Aquest himne és una invitació a celebrar l’omnipotència de la Paraula de Déu, manifestada en la creació del món (vv. 1-9), i a reconèixer el designi.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Els colors de l’ Advent.
Advertisements

X. Amb Jesús, per sempre, a la casa del Pare
CORAL DEL PARE CLARET.
NOSALTRES, AVUI, COM CLARET
Aquest salm consta de tres parts. La primera és un breu himne al Creador (vv. 1-2). La segona, de to sapiencial, enumera les condicions morals que.
VI. L’Esperit Sant i l’Església
CATECISME de la Conferència Episcopal Espanyola Jesús és el Senyor.
21 de l’any cB Regina Pregar escoltant el “Pie Jesu” de Marcel Olm, ens posa al costat de Jesús.
II. Déu és el nostre Pare 4. La creació és obra de l’amor de Déu.
Lloa el Senyor, ànima meva La lloança expressada en aquest salm es fonamenta en el poder creador del Senyor (v. 6) i en la seva bondat envers els.
Monges de Sant Benet de Montserrat
El tema d’aquest himne és la reialesa universal del Senyor (vv El tema d’aquest himne és la reialesa universal del Senyor (vv. 3,7-9) manifestada.
L'espectacle de la ciutat santa, protegida per un cèrcol de muntanyes, suscita l'actitud de profunda confiança en Déu, que es reflecteix en aquest.
► Tot l'univers –des dels àngels fins als éssers inanimats– és convidat en aquest salm a entonar un cant de lloança al Senyor. ► El motiu de la lloança.
Música d’ Advent A. Pärt Déu és amb nosaltres QUARTA SETMANA D’ADVENT.
26 de l’any Regina Escoltant “Converteix-te, Jerusalem” de Narcís Casanoves, sentim-nos Església “santa i pecadora”
31 de l’any Regina Els “Records de pluja” de Marcel Olm ens fan desitjar una vida fecunda en l’amor.
En aquest cant d'acció de gràcies, la comunitat expressa la seva fervent lloança i reconeixement al Senyor per tots els beneficis rebuts de les seves.
Cercar el sentit de la vida, de les coses i de la mort és com una necessitat primària. Fins quan, Senyor, seguireu oblidant-me? Fins quan m’amagareu la.
18 de l’any cB Regina Preguem escoltant la lloança a les mans de Jesús (“Ad manus” de Buxtehude) que beneint Déu, fan que es multipliquin els Pans.
Quina és la fórmula de la felicitat que ens dóna la paraula de Déu?
La primera estrofa d'aquest cant processional (vv La primera estrofa d'aquest cant processional (vv. 1-2) és una invitació a l'alegria i a l'acció.
En aquesta bonica oració –composta per celebrar la collita (Ex 23,16)– la comunitat agraeix al Senyor els fruits de la terra (v. 7). A més, li suplica.
La característica dominant d'aquest salm és l'absoluta confiança en el Senyor, malgrat l'hostilitat i la persecució. ► El salmista se sent del tot.
Ens alimentam amb el cos i la sang del Senyor
En aquesta bonica oració –composta per celebrar la collita (Ex 23,16)– la comunitat agraeix al Senyor els fruits de la terra (v. 7). A més, li suplica.
● Un home perseguit implacablement (v ● Un home perseguit implacablement (v. 9) apel·la al poder de Déu perquè el deslliuri dels seus adversaris.
● La lloança continguda en aquest cèlebre himne, expressa la intuïció poètico-religiosa del salmista, que contempla amb ulls admirats l’obra de Déu.
Aquest poema –com els altres "Cants de Sió" (Sl 45; 47; 86)– expressa l'amor i l'admiració dels israelites per la seva ciutat santa. ► En elegir Jerusalem.
En aquest salm –el més breu del saltiri– totes les nacions són convidades a lloar el Déu d’Israel (v. 1), per l'immens amor que té envers el seu poble.
Aquest salm presenta la figura d'un home que té la seva casa entre els gentils; els seus ulls, però, estan fermament fixos a Jerusalem, on, en el.
► La frase inicial d'aquest "Himne a la reialesa del Senyor" (cf ► La frase inicial d'aquest "Himne a la reialesa del Senyor" (cf. Sl 46; 92; 95;
