La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

1.Les grans unitats del relleu terrestre

Presentaciones similares


Presentación del tema: "1.Les grans unitats del relleu terrestre"— Transcripción de la presentación:

1 1.Les grans unitats del relleu terrestre
Laia Agustí Aina Barri Carles Deumal Manel Font Jan Oset

2 Índex Els continents……………………………………………………………………….3
Àsia…………………………………………………………………………………..5 Oceania………………………………………………………………………………6 Àfrica………………………………………………………………………………...7 Amèrica……………………………………………………………………………....8 Antàrtida……………………………………………………………………………..9

3 Els continents Un continent és una vasta extensió de terra emergida amb fronteres usualment delimitades per accidents del relleu. Els sis continents són: · Àfrica: és un continent massís i uniforme, format per roques antigues i molt gastades a cause de l’erosió. Al relleu africà hi predominen altiplans i cubetes. · Amèrica: Separa l’Oceà Atlàntic del Pacífic i està dividit en Amèrica del Nord, Amèrica del sud i Amèrica central · Àsia: Hi podem distingir quatre sectors: extenses planes i altiplans al nord; serralades i altiplans elevats al centre-sud; extenses penínsules a l’oceà Índic i arxipèlags a l’oceà Pacífic.

4 ·Oceania: El formen unes deu mil illes, que es distribueixen per l’oceà Pacífic. S’hi distingeixen quatre zones: Australàsia, Melanèsia, Micronèsia i Polinèsia. ·Antàrtida: està situada al pol sud i està envoltada per l’oceà Glacial Antàrtic, que convergeix amb els oceans Atlàntic, índic i Pacífic. ·Europa: Europa està situada a la part occidental d’Euràsia. Les serralades dels Urals i Caucas i els mars Caspi i Negre marquen els límits entre els dos continents. El Mar Mediterrani separa Europa d’Àfrica.

5 Àsia Àsia és el continent més gran,té km²,i més poblat del planeta, i la part més extensa del super continent. D’Euràsia que es la massa continental terrestre composta per Europa i Àsia.Limita al nord amb l’oceà Àrtic.A l'est amb l'estret de Bering la separa d'Amèrica i de l'Oceà Pacífic, al sud amb l'Índic i a l'oest (començant pel sud de la frontera oest i pujant) amb la mar Roja, l'istme de Suez (que la separa de l'Àfrica), un tram de la Mediterrània, i separant-la d'Europa, l'estret dels Dardanels, la mar de Màrmara i el Bòsfor, la mar Negra, les serralades del Caucas i els Urals i la mar Càspia o Caspi.

6 Oceania Oceania és la part del món formada pel continent australià situat entre els oceans Índic, Antàrtic i Pacífic i per la multitud d'illes que hi ha escampades en aquest darrer oceà (excepte les més properes a l'Àsia, que es consideren asiàtiques). Té km² i és el continent de menor extensió, Es troba gairebé completament en l'hemisferi sud, travessada per l'Equador i la línia internacional de canvi de data.

7 Àfrica A Àfrica, al nord-est del continent hi trobem la serralada de l’Atles. També hi ha massissos entre els extensos altiplans com el d’Ahaggar i el Tibesti. Un sistema de falles va provocar a l’Àfrica oriental un conjunt de blocs aixecats i d’altres d’enfonsats. Estan ocupats per llacs com: el Malawi, el Tanganyica i el Turkana, per rius com: el Nil, i el Zambesi i per mars com: el mar Roig. Per aquesta sèrie de falles, van aparèixer zones volcàniques com el Massíp Etíop i els volcans Kenya i Kilimanjaro. L’Illa més gran és Madagascar.

8 Amèrica S’estén gairebé des del pol nord fins a tocar del cercle polar antàrtic i separa l’oceà Atlàntic del Pacífic. Està dividida en tres grans unitats: Amèrica del nord, Amèrica del sud i, entre aquestes dues, l’istme d’Amèrica central i els arxipèlags que constitueixen les antilles. Pel que fa al relleu del continent americà, hi destaquen, a l’oest, un eix allargassat de muntanyes joves; al centre, amplis altiplans i planes per on flueixen rius, i, a l’est, massissos antics molt erosionats. Té una superfície de km², i una població de habitants.

9 Antàrtida Està situada al pol sud i està envoltada per l’oceà Glacial Antàrtic, que convergeix amb els oceans Atlàntic, Índic i Pacífic. L’ocupa una gran massa de glaç sota la qual destaca la Serralada Transantàrtica, amb altituds superiors a m.


Descargar ppt "1.Les grans unitats del relleu terrestre"

Presentaciones similares


Anuncios Google