La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Mentre s’ofereix el sacrifici del matí (Ex 29 Mentre s’ofereix el sacrifici del matí (Ex ), un fidel israelita exposa el seu cas al Senyor.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Mentre s’ofereix el sacrifici del matí (Ex 29 Mentre s’ofereix el sacrifici del matí (Ex ), un fidel israelita exposa el seu cas al Senyor."— Transcripción de la presentación:

1

2

3 Mentre s’ofereix el sacrifici del matí (Ex 29
Mentre s’ofereix el sacrifici del matí (Ex ), un fidel israelita exposa el seu cas al Senyor (v. 4), apel·lant a la justícia de Déu (v. 9). El fet de trobar-se en el Santuari (v. 8) és per a ell una prova de la seva innocència, perquè cap impiu no podria gaudir d’aquest privilegi (vv. 5-6). Per tal d’apressar la seva oració, el salmista esmenta els enemics, que l’acusen calumniosament (vv. 9-11) El Salm acaba amb una expressió de confiança en el Senyor, que beneeix els justos i els protegeix com un escut (vv ).

4 Escolteu, Senyor, les meves paraules,
acolliu el meu anhel. Estigueu atent, defenseu-me, rei meu i Déu meu.

5 És a vós que imploro, Senyor,
escolteu el clam a trenc d’alba; us exposo el meu plet de bon matí i em quedo esperant. Vós no sou un Déu que es complagui en la maldat, no acolliu el dolent a casa vostra; els qui viuen obcecats no resisteixen quan vós els mireu.

6 l’home fals i sanguinari, Senyor, vós l’abomineu.
Detesteu els amics de males arts, extermineu els mentiders; l’home fals i sanguinari, Senyor, vós l’abomineu.

7 Però jo, per la vostra gran bondat,
entro a casa vostra, i em prosterno ple de reverència davant del santuari. Guieu-me, Senyor, vós que sou just, perquè hi ha qui em vol mal; feu-me planer el camí que obriu davant meu Senyor,

8 Als seus llavis no hi ha sinceritat,
guarden al cor la intriga; sota la seva llengua falaguera hi ha un sepulcre obert.

9 perquè vós,Senyor, beneïu el just, el vostre favor el protegeix.
Se n’alegraran els qui es refugien en vós ho celebraran per sempre; empareu-los, que puguin celebrar-ho els qui estimen el vostre nom, perquè vós,Senyor, beneïu el just, el vostre favor el protegeix.

10 “És a vós que imploro, Senyor, escolteu el clam a trenc d’alba; us exposo el meu plet de bon matí i em quedo esperant”.... Enceto el dia girant els ulls vers el vostre Temple, Senyor, de cara al sagrament de la vostra presència, a la majestat del vostre tron. Vull que el primer alè del dia sigui un gest de respecte i reverència, un acte d’adoració del vostre poder i majestat, que ho abraça tot i ho omple de vida... Sé que al llarg del dia em trobaré envoltat per les onades del treball, les tensions. Les friccions, l’enveja. No puc refiar-me de ningú ni creure en res. Hi ha qui em desitja el mal, i un pas en fals em pot portar a la ruïna. “Als seus llavis no hi ha sinceritat, guarden al cor la intriga; sota la seva llengua falaguera hi ha un sepulcre obert”. No sé descobrir les seves emboscades, em perdo en les trampes i mentides que em posen a cada pas. Voldria fiar-me de tothom i creure purament i senzillament el que em diuen, però aquesta innocència m’ha fet sofrir massa en el passat per a tornar a ser ingenu...

11 Déu nostre, que refuseu el criminal i empareu l’innocent, doneu-nos alegria als qui ens acollim
a vós amb joia eterna; protegiu-nos perquè ens omplim de goig amb l’amor del vostre nom; beneïu-nos, i que, com un escut, ens cobreixi el vostre favor Per Jesucrist, Senyor nostre.


Descargar ppt "Mentre s’ofereix el sacrifici del matí (Ex 29 Mentre s’ofereix el sacrifici del matí (Ex ), un fidel israelita exposa el seu cas al Senyor."

Presentaciones similares


Anuncios Google