La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

PLA DE SERVEIS INDIVIDUALITZATS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "PLA DE SERVEIS INDIVIDUALITZATS"— Transcripción de la presentación:

1 PLA DE SERVEIS INDIVIDUALITZATS
PSI PLA DE SERVEIS INDIVIDUALITZATS

2 QUÈ ÉS EL PSI? El Pla director el defineix com un MÉTODE ORGANITZATIU i un PROCÉS ACTIU DE GESTIÓ dins de la comunitat pels Trastorns Mentals Severs (T.M.S). Amb la finalitat d'IDENTIFICAR Les necessitats de cada malalt TMS. Els objectius terapèutics i de rehabilitació que es persegueixen. Els serveis sanitaris i socials que cal mobilitzar La durada estimada d'utilització d’aquests serveis.

3 1997 Prova pilot a Barcelona: Gavà i Sants-Montjuïc
ANTECEDENTS 1997 Prova pilot a Barcelona: Gavà i Sants-Montjuïc 2005 Comarques de Tarragona

4 OBJECTIUS GENERALS DETECTAR la població diana.
DISMINUIR L’AÏLLAMENT social i familiar AUGMENTANT LA PARTICIPACIÓ de l’usuari i la família en la planificació, execució i avaluació de la seva atenció. PROMOURE en l’usuari i família CANVIS D’ACTITUDS facilitant informació sobre processos de malaltia, factors predisponents i desencadenants. ACONSEGUIR l’adherència del malalt a la xarxa sanitària, la vinculació del malalt i facilitar-li l’adherència al seu projecte terapèutic amb una intervenció integral psicosocial portada a terme en coordinació amb altres professionals i recursos de la xarxa sanitària i social.

5 OBJECTIUS GENERALS ADAPTAR els serveis sanitaris i socials a les necessitats concretes de cada pacient ACOSTAR-LOS tant com sigui possible al seu mitjà natural, per consolidar la continuïtat assistencial.

6 OBJECTIUS ESPECIFICS Millorar la comunicació i relació familiar. Comprensió i acceptació de la malaltia del pacient. Adquirir recursos enfront les dificultats elementals. Cobrir necessitats físiques i socials elementals. Educació al malalt i a la família perquè comprenguin la malaltia i el tractament. Acceptar la necessitat de continuïtat en l’administració de medicaments i visites al CSM, Centre de Dia, Hospital de Dia... Establir i mantenir un funcionament adequat de les necessitats bàsiques (son, nutrició, hidratació...) Intervenir directe o indirectament en tots els recursos existents en la comunitat. Introduir estratègies actives en la recuperació de malalts amb T.M.S que es desvinculin del tractament i/o visites al CSM.

7 POBLACIÓ A QUI VA ADREÇAT
Major de 18 anys i famílies Amb Trastorn Mental Sever: Persistent en el temps. Amb repercussió negativa soci-familiar Amb utilització inadequada dels recursos. Amb dificultats de reinserció social. GAF< 50

8 EL EQUIPO DEL PSI 1 coordinador del programa 1 Psiquiatra 3 coordinadors dels projectes individualitzats (CPI) 1 DUE 2 DTS

9 CIRCUIT

10 GRÀCIES


Descargar ppt "PLA DE SERVEIS INDIVIDUALITZATS"

Presentaciones similares


Anuncios Google