Curs Seguiment documental i justificació econòmica en matèria de subvencions Barcelona 25, 27 de juny i 2 de juliol 2013 Aurora Baena Ruiz.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
ECONOMIA DE L’EMPRESA 1 BATXILLERAT UNITAT 1 L’EMPRESA I L’ENTORN.
Advertisements

12è. Seminari d’actualització jurídica CSITAL de Lleida. 2017
Servei de Contractacions i Subministraments
Gestor Integrat de Referències
Guia per a la presentació de projectes a les Bases reguladores per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a projectes.
Ajuts públics a la digitalització de les arts escèniques
Oficina Tècnica de la Transparència i LOPD Diputació de Lleida
UNITAT 1 L’EMPRESA I L’ENTORN ECONOMIA DE L’EMPRESA 1 BATXILLERAT.
12 u n i t a t Auditoria de comptes.
GESTIÓ DEL PRESSUPOST SESSIÓ INTRODUCTÒRIA.
El sector bancari i els productes de passiu
1 u n i t a t Relació laboral i contracte de treball.
HABITATGES BUITS.
PRÀCTIQUES ACADÈMIQUES EXTERNES DELS ESTUDIANTS UNIVERSITARIS
POSADA EN MARXA SUPLEMENT EUROPEU AL TÍTOL
Servei de Contractacions i Subministraments
Plans d’autoprotecció i ACTIVITATS ESPORTIVES
PROJECTE XARXA EMPRESES INCLUSIVES DEL GARRAF
L’activitat econòmica i el patrimoni empresarial
GUIA DE NORMATIVA BÀSICA DE TRIBUTACIÓ DE L’ADVOCAT
PRÀCTICA ESPORTIVA FORA D’HORARI ESCOLAR
Sostenibilitat Xavier Nicolau i Tarrats Cap de l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada de Barcelona SEVESO III: REFORMA DE LA DIRECTIVA D’ACCIDENTS.
Consultoria Cultura 2017 Març 2017 Wifi:.
LA GESTIÓ DELS CEMENTIRIS MUNICIPALS
La teva contribució 1.
Consultoria Cultura 2018 Febrer 2018 Wifi: 1.
GESTIÓ PER PROCESSOS.
XARXA D’HORTS SOCIALS programa
Fitxa cas.
Circuit de gestió dels expedients de CAIXA DE CRÈDIT 2018
Auto informació Servei d’assessorament Servei de reconeixement.
RÈGIM GENERAL i MOBILITAT
ANTECEDENTS El febrer de 2013 L’Hospitalet va iniciar un procés participatiu de reflexió estratègica amb la ciutadania per tal d’establir les bases de.
Visió estratègica de la UPC
Circuit de gestió dels expedients de CAIXA DE CRÈDIT 2017
Fitxa cas.
Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós
Estat de benestar i drets socials
Llei 5/2003, de 22 d’abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions.
RYT a matrícula (MAT) reunió de centres 21/05/2015.
GESTIÓ DEL PRESSUPOST SESSIÓ INTRODUCTÒRIA.
2ª REUNIÓ 2017 CONSELL D’ENTITATS
PROGRAMA IMPULS A L’OCUPACIÓ 2014
El concert social previst en el Decret Llei 3/2016, de 31 de maig, de mesures urgents en matèria de contractació pública 24 d’octubre de 2016.
I CONGRÉS INTERNACIONAL DE RESPONSABLES DE RECURSOS HUMANS EMPRESA-ADMINISTRACIÓ PÚBLICA Girona, 3 de Febrer de 2011 MARC JURÍDIC LEGAL DE LES ADMINISTRACIONS.
Laura Gómez Ramón Cap del Servei d’Assistència en RRHH
NOVETATS NOVA DIRECTIVA DE CONTRACTACIÓ I TRANSPOSICIÓ CATALANA
2014 Seu electrònica.
PROTOCOL MARC PER UNA INTERVENCIÓ COORDINADA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA Capítol 8: Sobre la protecció de dades personals ens els circuits territorials.
Programa Centres Ecoambientals
“NO DEIXIS QUE ELS TEUS LLIBRES ES MORIN D’OI”
Polítiques actives d’ocupació Sector privat
PRESTACIO PER ATENDRE NECESSITATS BÀSIQUES
Nou reglament del Programa RENOVA
LA MODIFICACIÓ DE LA DIRECTIVA DE CONTRACTACIÓ DE LA UNIÓ EUROPEA
Millores en la normativa relativa al programa d’ajuts i a la promoció de la implantació d’energies renovables Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i.
Obligacions fiscals de l'empresa: declaració censal, IAE i IVA
Pere Antoni Mas Cladera
Badalona, 1 de desembre de 2005
ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR
CFA Sebastià Juan Arbó Curs
PROJECTE EXPERIMENTAL D’HOMOLOGACIÓ D’EMPRESES D’FCT
Butlletí Comarcal de Subvencions
ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR
S’UTILITZEN EN LES OPERACIONS DE FINANÇAMENT DE L’EMPRESA A LL/T.
El SEGUIMENT DE COMPLECIÓ
EPJ 2010/2011 Postgrau Tarda Administratiu
SI SI SI SI Full 2 1A. Informació / coordinació amb les Institucions
ACTUACIONS EN CAS DE QUEIXES SOBRE LA PRESTACIÓ DEL SERVEI
Dret i informació jurídica
Transcripción de la presentación:

Curs Seguiment documental i justificació econòmica en matèria de subvencions Barcelona 25, 27 de juny i 2 de juliol 2013 Aurora Baena Ruiz

PRINCIPALS DIFERÈNCIES ENTRE: Subvenció Contractació Lliurament dinerari de les Administracions Públiques a altres entitats públiques o privades i particulars. Sense contrapartida directa per part dels ens beneficiaris , destinat a un fi, propòsit activitat o projecte concret. Obligació per part del destinatari de complir les condicions i requisits que s'haguessin establert o, en cas contrari, procedir al seu reintegrament. Contracte: és un acord de voluntats entre dues o mes parts que genera unes obligacions. La contractació pública, té lloc quan les entitats públiques contracten amb persones jurídiques o naturals del sector públic o privat, per a complir amb algunes de les seves obligacions: La prestació de serveis públics, ala construcció d'obres, etc. Parts del Procés de Contractació: Contractant: Paga per rebre el bé o servei que contracta: és l’Administració Pública. Contractista: Proveeix el bé o servei contractat i rebrà un pagament per això.

SUBVENCIONS PÚBLIQUES Una nova normativa; la LGS, 38/2003 i el seu reglament, aprovat per Real Decreto 887/2006, de 21 de juliol, que ha modificat profundament la normativa reguladora de las subvencions

Ley 38/2003, de 17 de noviembre, General de Subvenciones Principis de gestió Publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no discriminació Eficàcia en l'acompliment dels objectius fitxats per l´Administració atorgant Eficiència en l´assignació i utilització dels recursos públics

Les convocatòries de subvencions Cada departament municipal/Conselleria, pot tenir la seva pròpia convocatòria de subvencions. El procediment general serà el “régimen de concurrència competitiva”. (Excepcionalment concessió directa - art.17-). El contingut ha de complir allò previst en l, art. 23 de la llei de subvencions: Crèdits pressupostaris, objecte, condicions, finalitat, requisits, òrgans d’instrucció i procediment, terminis, i d’altres

Principis generals per atorgar subvencions (art.9): Interès general de l'activitat i benefici pels ciutadans del municipi /territori Inexistència o dèficit d'activitats anàlogues. Prioritat per aquelles activitats ,les quals sense la subvenció, seria de difícil la seva posada en funcionament.

CONCEPTE DE SUBVENCIÓ Art. 2.1 de la LleI General de Subvencions ... Tota disposició dinerària realitzada por les Administracions públiques a favor de persones públiques o privades i que acompleixin els següents requisits: Que el lliurament es realitzi sense contraprestació directa dels beneficiaris. Que el lliurament estigui subjecta al compliment d'un determinat objectiu, execució d'un projecte, realització d'una activitat, devent el beneficiari complir les obligacions previstes. Que el projecte, acció, conducta o activitat finançada tingui per objecte el foment d'una activitat d'utilitat pública o interès social Art. 2.1 de la LleI General de Subvencions .

Les subvencions vénen regulades per les bases aprovades pel municipi / conseller/estat i haurien de disposar de la següent informació: -Objecte -Beneficiaris i Requisits dels beneficiaris ( habitualment memòria del projecte i requisits legals) -Criteris de valoració -Quantia de les ajudes -Òrgans competents -Registres per a la justificació -Termini i forma de la justificació -Mesures de garantia -Pagaments anticipats i abonaments a compte -Condicions de modificació de la concessió -Compatibilitat -Criteris de graduació en cas d'incompliment

Fases de les Subvencions. Concessió. Justificació. Cobrament. Una vegada sol•licitada l'ajuda, l'administració procedeix a la concessió de la mateixa. Aquesta es realitzarà en règim de concurrència competitiva, és a dir, es realitzarà mitjançant la comparança de sol•licituds adjudicant l'ajuda a aquells que hagin obtingut més puntuació aplicant els criteris de valoració. La resolució i notificació de concessió de l'ajuda no podrà excedir 6 mesos contats a partir de la data de publicació de la convocatòria de l'ajuda, si no s'ha notificat en aquest termini de temps pot entendre's la sol•licitud com desestimada. Els beneficiaris de les ajudes concedides han de complir amb les condicions tant tècniques com econòmiques de justificació de les condicions establertes per a la consecució de l'ajuda i presentar davant els organismes corresponents tota la documentació requerida.

Obligacions persona/entitat beneficiària Realitzar l’activitat Complir requisits i condicions Sotmetre's a les actuacions de comprovació Comunicar canvis

justificació de subvencions i gestió pressupostària Procediment de gestió, justificació de subvencions i gestió pressupostària Títol II. Capítols I, II i V. RD 887/2006, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, General de subvencions

Validació i estampillat (originals o fotocopies)

Distingim per tant entre Creditor. 88 RLGS, De la mateixa subvenció: Justificació. Reintegrament o pèrdua Mesures cautelars. De totes les subvencions. Deutor per reintegrament en període executiu. Beneficiari .13.2. G Que no tinguin deutes per reintegrament de subvencions en període executiu o no ateses en període voluntari

MOLTES GRÀCIES PER LA SEVA ATENCIÓ Aurora Baena Ruiz aurora.baena@gencat.cat