La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Sensació: fenòmens complexos

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Sensació: fenòmens complexos"— Transcripción de la presentación:

1 Sensació: fenòmens complexos

2 Interferències sensorials
Sinònim: Interposició sensorial Una reacció sensorial n’afecta una altra i en sorgeix una alteració reactiva. Efectes, post efectes, il·lusions i altres. Sovint es presenten com a fenòmens misteriosos o com a fenòmens psicològics...

3 Emmascarament. (Masking Effect) Interferència merament temporal
Definició: qualsevol mesura d’efectivitat d’un estímul es veu disminuïda per la presencia d’un altre estímul molt pròxim en el temps. Emmascarament Projectiu i retroactiu. Temps entre inicis: 150 mil·lisegons S’ha observat en la visió, l’audició, el tacte, l’olfacte... Hi ha diversos factors que expliquen la variació de l’efecte (proximitat de la freqüència d’ona i altres) Nadal, J. (1991) Emmascarament retroactiu i projectiu. Apunts. Educació Física i Esports. Núm. 25. p Aplicacions a la conducció i l’esport.

4 Efectes Interferències modals
Interferència tèrmica

5 Efecte Contrast - Hi ha contrast en els sentits auditiu, tèrmic, tàctil i altres. Definició de Contrast Visual: l’aparença d’un camp visual es troba alterada per la presencia d’un altre camp visual. - Contrast acromàtic i cromàtic. Efectes sobre el Temps de Reacció. Aplicacions a l’esport: Casos del jutge de línia, els porters d’handbol i altres.

6 Contrast Visual Casos complexos

7

8 Efectes Il·lusions -Il·lusions òptiques de mida, longitud, inclinació, curvatura. - Longitud: Muller-Lyer, Ponzo, Horitzontal-Vertical y Sanders. - Inclinació: Il·lusió de Poggendorf. Il·lusió de curvatura.

9 Il·lusió de mida

10 Efectes Il·lusions òptiques II
. Il·lusions de desplaçament: Il·lusió del cafè de bristol.

11 Efectes Il·lusions òptiques
- Tradicionals i amb nom propi...

12 Efectes Il·lusions òptiques

13 Postefectes Una reacció sensorial es veu afectada per una de prèvia.
L’adaptació sensorial prèvia explica la majoria de postefectes. Postefecte tèrmic. Adaptació creuada: un gust previ altera un d’actual. Contrast successiu.

14 Postefecte cromàtic - Color complementari

15 Postefecte “kinestèsic” o de pes.
Postefecte de pes. Ormalment sentir-se més lleuger. Muntanyisme: lleugeresa al treure’s les botes - Atletisme: treball amb elàstics i sentir-se més ràpid. Gimnàstica: sentir-se més pesat desprès de saltar en el llit elàstic. -- Aixecar-se al braç després de fer força - Recurs didàctic: Aixecar amb facilitat una persona pesada quan prèviament no es podia.

16 Postefectes Moviment Aparent
Definició: Sensació de moviment quan no n’hi ha. S’observa a la visió, l’audició i el tacte. L’efecte depèn de la freqüència, distància, i intensitat dels estímuls, entre altres factors.

17 Las cosas que hace nuestro cerebro...!!!!
Si sus ojos siguen el movimiento del punto rotativo rosado, sólo verá un color: rosado.  Si su mirada se detiene en la cruz negra del centro, el punto rotativo se vuelve verde.  Ahora, concéntrese en en la cruz del centro.  Después de un breve periodo de tiempo, todos los puntos rosados desaparecerán y sólo verá un único punto verde girando.  Es asombroso como nuestro cerebro trabaja.  En realidad no hay ningún punto verde, y los puntos rosados no desaparecen. Esto debería ser prueba suficiente de que no siempre vemos lo que creemos ver...

18 Postefectes de Moviment
Pautes en moviment i efecte de gir en sentit contrari. Efectes complexos. Gir de rodes en els cotxes Postefecte de moviment vestibular. Joc de trencar l’olla. Postefecte de moviment vestibular: efecte de desequilibri al sortir d’un passadís rulant.


Descargar ppt "Sensació: fenòmens complexos"

Presentaciones similares


Anuncios Google