Mentre s’ofereix el sacrifici del matí (Ex 29 Mentre s’ofereix el sacrifici del matí (Ex ), un fidel israelita exposa el seu cas al Senyor.
La proclamació de la reialesa del Senyor és associada en aquest himne a dos esdeveniments decisius de la seva obra salvífica: la creació i el judici.
Amb expressions breus i vigoroses, aquest himne responsorial presenta un resum de la Història de la Salvació. + L'evocació de l'obra de Déu en la.
D’ara endavant, ja no podem ser més esclaus del pecat, sinó
Este himno es una invitación a celebrar la omnipotencia de la Palabra de Dios, puesta de manifiesto en la creación del mundo (vs. 1-9), y a reconocer.
▬ El salmista, un ministre de la casa de Déu, assisteix a la intriga d’un rival sense escrúpols, que vol suplantar-lo en les seves funcions dins el.
Música: “Record per sempre”de Vangelis
+ L'amor del Senyor envers el seu poble i la victòria que li té assegurada (v. 4) són el motiu proposat a la comunitat cultual per a convidar-la a.
Lloa el Senyor, ànima meva La lloança expressada en aquest salm es fonamenta en el poder creador del Senyor (v. 6) i en la seva bondat envers els.
DEÚ ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA.
La vida és un do de Déu i un servei als altres
Celebració FINAL DE CURS.
Vivim-la amb el sacerdot
IV Part Música Catalana d’avantguarda “Epigrames” de Benet Casablanques (composició 2003) Monges de Sant Benet de Montserrat.
valors humans i socials
Vista del cim de les Benaurances
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
És una nit tenebrosa, en la qual ronden feres voraces És una nit tenebrosa, en la qual ronden feres voraces. L'orant està esperant que despunti l'alba.
Aquest vibrant himne de lloança celebra la majestat i el poder de Déu, que es manifesten en la força de la tempesta. La “veu del Senyor” és el tro,
Aquest cant litúrgic d’acció de gràcies està estretament vinculat amb el salm 19; la súplica del poble abans de la batalla ha estat escoltada, i el.
La proclamació de la reialesa del Senyor és associada en aquest himne a dos esdeveniments decisius de la seva obra salvífica: la creació i el judici.
ABBÀ, PARE ! PENTECOSTA 2007.
Somni de Nadal. Somni de Nadal.
“DÉU ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA”
Cant espiritual Joan Maragall.
► Aquesta súplica es caracteritza per les expressives imatges amb què el salmista descriu les insídies dels seus adversaris (vv. 2-7) i la intervenció.
Este himno es una invitación a celebrar la omnipotencia de la Palabra de Dios, puesta de manifiesto en la creación del mundo (vs. 1-9), y a reconocer.
“Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau”
+ En aquest breu i bonic salm s’estableixen les condicions necessàries per a esdevenir “hoste” del Senyor, és a dir, per a entrar en el Santuari i.
Coral de les 10 verges que esperen el retorn de Jesús. Bach
+ Aquest poema és un sever retret contra els jutges inics, que amb les seves decisions arbitràries fomenten la violència i la injustícia en la societat.
Davant l’amenaça d’un perill mortal, el salmista demana al Senyor que respongui favorablement a la seva demanada, alliberant-lo de la mort (vv. 1-3)
Mentre s’ofereix el sacrifici del matí (Ex 29 Mentre s’ofereix el sacrifici del matí (Ex ), un fidel israelita exposa el seu cas al Senyor.
Aquest salm celebra les perfeccions divines que es revelen en les seves obres meravelloses: èxode, mannà, aliança, terra promesa, festes. Servir un.
PREGÀRIA.
“La mare de Jesús” de T. Ll. de Victòria, evoca l’acollida
+ Envoltat d’enemics que miren d’arrabassar-li la confiança en Déu (v + Envoltat d’enemics que miren d’arrabassar-li la confiança en Déu (v.3), el.
FESTA DEL PARE CLARET 2018.
Transcripción de la presentación:

