Característiques de la biodiversitat:

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
LA INDUSTRIA Y LAS MATERIAS PRIMAS ROSALBA CRUZ GUTIERREZ DIANA ITZEL EVVANGELIA GALINDO.
Advertisements

Biología. ¿Q ué es la Biodiversidad? Es el termino que se utiliza para hacer referencia a la amplia variedad de seres vivos que hay sobre la tierra.
LISSETH MEDINA SALINAS MARIANA GÓMEZ ARTEAGA
Diversidad Bio.
LA BIODIVERSIDAD. BIODIVERSIDAD Es también llamada diversidad biológica, es un termino por el cual se hace referencia a la amplia variedad de seres vivos.
ESTRATEGIAS PARA ORIENTAR LAS SESIONES DE BIOLOGIA PARA LA PRUEBA SABER 11.
Qué es la BIODIVERSIDAD ?
Medio ambiente Biodiversidad.
Índex 1. Estimació emissions totals a Catalunya
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ CdA Empúries.
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ CdA Empúries.
Els ecosistemes i el medi ambient
El canvi climàtic i la humanitat al segle XXI
LES ACTIVITATS DEL SECTOR PRIMARI
La Revolució Neolítica
9. Els recursos del planeta
Joakim,Lucas,Adrian,Arnau.
Tema 4. ADN i biotecnologia. Pàg 60
ELS DINOSAURES.
SECTOR PRIMARI Agricultura Ramaderia Pesca Explotació forestal
Reaccions químiques.
David Año i Prince Ekpolo
BICENTENARI 12 de febrer de 2009
UNITAT 1 UNA NOVA CIÈNCIA.
CONCEPTES BÀSICS DE GENÈTICA.
1.CARACTERÍSTIQUES DELS ÉSSERS VIUS
Ciències socials ceip portal nou
Tecnologia i Medi Ambient
UD. IV. GENÈTICA. Ll. IV. 5. Biotecnologia
ELS ECOSISTEMES CURS TERCER.
Fet per:Oriol Talavero,Júlia Salvador,Anne Chloë i Raúl Segura
NIVELLS D’0RGANITZACIÓ
1.9. Nivells d’organització
Autor: Samuel Lozano Alcodori
Ideologies i sistemes econòmics en la Història
ATLES COMARCAL DE L’ALT EMPORDÀ
EGIPTE I EL NIL Maria Turu Arnau Carbonell Juan Cambra Curs
LA CONTAMINACIÓ La contaminació, és la introducció d'un contaminant dins d'un ambient natural que causa inestabilitat, desordre, dany, o malestar.
GRANJA ESCOLA.
Reconeixement de patrons en sequencies. Introduccio
Inventari Ecològic i Forestal de Catalunya
Fracking Efectes sobre l'aigua a l'estat espanyol
TEMA 2 Unitat 2: El problema de l’aigua.
Cicle Superior (Curs 2015 / 2016) CIM D’ÀLIGUES.
Presentació de la proposta curricular de Biologia per al batxillerat
LA CRISI DE LA RESTAURACIÓ ( ) El marc econòmic.
Els sectors econòmics Repàs del tema.
PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT
Formació per a responsables del programa Biblioteca escolar: PUNTEDU
DE CAÇADORS A RAMADERS.
2. El materialisme històric de Marx
4. El problema de la moral: eudemonisme
Qué es la BIODIVERSIDAD ?
Formació Escoles Agràries
La vegetació Boscos de … Alzines sureres Pins pinyoners.
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
Ciències socials, geografia i història Primer curs
Un animal en perill d’extinció
8.SISTEMES MORFOCLIMÀTICS
Unitat 4: L’època de l' imperialisme
Quin poble volem? CP Mare de Déu del Toro Es Mercadal
PRESENTACIÓ RIS VICEPRESIDENCIA I CONSELLERIA INNOVACIÓ
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
Fennec FET PER LUCIA I DIANA
ANOIA.
La pesca: tot explotant la biodiversitat i els ecosistemes marins
Paisatge. Ordenació i gestió a escala local
LA GESTIÓ AMBIENTAL Maria Mañanet i Enric Espinosa
LA PRESERVACIÓ DEL MEDI
“Recursos Educatius en la Web” Rafa Atienza Blasco
Transcripción de la presentación:

Característiques de la biodiversitat: categories diversitat genètica de gens o varietats subespecífiques diversitat taxonòmica d’espècies o categories taxonómiques diversitat ecològica d’ecosistemes a qualsevol nivell geogràfic (diversitat cultural)

variació dels gens dins la pròpia espècie Diversitat genètica variació dels gens dins la pròpia espècie Espècies cultivades o domesticades (selecció artificial) Agricultura: diverses formes de l’arrós, patata, vinya. Ramaderia: porcs, cavalls, ovelles, aus. Teosinte Espècies salvatges(selecció natural)

La diversitat genètica és la base de la diversitat biològica Evolució per selecció natural Selecció artificial: agricultura, ramaderia Biotecnologia, aplicació de l’enginyeria genètica

Selecció natural

Selecció artificial Daucus carota, fonollassa

Biotecnologia

Diversitat taxonòmica (diversitat d’espècies) Conjunt de formes vives que habiten una regió. Constitueixen la riquesa biològica d’un indret determinat.

Diversitat dels ecosistemes Unitats de paisatge definides. Un ecosistema fa possible que visquin determinades espècies Lysimachia minoricensis grans carnívors

Lysimachia minoricensis

Diversitat cultural humana Representada per formes culturals d’adaptació al medi nomadisme construcció de cases rotació de cultius Altres

Importància de la biodiversitat Per què s’ha de conservar la biodiversitat Font d’alimentació agricultura, ramaderia, aqüicultura, caça i pesca. Indústries alimentàries vegetals 150 espècies cultivades, 90% d’aliment prové de 15 plantes diferents animals 24 espècies diferents usades aqüicultura salmó, orada, turbot, gambes, llobarro

Indústries alimentàries (manipulació d’aliments) Productes derivats de la llet, cereals, càrnics vi, cervessa Indústria Molts de productes manufacturats provenen d’organismes: mobles, construcció, roba

Derivats de microorganismes, plantes i animals aspirina Medicaments Derivats de microorganismes, plantes i animals aspirina Taxol (de l’escorça del teix): càncer d’ovari Antibiòtics Oci Paisatges Parcs naturals Àrees naturals

Equilibri ecològic Les espècies per viure es necessiten unes a les altres, entre totes i les relacions que estableixen entre elles fan estable la vida als ecosistemes. Exemple de la pesca a la costa xilena

Factors contraris a la biodiversitat Desaparició i fragmentació d’hàbitats Deforestació Amazònia: cultius, explotació forestal, explotació de minerals, carreteres Introducció de noves espècies Explotació excessiva de plantes i animals Contaminació d’aigua, sòls i atmosfera Canvi climàtic