La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Aquest cant litúrgic d’acció de gràcies està estretament vinculat amb el salm 19; la súplica del poble abans de la batalla ha estat escoltada, i el.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Aquest cant litúrgic d’acció de gràcies està estretament vinculat amb el salm 19; la súplica del poble abans de la batalla ha estat escoltada, i el."— Transcripción de la presentación:

1

2

3 Aquest cant litúrgic d’acció de gràcies està estretament vinculat amb el salm 19; la súplica del poble abans de la batalla ha estat escoltada, i el Senyor ha concedit al rei una ressonant victòria. El Salm consta de tres parts. La primera (vv. 2-8) és una expressió d’alegre reconeixement per les benediccions concedides al rei, especialment pel triomf obtingut. En la segona (vv. 9-13), un sacerdot o un profeta intervé per a anunciar la victòria total sobre els enemics del Senyor i del rei. Finalment (v. 4), la comunitat demana al Senyor, en una breu súplica, que desplegui el seu poder per complir la promesa expressada anteriorment.

4 El rei celebra el vostre triomf. Senyor...
Per a nosaltres, cristians, aquest salm és com un himne davant la victòria de Crist ressuscitat, com una contemplació joiosa del seu triomf i una acció de gràcies pel regne inaugurat amb el misteri pasqual del Senyor. Crist se sent ple de goig amb la mirada del Pare; cobert d’’honor i majestat; amb la seva resurrecció d’entre els morts, ha aconseguit la vida que demanava i veu que els seus anys s’allargaran per sempre. Sense fi. El rei celebra el vostre triomf. Senyor... En resar aquest salm hem d’alegrar-nos pel triomf de Crist sobre el pecat i la mort, i demanar també que aquesta victòria de Jesús, cap de l’Església, sigui finalment compartida per la mateixa Església, que és el seu cos, i per tota la humanitat, última destinatària de la lluita de Crist contra el mal: Alceu-vos, Senyor, amb el vostre poder: cantarem celebrant la vostra gesta, quan contemplarem la humanitat sencera glorificada el darrer dia.

5 El rei celebra el vostre triomf, Senyor.
Com se sent feliç per la vostra victòria. Li heu concedit el que el seu cor volia, no li heu refusat el que us demanava.

6 Sortiu a rebre’l augurant-li felicitat,
li poseu al front una corona d’or. Us demanava la vida, i li heu fet la gràcia d’allargar els seus anys per sempre, sense fi.

7 L’ha fet cèlebre la vostra victòria, l’heu cobert d’honor i majestat, sempre es valdran del seu nom per beneir, l’ompliu de goig amb la vostra mirada. El rei confia en el Senyor; l’Altíssim se l’estima, i no té por de caure.

8 Alceu-vos, Senyor, amb el vostre poder:
cantarem celebrant la vostra gesta.

9 EL DESIG DEL MEU COR “Li heu concedit el que el seu cor volia”. Aquestes paraules em porten alegria, Senyor. Aquestes paraules us defineixen amb la profunditat de la fe i l’amor que arriben a tocar la vostra essència: sou vós qui satisfeu els desigs del cor de l’home. Vós heu fet aquest cor, i només vós podeu omplir-lo. Podeu fer-ho i, de fet, ho feu. I aquesta és avui la meva alegria i el meu consol. “Li heu concedit el que el seu cor volia”. En concedir-ho a “ell”, m’esteu dient que també us disposeu a concedir-m’ho a mi. El que feu per al rei d’Israel ho feu per al vostre poble, i el que feu per al vostre poble ho feu per a mi. Voleu concedir-me el que desitja el meu cor, com concedíreu al rei d’Israel les seves victòries. Això em fa pensar en la serietat de la vostra presència: Què és, realment, el que desitja el meu cor? Quines són les victòries que vull obtenir? Ara que sé que esteu disposat a satisfer els meus desigs, vull furgar en el meu cor per saber què espera i manifestar-vos-ho perquè actueu... ...Mentre continuo cercant, us demano un favor, Senyor: doneu-me la gràcia de saber què és el que realment vull. Aquest és el desig del meu cor.

10 Senyor, Vós que heu concedit a Crist la vida que us demanà,
concediu-nos també a nosaltres el desig del nostre cor: ompliu-nos de goig a la vostra presència, i cantarem celebrant la vostra gesta, pels segles dels segles. Amén.


Descargar ppt "Aquest cant litúrgic d’acció de gràcies està estretament vinculat amb el salm 19; la súplica del poble abans de la batalla ha estat escoltada, i el."

Presentaciones similares


Anuncios Google