Ajuntament de Vic. Regidoria de joventut: Judit Ramos. 2012-2013 PROMOCIÓ DE L’ALIMENTACIÓ SALUDABLE ENTRE LA POBLACIÓ ADOLESCENT DE LA CIUTAT DE VIC (PASAVIC) Universitat de Vic. Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar: Míriam Torres i Cristina Vaqué. Ajuntament de Vic. Regidoria de joventut: Judit Ramos.
PASAVIC: Taller Sensorial
Els aliments Propietats diferents??? PROPIETATS SENSORIALS
Els sentits de l’home
Els cinc sentits Gust Olfacte Oída Tacte Vista
PERCEPCIÓ a través dels SENTITS humans Propietats sensorials dels aliments Aspecte Olor Gust Sabor Textura PERCEPCIÓ a través dels SENTITS humans
Aspecte Propietats sensorials dels aliments que es perceben a través del sentit de la vista. Forma Color Mida Homogeneïtat Superfície
Olor Propietat sensorial dels aliments que es percep a través del nas. COMPOSTOS VOLÀTILS 3 bosses amb olors: Menta Xoco en pols Llimona
Gust Propietat sensorial dels aliments detectada per mitjà de la llengua a través de les papil·les gustatives. 4 gustos bàsics: DOLÇ SALAT ÀCID AMARG dolç salat amarg àcid
Sabor Propietat sensorial dels aliments que es percep en boca. És la suma de la olor i gust d’un aliment. + Ummmmmmmmm!!!
Textura Propietat sensorial dels aliments que es detecta pels sentits del tacte, vista i oída, quan l’aliment pateix una deformació.
Els aliments Perquè són tant importants les propietats sensorials dels aliments???
Els aliments que SELECCIONO Propietats sensorials dels aliments El que M’AGRADA un aliment Els aliments que SELECCIONO Com em SENTO després de menjar un aliment