La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’ ALUMINI.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’ ALUMINI."— Transcripción de la presentación:

1 L’ ALUMINI

2 On es troba alumini? L'alumini és l'element químic més abundant en l'escorça terrestre (8,13 % d'abundància). La seva lleugeresa, conductivitat elèctrica, resistència a la corrosió i baix punt de fusió el converteixen en un material idoni per a multitud d'aplicacions.

3 D’on s’obtè l’alumini? L’alumini s’obtè de la bauxita, un mineral que prové de roques volcàniques. La bauxita és una roca formada essencialment per tres minerals: hidragil·lita, diàspor i alumogen.

4 Com s’extreu l’alumini de la bauxita?
L’obtenció d’alumini a partir de bauxita és un procés altament contaminant i requereix gran quantitat d’energia.

5 Fer una tona d'alumini suposa:
Extreure de 4 a 5 tones de bauxita que prové d'extraccions a cel obert que generen molts residus (fangs vermells) que provoquen el deteriorament de rius i aqüífers.

6 Un cost energètic de 15.000 kWh per cada tona d'alumini .

7 Emissió a l'atmosfera de vapors de quitrà, 30 kg de diòxid de sofre i 4,5 kg de fluoramina.

8 Els països que més consumeixen alumini són els més industrialitzats
Els països que més consumeixen alumini són els més industrialitzats . A l’any aproximadament consumeixen milions de tones (86 % del que es consumeix al món). En aquests països, el 25% de les despeses de producció d’alumini, s’han de dedicar a reparació ambiental degut a la contaminació.

9 Cada cop és més rendible produir l'alumini prop del punt d'extracció de la bauxita, és a dir, en països del Tercer Món, on aquests costos de reparació no existeixen. Els principals països productors de bauxita són Brasil, Guinea, India i Jamaica . Índia Jamaica Guinea Brasil

10 Es pot reciclar l’alumini?
L’alumini es pot reciclar i la indústria està especialment interessada en el reciclatge d’aquest material ja que produir alumini a partir d’alumini vell necessita només un 5% de l’energia necessària per a fabricar alumini nou.

11 Però el reciclatge de l’alumini també és contaminant, genera pols i compostos de fluor i clor. A més, les escombraries d'alumini brutes s'han de netejar amb sal abans de fondre-les: per cada tona d'alumini reciclat se'n genera mitja de residus de sal per dipositar a les escombraries.

12 La utilització d’envasos d’alumini suposa malbaratar primeres matèries i energia a més de provocar un greu impacte ambiental principalment en els països pobres. Per això és necessari:

13 1. Reduir el consum d’alumini a nivell domèstic, evitant, per exemple, l’empaquetatge innecessari.
UTILITZANT UNA CARMANYOLA PER EMBOLICAR L’ENTREPÀ NO GENEREM CAP TIPUS DE RESIDU.

14 2. Substituir els envasos d’un sòl ús com la llauna de begudes o el bric per materials fàcilment reutilitzables i reciclables, com és el cas del vidre.

15 3. Dipositar els envasos d’alumini en els contenidors d’envasos, per tal d’afavorir el seu reciclatge.


Descargar ppt "L’ ALUMINI."

Presentaciones similares


Anuncios Google