La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

8.SISTEMES MORFOCLIMÀTICS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "8.SISTEMES MORFOCLIMÀTICS"— Transcripción de la presentación:

1 8.SISTEMES MORFOCLIMÀTICS
Un sistema morfoclimàtic és una zona del planeta que té formes de relleu característiques degut a l’acció d’uns factors climàtics determinats. El clima és el factor que més influeix en el modelat del paisatge.

2 Quins serien els altres dos factors que condicionen el modelat del paisatge???

3 resposta Estructura de la roca Litologia de la roca

4 PRINCIPALS SIST. MORFOCLIMÀTICS
Sist. GLACIAL: A les zones més fredes del planeta, no només als pols, sinó també a les muntanyes més altes, on el GEL és l’agent més important en el modelat del paisatge.

5 SISTEMA PERIGLACIAL: Situat a zones fredes on hi ha variació estacional i per tant no es formes glaceres. Processos importants : Gelifracció : Origina tarteres. Fenòmens de vessant: Solifluxió( sòls saturats d’aigua) i reptació(petit desplaçament gra a gra).

6 SISTEMA TEMPERAT: Zones on predomina sobretot l’acció de l’aigua ( torrents i rius). Formes molt variades de paisatge.

7 SISTEMA EQUATORIAL: Altes temperatures i alta pluviositat tot l’any. Molta meteorització química i biològica. Vegetació característica: BOSC TROPICAL

8 SISTEMA TROPICAL: Situat entre equador i tròpics ( 20º de latitud N i S). És igual que l’equatorial, però té 2 estacions : una seca i una altra de pluges. Vegetació típica : SABANES: Planura amb vegetació tipus herbes amb algun arbre.

9 SISTEMA ÀRID: Agent predominant és el vent : processos eòlics configuren el paisatge. Pluviositat escasa.


Descargar ppt "8.SISTEMES MORFOCLIMÀTICS"

Presentaciones similares


Anuncios Google