La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Santa Maria del Pi.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Santa Maria del Pi."— Transcripción de la presentación:

1 Santa Maria del Pi

2 La Basílica de Santa Maria del Pi és una construcció d’estil gòtic català. Es troba ubicada a la Plaça del Pi al barri gòtic de la ciutat de Barcelona.

3 L’esglèsia del Pi està documentada des del segle X però hi ha la tradició que existia en el mateix lloc una capella al segle V. La construcció de l’actual temple gòtic data del 1321 quan es va sustituir l’anterior temple romànic. És un dels edificis mes caractarístics del gòtic català. La gran rosassa que corona la façana principal és una de les més grans del món. El campanar medieval és el més alt de la ciutat de Barcelona.

4 La basílica va ser declarada Bé Cultural d’interés Nacional el 1931
La basílica va ser declarada Bé Cultural d’interés Nacional el La basílica s’utilitzava pel culte religiós i actualment és un gran atractiu turístic de la ciutat. Està ben conservada, es va fer una restauració de la coberta l’any Actualment està en restauració la rossana de la façana principal. El 1936 es va incendiar a l’inici de la Guerra Civil Espanyola i va perdre l’òrgan, les vidrieres i la rossana com elements més importants. M’agradat molt fer aquesta visita però m’he quedat amb ganes de veure-la per dins. Anirem un altre dia.


Descargar ppt "Santa Maria del Pi."

Presentaciones similares


Anuncios Google