Aquest himne és una invitació a celebrar l’omnipotència de la Paraula de Déu, manifestada en la creació del món (vv. 1-9), i a reconèixer el designi diví que dirigeix tots els esdeveniments, en especial el destí del Poble escollit (vv. 10-12). La frustració dels plans de les nacions (v. 10) no és més que l’altra cara d’aquesta sol·licitud universal de Déu, sempre disposat a eliminar obstacles que s’oposen al designi de la seva Providència. Déu, però, no està present tan sols en els grans esdeveniments de la història, sinó que penetra en el cor de cada home i vetlla sobre els detalls més petits de la vida quotidiana (vv. 13-15, 18-19)

1. AMB ISRAEL 2. AMB JESÚS 3. AMB EL NOSTRE TEMPS La poesia hebrea utilitza constantment el paral·lelisme: els versos van sempre de dos en dos. El segon reprèn la idea del primer. Exemples: 1. El Senyor desfà els plans de les nacions, 2. Tira per terra els propòsits dels pobles. 1. La paraula del Senyor ha fet el cel, 2. Amb l’alè de la boca ha creat l’estelada. 2. AMB JESÚS El Senyor vetlla, “per alliberar-nos de la mort”. Només la resurrecció de Jesús realitza plenament aquest programa, aquest “projecte” del seu cor diví! “Feliç la nació que té el Senyor per Déu”. Les Benaurances. 3. AMB EL NOSTRE TEMPS Cal personalitzar aquest salm, en la nostra pròpia vida i en el nostre propi estil: lloar... Creure en el poder de Déu... Creure que Déu intervé “avui i sempre en els esdeveniments contemporanis...” “fer-se pobre”: la “mirada de Déu” sobre nosaltres és una defensa més segura que tots els mitjans del poder humà.

Justos, aclameu el Senyor, fareu bé de lloar-lo, homes rectes.

Celebreu el Senyor amb la lira, acompanyeu amb l’arpa els vostres cants, dediqueu-li un càntic nou, toqueu acompanyant l’aclamació.

Perquè la paraula del Senyor és sincera, es manté fidel en tot el que fa; estima el dret i la justícia, la terra és plena del seu amor. La paraula del Senyor ha fet el cel, amb l’alè de la boca ha creat l’estelada; com dins un odre recull l’aigua del mar, reté l’oceà en el seu llit.

Que tota la terra veneri el Senyor, que el temin els habitants del món; a una paraula seva, tot començà, a una ordre d’ell, tot existí. El Senyor desfà els plans de les nacions, tira a terra els propòsits dels pobles; però els plans del Senyor persisteixen, manté sempre els propòsits del seu cor.

Feliç la nació que té el Senyor per Déu, feliç el poble que ell s’ha escollit per heretat.

El Senyor guaita des del cel observant un per un tots els homes. Des del lloc on ell resideix es fixa en els qui poblen la terra; ell, que ha modelat un per un tots els cors, penetra totes les seves accions.

No és un gran exèrcit el que salva els reis, ni per ser valent queda il·lès el soldat; els cavalls no valen res per guanyar una victòria, la seva envestida no salva ningú. Els ulls del Senyor vetllen els qui el veneren, els qui esperen en l’amor que els té; ell els allibera de la mort, i els retorna en temps de fam.

Tenim posada l’esperança en el Senyor, auxili nostre i escut que ens protegeix. És l’alegria del nostre cor, i confiem en la presència del seu nom.

Que el vostre amor, Senyor, no ens deixi mai; aquesta és l’esperança que posem en vós.

ELS PLANS DE DÉU “El Senyor desfà els plans de les nacions, tira a terra els propòsits dels pobles; però els plans del Senyor persisteixen, manté sempre els propòsits del seu cor”. Aquestes paraules, Senyor, em tranquil·litzen com han de tranquil·litzar tots els qui es preocupen pel futur de la humanitat. Llegeixo els Diaris, escolto la ràdio, miro la televisió i m’assabento de les notícies que cada dia pesen sobre el món: “Els plans de les nacions”, per destruir-se les unes a les altres. “Els plans de les nacions” porten la misèria i la destrucció a aquestes mateixes nacions, i sembla que res ni ningú podrà parar aquesta cursa esbojarrada vers l’autodestrucció. Quan s’aturarà aquesta bogeria? “El Senyor desfà els plans de les nacions”. Aquesta és la garantia de l’esperança que alegra l’ànima. Vós, Senyor, no permetreu que la humanitat es destrueixi a si mateixa. És veritat que continuen els plans de les nacions per destruir-se les unes a les altres, però també continua la vigilància del Senyor que allunya el braç de la destrucció de la faç de la terra. El futur de la humanitat està salvat a les vostres mans. La victòria de Déu serà, finalment, la victòria de l’home i la victòria de cada nació que s’aculli als seus plans. Els plans de Déu són el començament sobre la terra d’una eternitat feliç. “Els plans del Senyor persisteixen, manté sempre els propòsits del seu cor”. La història de la humanitat en mans del seu Creador.

Oh Déu, que mereixeu la lloança dels bons, que mireu des del cel i us fixeu en els homes. Feu que acceptem sobre nosaltres el vostre pla de salvació i que anunciem als descreguts la riquesa insondable que és Crist, salvació de tots els pobles.