La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La Revolució Neolítica

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La Revolució Neolítica"— Transcripción de la presentación:

1 La Revolució Neolítica
EL NEOLÍTIC La Revolució Neolítica En què consisteix? Aparició Agricultura Ramaderia Sedentarisme Com vivien? Poblats Pedra polida Excedents Ceràmica Intercanvi comercial Teixit Especialització del treball Deessa mare Pintures Quines eren les seves creences? Com era el seu art? Menhir Aixovar Dolmen Megalitisme Necròpoli Cromlec Naveta

2 LA REVOLUCIÓ NEOLÍTICA
Conjunt de canvis produïts fa anys en la vida dels nostres avantpassats. Invenció de l’agricultura i la ramaderia, i necessitat de practicar el sedentarisme.

3 Fa anys. Augment de les temperatures=Desaparició dels gels=fauna emigra o s’extingeix=retenen animals en cercats y s'interessen pel conreu per a garantir-ne l’aliment. 1es Espècies conreades: Blat (Orient Mitjà i Europa) Arròs (Àsia) Blat de moro (Amèrica) 1es Espècies domesticades: Cabra, ovella, bou, cavall i gos.

4 LA VIDA EN EL NEOLÍTIC TEJIDOS y CERÁMICA

5

6

7

8

9

10 LAS CREENCES En el Neolític es retia homenatge: Deessa mare
Protegia les collites i el ramat. Germanitzava la fertilitat. Es representava en figuretes femenines de argila. En el Neolític i l'Edat dels Metalls se desenvolupen: Creences en el més enllà i Homenatge als morts Utilitzaven urnes de ceràmica. Es voregen de un aixovar (joies, pots) S'enterraven en Necròpolis. En l'Edat de los Metalls es practica la incineració (cremar el cadàver del difunt)

11 L’ART Pintures neolítiques Protagonisme de la figura humana.
Comencen a representar-se escenes (casa, recol·lecció, dansa). Es representen les figures de forma esquemàtica. Es pinten d’un sol color. Mostres més importants en la zona llevantina: des de Huesca i Lleida fins a Jaén y Almería.

12

13

14 El Megalitisme Període final del Neolític i durant l'Edat dels Metalls. Monuments o construccions amb grans blocs de pedra. Grans pedres allargades. Clavades verticalment en el sòl. Llocs on es rendia adoració al sol. Construccions més complicades. Grans pedres verticals que formen un mur. Sepultures per a un grup de persones. Grans recintes circulars. Formats por molts menhirs. Possiblement eren santuaris.

15 Menhir Cromlec Dolmen

16 Taula Naveta Reconstrucció de recinte sagrat amb taula


Descargar ppt "La Revolució Neolítica"

Presentaciones similares


Anuncios Google