tracts, and cells of the immune system. Note: this model for signaling is similar to that for steroid hormones, vitamin D and thyroid hormones. Hidratar la piel, mucosas,cabello, uñas, dientes y huesos Ayuda a la buena visión Antioxidante natural Absorción Intestino delgado

USUARIOS POTENCIALES Cualquier persona que: No consume cantidades diarias adecuadas de frutas y vegetales No cubra sus requerimientos de vitamina A o betacarotenos en su dieta Esté interesado en aumentar su protección antioxidante Fume, consuma alcohol y/o viva en zonas muy contaminadas Dosis: Una tableta diaria. READ SLIDE

PARA REFLEXIONAR... ¿ Es una persona que consume poco pescado? ¿Sus niveles de triglicéridos tienen tendencia a ser altos? ¿ Presenta antecedentes de hipertensión? ¿En su familia hay antecedentes de enfermedades cardiovasculares? ¿Consume dulces en exceso?

COMPLEJO OMEGA 3 Alimento elaborado a partir de soya y una combinación de aceite de linaza y pescado Proporciona ácidos grasos poliinsaturados Omega 3 Concentrado totalmente natural, no contiene colorantes, saborizantes, ni preservativos artificiales

Ácidos Grasos Esenciales Poliinsaturados Ácido linoleico 6 (LA) Ácido linolénico 3 (ALA) Ácido Araquidónico (AA) Ácido Eicosapentaenoico (EPA) How do essential fatty acids function in the body? There are two known mechanisms of action for these interesting nutrients. Research in the past decade has elucidated a "hormone-like" mechanism for fatty acid signaling that is very similar (in kind) to that for vitamin A. In this mode of action, fatty acids either undergo metabolism to more active forms or they directly interact with specific nuclear receptors. In proportion to their concentration within target cells, this results in regulation of fatty acid-responsive gene expression. The primary targets of fatty acids signaling via this mechanism are the liver and intestine. In general, the genes that are regulated by fatty acids function in metabolic pathways related to energy production. The other mechanism by which essential fatty acids function involves a general structural role in maintaining normal membrane fluidity. In this capacity, they contribute to the optimum function of tissues throughout the body, most notably in the brain, eyes, skin and cell of the immune system. Ácido Docosahexaenoico (DHA)

Mecanismo de Acción de los Ácidos Grasos Esenciales Ácido linolénico 3 (ALA) Ácido linoleico 6 (LA) Paredes de las arterias Película protectora Evita los Ateromas How does vitamin A function to transmit its "message?" Vitamin A functions as a hormone inside of target cells. This is accomplished following the metabolic conversion of beta-carotene and retinol to retinoic acid. Once formed, retinoic acid binds to specific nuclear receptors, which regulate the expression of vitamin A-respsonsive genes in proportion to the concentration of retinoic acid. In general, the genes that fall under the control of vitamin A's control are genes associated with differentiation, that is the "maturing" of cells to their functional phenotype. The major tissue targets of vitamin A action are the epithelial tissues of the eyes, skin, gastrointestinal and respiratory tracts, and cells of the immune system. Note: this model for signaling is similar to that for steroid hormones, vitamin D and thyroid hormones.

ÁCIDOS GRASOS OMEGA 3 Reduce el riesgo de sufrir de enfermedades cardiovasculares Permite regular la presión arterial Disminuye los niveles de TG y colesterol Disminuye la agregación plaquetaria What does the literature show? Omega 3 fatty acids may influence several factors that modify the risk or severity of CHD, including decreasing platelet aggregation, reducing levels of lipids in the blood, and reducing blood pressure. In addition, n-3 fatty acids may influence the progress of established heart disease by modifying the risk of cardiac arrhythmias (irregular heart rhythms) Epidemiological studies generally support the concept that people who eat fish regularly are less likely to die of CHD than those who rarely or never eat it. In general, these studies have shown an association between consumption of two to three fish meals per week (20-50 gm of fish per day) and lower risk of cardiovascular diseases. In one study of 1200 subjects, the beneficial effects were greatest for those subjects in the highest quintile of n-3 fatty acid intake (664 mg/day). This relationship has been observed in both the general population and in patients with a previous history of heart attacks. Dyerberg . Bang HO. Plasma lipids and lipoproteins in Greenlandic west coast Eskimos. Acta Med Scand 1972;192:85094.

USUARIOS POTENCIALES Cualquier persona que: Tenga una ingesta deficiente en ácidos grasos Omega 3 Esté interesado en los beneficios nutricionales de ácidos grasos Omega 3 Dosis: Una tableta diaria. Children over 12 years of age may consume this product. Suggested use is the same as that for adults. Although research has shown benefits of including omega-3 fatty acids in the diet of pregnant/nursing women, Nutrilite recommends that pregnant/nursing women consult with their physician before consuming this product. Nutrilite does not recommend consumption of this product by persons on blood thinning medications without consulting their physician, ADDITIONAL INFORMATION: Four grams of EPA or greater per day have been found to cause increased bleeding times.2 EPA and DHA appear to have inhibitory effects on platelet function and prolong bleeding time, somewhat similar to aspirin. Nestle. Polyunsaturated Fatty Acids. AJCN Supplement 1987; 45(5):1162-7. Committee on Diet and Health, Food & Nutrition Board, Commission on Life Sciences, National Research council. Diet & Health. Implications for Reducing Chronic Disease Risk. National Academy Press, Washington D.C., 1989, p. 190. Fish oil supplements are not recommended for individuals taking anticoagulants (blood thinning medications) or individuals with known suspected bleeding disorders. Please consult with a physician for further advice. Fish oil supplement limited use suggested. Food Chemical News August 8, 1988, p. 10.

POSITRIM Es una bebida nutricional, adicionada con 12 vitaminas, 11 minerales y bajo contenido calórico. Ideal como un complemento de una alimentación balanceada Ayuda a mantener una buena digestión por su alto contenido en fibra Fácil y rápida preparación, ideal para personas que llevan un ritmo de vida agitado.

POSITRIM Recomendado para aquellas personas que quieren evitar los aditivos artificiales, no contiene edulcorantes, reservativos, saborizantes ni colorantes artificiales. Dos deliciosos sabores Ideal como complemento en su alimentación para mantenerse en forma. Bajo en grasa Bajo en calorías Balanceado Nutricionalmente

Consumir Positrim como sustituto y/o complemento de una comida. El contenido de un sobre adicionado a una taza (250ml) de leche descremada nos aporta: Energía: 264 Kcal Proteína: 15 g Grasa: 4 g Carbohidratos: 39 g Fibra: 3 g Adicionado con 12 vitaminas y 11 minerales This is Nutrilite's Positrim Drink Mix. Positrim is nutritionally balanced, low calorie meal replacement drink mix, designed to be part of a healthy weight control program. It is a delicious and convenient way to satisfy part of your nutritional needs for the day without having to worry about the calories. One drink mix packet reconstituted with skin milk provides 250 calories, 15 grams of protein, only 4 grams of fat, 39 grams of carbohydrate and 3 grams of fiber. In addition, each drink mix provides 13 essential vitamins and 13 essential minerals. Note: See accompanying printed ingredient information for complete details about the nutrient composition of Positrim Drink Mix. Consumir Positrim como sustituto y/o complemento de una comida.