La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Mesures organitzatives

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Mesures organitzatives"— Transcripción de la presentación:

1 Aspectes sobre atenció a la diversitat Plans Individualitzats Josefina Masip EAP T-04

2 Mesures organitzatives
Intervenció de dos mestres a l’aula Agrupaments flexibles Atenció en petits grups Atenció individualitzada dins o fora de l’aula Han d’incidir fonamentalment en les estratègies didàctiques i metodològiques i en el procés d’avaluació de l’alumnat. El professorat de suport, han de destinar prioritàriament les hores que quedin disponibles, un cop cobertes les prescripcions curriculars dels diferents cicles, a l'atenció específica de l'alumnat que presenti més necessitats.

3 Cal preveure en la programació d’aula
1. Verificar l’adequació dels objectius de la programació a les característiques de l’alumnat. 2. Preveure diverses activitats amb diferent grau de complexitat per assolir un determinat objectiu, i identificar les més adequades per a cada alumne/a. 3. Preparar noves activitats que permetin a aquest alumnat aprendre i participar a l’aula, i incloure de manera progressiva aquestes noves opcions de treball en la programació d'aula com a propostes que també poden ser útils per a la resta de l'alumnat. 4. Avaluar prenent com a referent les opcions recollides específicament en les programacions.

4 Quan s’elabora un Pla Individualitzats ?
Quan les adaptacions incorporades a la programació de l’aula i les mesures de suport previstes són insuficients per atendre l’alumnat amb nee cal elaborar un pla individualitzat que reculli el conjunt d’ajudes, suports i adaptacions que pugui necessitar en els diferents moments i contextos escolars .

5 *La CAD ha de promoure aquest Pla i marcar les línies d’atenció d’aquests alumnat durant un període de temps màxim un curs, i adaptar les decisions, d’acord als progressos de l’alumne/a. * Responsable d’elaborar-lo és el Tutor/a amb col.laboració de l’equip docent,EAP, també hi pot col.laborar el propi alumne/a i família , si les circumstàncies ho aconsellen. * Aprova el Director/a amb el vist-i-plau de la CAD.

6 Funcions del tutor/a Dinamitzar i liderar la realització del Pla Individualitzat. Presentar-lo a la CAD perque hi doni el vist-i-plau. Recollir l’acord dels pares . Aprovació del Pla Individual pel director/a. Fer-ne el seguiment i la coordinació , tot prenent les decisions escaients, conjuntament amb l’equip docent, la junta d’avaluació i la CAD. Ser l’interlocutor amb la família, als quals en lliurarà una còpia del PI. Avaluar l’alumne/a prenent com a referent el Pla Individual.

7 Tipus de suports que ha d’incloure el Pla Individual - Companys i companyes de l’alumne/a - Professorat especialista i altre personal del centre - Pròpia família d’aquells aspectes en que hi pot col.laborar, i a la qual se la de mantenir informada.

8 El Pla inclou: Les habilitats de l’alumne/a en les diferents àrees o àmbits Objectius i competències prioritaries d’aprenentatge de les àrees o àmbits Altres objectius d’aprenentatge com: habilitats personals, socials, autonomia escolar o en altres àmbits: familiar, salut, lleure... Ajudes tècniques i suports en les activitats en els diferents entorns : aula, pati, menjador, sortides, i altres activitats generals del centre Valoració i registre sistemàtic del progrés que ha d’esdevenir el referent per l’avaluació de l’alumne/a tenint en compte: - Objectius del curs, cicle o etapa - Competències bàsiques - Autonomia personal i social (aula ordinària, grup específic, grup reduït) - Adquisició d’hàbits de treball

9 Avaluació La Comissió d’avaluació amb col.laboració amb EAP fa el seguiment dels aprenentatges de l’alumne/a. Adopta les decisions que correspongui pel que fa a l’atenció educativa, procurant la màxima participació en entorns i grups ordinaris. Informes trimestrals expliquin l’evolució : continguts treballats i objectius assolits, hàbits d’autonomia i desenvolupament personal i adaptació al centre i grup. Implicació de la família i enregistrament sistemàtic Documents oficials ha de constar les mesures adoptades i el pla individualitzat

10 Les USEE.- Unitats de recursos són per facilitar l'escolarització ordinaria a alumnat amb dificultats greus d’autonomia per causes de discapacitat motriu, intel.lectual, trastorns greus de desenvolupament i conducta, susceptibles de ser escolaritzats en centres específics, puguin participar en entorns escolars ordinaris .

11 Professionals de l’USEE
Elaborar amb l’EAP i professorat del centre els plans d’atenció educativa: prioritats educatives, estratègies per facilitar la seva participació en les activitats de l’aula ordinària i del centre, activitats d’atenció individual o en grup reduït, criteris de seguiment d’avaluació. Elaborar coordinadament amb el professorat del grup ordinari materials específics i adaptats Concretar estratègies que possibilitin la participació a l’aula ordinària Acompanyar l’alumnat a l’aula ordinària quan calgui. Desenvolupar activitats especifiques, individuals o en grup reduït quan l’alumnat ho requereixi. Participar en les propostes de plans individualitzats i adaptacions de grup. Col.laborar en la tutoria individual dels alumnes que atén i el seguiment i evolució del procés d’aprenentatge

12 Mestres d’educació especial
Prioritzar l’atenció a l’alumnat discapacitat i amb necessitats educatives especifiques Identificar amb l’EAP les necessitats educatives i col.laborar en la concreció del pla d’intervenció Col.laborar en la concreció d’adaptacions i preparació d’activitats i materials didàctics que facilitin l’aprenentatge i participació a la classe ordinaria Suport en la participació a les classes ordinàries Desenvolupar activitats o programes especifics que requereixin Seguiment i avaluació d’aquest alumnat Col.laborar en les adaptacions i plans individualitzats Dins o fora l’aula en grup reduït

13 Auxiliars d’educació especial
Ajudar l'alumnat en els seus desplaçaments per l'aula i pel centre en general, i fora del centre, si cal, amb el seu mitjà de mobilitat (cadira de rodes, caminadors, bastons...). Ajudar l'alumnat en aspectes de la seva autonomia personal (higiene, alimentació...) a fi de garantir que puguin participar en totes les activitats. Realitzar els tractaments específics de l'alumnat en el centre docent.

14 Educadors/es d’educació especial
Donar suport a l'alumnat amb necessitats educatives especials perquè pugui participar en les activitats que organitzi el centre docent, així com aplicar programes de treball preparats pel tutor/a o especialistes i participar en l'elaboració i aplicació de tasques específiques relacionades amb: autonomia personal, adquisició d'hàbits, d'higiene,habilitats socials, mobilitat i desplaçaments, estimulació sensorial, habilitats de vida,transició a la vida adulta i preparació per al món laboral, escolaritat compartida en centres ordinaris/centres d'educació especial. Participar en el projecte educatiu del centre. Conèixer els objectius i continguts dels programes per tal de poder adequar de la millor manera possible la seva tasca de col·laboració amb els mestres-tutors i els especialistes. Proporcionar als mestres-tutors i especialistes elements d'informació sobre l'actuació de l'alumnat, a fi d'adaptar i millorar el seu procés d'aprenentatge.


Descargar ppt "Mesures organitzatives"

Presentaciones similares


Anuncios Google