SOTERRANYES BAIXES VINARÒS (CS)-Espanya

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
SOTERRANYES BAIXES VINARÒS (CS)-España
Advertisements

Un conte de Shel Silverstein Traducció, Xesco Boix
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ CdA Empúries.
Llistat d’elements d’origen islàmic
Fantasia, fotografia, so i algunes perles de saviesa per als meus amics. Diu el Talmud: "Un somni que no s'interpreta és com una carta que no es llegeix.
Ecolina era una jove gallina que vivía en la muntanya amb la seua família. Menjaven fruites i verdures, cuquets i herbetes; jugaven lliures pel camp i.
MONESTIR DE SANT PAU DEL CAMP
CATECISME de la Conferència Episcopal Espanyola Jesús és el Senyor.
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ CdA Empúries.
Aquesta és una felicitació de Nadal atípica, tot i que us desitjo unes molt bones festes i un feliç 2.008, us envio una sèrie de fantàstiques fotos del.
J de O V A E Q D U R I M N.
31 de l’any Regina Els “Records de pluja” de Marcel Olm ens fan desitjar una vida fecunda en l’amor.
La Terra.
ELS TEATRES D’ESPARREGUERA ABANS I ARA
El Montgrí per camins de calç.
En aquesta bonica oració –composta per celebrar la collita (Ex 23,16)– la comunitat agraeix al Senyor els fruits de la terra (v. 7). A més, li suplica.
ELS ECOSISTEMES CURS TERCER.
Hi havia una vegada un lloc màgic, ple de color i aromes on vivia un drac panxa contenta. Era molt simpàtic, rialler i un enamorat del seu país, El Jardí.
● Un home perseguit implacablement (v ● Un home perseguit implacablement (v. 9) apel·la al poder de Déu perquè el deslliuri dels seus adversaris.
COMISSIÓ DE MEDI AMBIENT IES FELANITX
Unitat 3: El sector primari
Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau!
La Torre del Cucurull era una torre defensiva del segle X.
La proclamació de la reialesa del Senyor és associada en aquest himne a dos esdeveniments decisius de la seva obra salvífica: la creació i el judici.
Per Robert Casal.
ULLASTRET.
Castell d’Altafulla El castell d’Altafulla està situat a la zona alta de Tarragona. Es va construir al segle XI, i és d’estil romànic. El castell és de.
Quin dinosaure!.
Les Ha que necessiteu per viure, els habitants del planeta terra, les Ha de terra en la terra i els planetes que necessitaríem si tothom visqués com tu.
GRUPS DE DEBAT “I al meu centre…”
Llegendes sobre la Lluna
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ.
Què existeix i què no existeix.
Somnis d'Infant.
Carta d’un infant als seus pares.
La vida és un do de Déu i un servei als altres
TEMA 5: VIVIM EN ECOSISTEMES
L’AIGUA A LA NATURA.
La història de Sísif Mitologia Grega.
El petit príncep
-FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA DIMECRES 9 -FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA SOMRIU, JA QUEDA POC PER CELEBRAR EL NAIXEMENT DE NEN JESÚS.
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
EL MÓN ESTÀ CONTAMINAT I ELS RECURSOS S’ESGOTEN...
DALI ESPAI FEM CULTURA.
BIODIVERSITAT A L’HORT
Santa Maria del Pi.
El que cal saber sobre l’estafa del FLA
El castell de Clariana està ubicat a Argençola, Anoia
La proclamació de la reialesa del Senyor és associada en aquest himne a dos esdeveniments decisius de la seva obra salvífica: la creació i el judici.
Somnis d‘infant.
Els alumnes de 3r ens presenten SANT HILARI SACALM
Meditem escoltant “He menjat el Teu Cos” (7’) de la Passió de Bach
LA ZEBRA ÍNDEX -Característiques - On viu - Alimentació - Comportament - Reproducció - Altres especies - Perills - Perquè he triat aquest tema.
La literatura i les matemàtiques van de la mà.
Per la PAU, en record de RACHEL CORRIE.
COLÒNIES A CA LA MARIA LA CASA DE COLÒNIES. LA FAGEDA. LA GRANJA.
La Fugida.
Campanya d’incendis 2015 Departament d’Interior
+ En aquest breu i bonic salm s’estableixen les condicions necessàries per a esdevenir “hoste” del Senyor, és a dir, per a entrar en el Santuari i.
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ.
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
Paràbola La força dels pobres
Aquest salm celebra les perfeccions divines que es revelen en les seves obres meravelloses: èxode, mannà, aliança, terra promesa, festes. Servir un.
ECOSISTEMES FORESTALS A LES SALINES
El Montgrí per camins de calç.
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ CdA Empúries.
L’AIGUA ÉS VIDA.
LA FONT DEL BASSALET FET PER EL GRUP DE LES “HAPPY FLOWERS”:
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ CdA Empúries.
Transcripción de la presentación:

SOTERRANYES BAIXES VINARÒS (CS)-Espanya Hi havia una vegada un espai agrícola tradicional, dels pocs que queden en les zones litorals del Baix Maestrat (província de Castelló). SOTERRANYES BAIXES VINARÒS (CS)-Espanya Un espai natural que ha de ser conservat Sobrevisc en el municipi de Vinaròs i m'anomeno la partida Soterranyes, ampli sector de cultius ancestrals de secà amb enorme biodiversitat i patrimoni etnològic... ho veiem? Associació de Propietaris per a la Defensa de les Soterranyes

Les meues zones de conreu són majoritariament extensives, on les oliveres, els garrofers i ametlers esquitxen els meus camps i donen lloc a un paisatge molt agradable i acollidor; si cal pregunteu a totes aquelles persones que al llarg dels segles han tingut cura de mi.

He donat tones i tones de garrofes, ametles i or líquid (oli d’oliva) als meus conreadors, així com aliment i refugi a milers d’espècies d’animals i plantes.

Posseeixo restes prehistòriques; durant segles he donat pas als ramats transhumants; per les meues contrades va batallar Jaume I, Cabanillas em va visitar, etc.; he viscut guerres, incendis,... i he soportat l’enorme esforç humà per transformar-me en sòl productiu.

Eixe esforç. ha donat lloc a un gran patrimoni arquitectònic rural Eixe esforç.... ha donat lloc a un gran patrimoni arquitectònic rural. Han sigut necessàries sang, suor i llàgrimes per treure la pedra calcària de les meues entranyes i obtenir així terra fèrtil per al conreu, i clar! aquelles pedres foren reutilitzades per a fer marges de pedra seca, refugis, casetes de volta, pallers, etc.

Margens de pedra seca per a delimitar parcel·les; valones, refugis, etc.

La meua pedra va servir per a emmagatzemar aigua, gràcies a la construcció de cocos, cisternes, aljubs, etc.

Pallisses, casetes de volta,...

En el meu sòl s’allotja una gran riquesa botànica En el meu sòl s’allotja una gran riquesa botànica. Les joies de la corona són les orquídies mediterrànees, espècies escasses que tenen lloc gràcies a la simbiosi entre plantes i fongs. Els seus fràgils ecosistemes estan en perill de desaparició! Ophrys apifera

Anacamptis pyramidalis Per aquesta raó, la legislació espanyola i europea consideren els nostres hàbitats, prioritaris per a la seua conservació! Orquídeas y hábitats prioritarios Anacamptis pyramidalis

Ophrys tenthredinifera Som espècies de gran bellesa, que rés hem d’envejar a les nostres germanes tropicals.

Orchis fragrans ¡Espècie protegida!

Autèntiques meravelles de la natura...! Ophrys speculum

El meu patrimoni arquitectònic rural i històric: JA HAN CATALOGAT 58 CASETES DE PEDRA SECA!

Vaig donar refugi a moltes famílies durant la guerra civil espanyola...

Vanessa cardui Els meus terrenys són un paradís per a tot tipus d’insectes beneficiosos

Papallona arlequí (Zerynthia rumina) Quina meravella!

Còlbit ros (Oenanthe hispanica) Sóc una zona de cria, alimentació i migració de centenars d’espècies d’aus Còlbit ros (Oenanthe hispanica)

Garrofer (Ceratonia siliqua) Només queden a Vinaròs, 500 Ha de cultius tradicionals de secà Som terrenys atractius per als especuladors! Garrofer (Ceratonia siliqua) Però jo vull viure...

Estan catalogats 20 arbres d’interés local monumental!

Tota aquesta riquesa està en perill! El “Magnífic Ajuntament de Vinaròs”, des de l’any 2008 ha proposat la zona com idònia per allotjar un macropolígon industrial de 250 Ha. a més a més ha amagat tota la seua riquesa ambiental i patrimonial. Ja estan comprant terrenys! IMPEDEIX AQUESTA NOVA BOGERIA FRUIT DE LA COBDÍCIA HUMANA! Envia mails de protesta a la Coalició del Govern (PSOE-PVI) en l’ajuntament de Vinaròs: jordiromeu@vinaros.org y jbalada@vinaros.org ¡NO AL POLÍGON INDUSTRIAL EN SOTERRANYES! Per favor, feu circular aquest document i ajuda’ns! Més informació a: http://www.internatura.org/grupos/apnal.html

IMPEDEIX LA DESTRUCCIÓ DE MÉS HÀBITATS NATURALS! Soterranyes, paraTGe natural proteGiT! Ja! Campanya contra el polígon de Soterranyes Baixes. Municipi de Vinaròs. Provincia de Castelló. Comunitat Valenciana. Espanya Data d’edició: 20.10.10