Camp d’ Aprenentatge de la Garrotxa LES PLANTES REMEIERES Camp d’ Aprenentatge de la Garrotxa
- Antigament la gent del món rural tenia a casa un armari amb herbes seques, xarops i ungüents elaborats per ells mateixos. - Els utilitzaven tota la família per curar un mal de panxa, febre, una ferida...
La gent coneixia molt bé les plantes i les seves propietats. Aquest coneixement passava de pares a fills.
El pas del camp a la ciutat va ajudar que tots aquests coneixements es perdessin. A la ciutat era més còmode utilitzar els productes de la farmàcia. Seria bo que recuperéssim tots aquests sabers.
La menta, la farigola, l’ espígol, el romaní i la tarongina des de sempre han tingut un ús: - gastronòmic - medicinal - aromatitzant
MENTA Serveix per: Mal de panxa Peus inflats Per fer sopes Per fer licor de menta
Aromatitzar la carn rostida ROMANÍ Serveix per: Infusions pel refredats Desinfectant Per la tos Aromatitzar la carn rostida
TARONGINA Serveix per: Relaxar Problemes digestius Malalties del cor
FARIGOLA Serveix per: Desinfectar Netejar els ulls Mal de queixal Aromatitzar menjars
ESPÍGOL Serveix per: Asma Mal de coll Cops Perfumar els armaris
Què farem? Introducció Observació de plantes remeieres Identificació i classificació de les fulles de menta, romaní, tarongina, farigola i espígol. Observació de les plantes amb la lupa binocular Infusions, bosseta d’olor i destil·lació