La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Montse, Pau i Sebas ESCOLA MAS BOADELLA ELS EGIPCIS 5éA INFORMATICA 2014-15.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Montse, Pau i Sebas ESCOLA MAS BOADELLA ELS EGIPCIS 5éA INFORMATICA 2014-15."— Transcripción de la presentación:

1 Montse, Pau i Sebas ESCOLA MAS BOADELLA ELS EGIPCIS 5éA INFORMATICA

2 ÍNDEX QUIN ERA UN DELS DÉUS MÉS IMPORTANS?..................... 3
DÉUS EGIPCIS ……………………………..…………………………………..3 PER QUÈ ELS DÉUS EGIPCIS CAPTENEN D’ANIMAL? ……. 4 El DÉU HORUS El DEU ANUBIS EL DEU APIS

3 QUIN ERA UN DELS DÉUS MÉS IMPORTANS?
Osiris era un dels déus més importants. Era pare d'Horus i marit d'Isis (deessa de la fertilitat). Era el déu de la mort i del "més enllà" encara que també era un déu agrari.

4 ELS DÉUS EGIPCIS EREN: Amon, Anubis, Apis, Geb, Hathor, Horus, Isis, Mut, Neftis, Nut, Neith, Osiris, Plath, Ra, Sekhmet, Seth I Thot.

5 PER QUÈ ELS DÉUS EGIPCIS TENEN CAP D’ANIMAL?
Adoptaven formes d’animals perquè els pirmers egipcis adoraven els animals. Com per exemple: Ra

6 EL DÉU HORUS HORUS va ser representat com un falcó o un home amb cap de falcó. També té uns discs solars amb ales, a sobre de portes i sales dels temples i amb forma de leonina com Harmajis.

7 El DÉU ANUBIS Anubis és un déu funerari de l’antic Egipte mestre de les necròpolis i rei de embalsamadors, probablement un xacal o un gos salvatge, o com un home amb cap de gos.

8 EL DEU APIS Apis va ser un déu solar, de la fertilitat. El seu nom egipci era Hap o Hepu, en grec Apis. És representava com un toro o un home amb cap de brau , amb disc solar, entre les seves banyes. Fill d’ Isis.

9 FI


Descargar ppt "Montse, Pau i Sebas ESCOLA MAS BOADELLA ELS EGIPCIS 5éA INFORMATICA 2014-15."

Presentaciones similares


Anuncios Google