La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

FESTES DE NADAL Elena Extraviz.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "FESTES DE NADAL Elena Extraviz."— Transcripción de la presentación:

1 FESTES DE NADAL Elena Extraviz

2 Sts . Inocents, Al llarg de les vacances de Nadal celebrem diferents festes: El dia de Nadal Sant Esteve Els Sants Innocents Cap Any El dia de Reis

3 EL DIA DE NADAL Per Nadal ens reunim tota la família a casa i fem un àpat. Mengem sopa i carn d’olla i pollastre farcit. Per postres tenim gelat, torrons i neules. És un dinar fantàstic!!!

4 Sant Esteve Sant Esteve és el dia després de Nadal, el 26 de desembre . A Catalunya és tradicional que la família és reuneixi a menjar amb la que no és va poder reunir el dia abans . El primer àpat sol ser canelons i pollastre farcit o tall rodó de seon. De postres sempre es mengen neules i torrons!!!.Hi ha una tradició prou estesa que fa que els menuts de casa recitin un poema en veu alta.

5 Sants innocents El dia dels sants innocents o dels innocents, és la commemoració de l'anomenada matança dels innocents, que va a dur a terme  Herodes el Gran, rei de Judea, qui va ordenar matar tots els nens menors de dos anys per matar també  a Jesús. Actualment es un dia on es solen fer innocentades als amics o als familiar. Per exemple es sol penjar un ninotet de paper a l’esquena de la persona a qui se li fa la innocentada.

6 Cap d’any El cap d’any és la festa que es celebrava l’últim dia de l’any, el 31 de desembre. És molt habitual menjar el raïm a toc de campana. En substitució del raïm algunes persones mengen olives..També és fa un bon sopar familiar . Les noies acostumen a portar roba interior vermella .

7 Els tres reis Els reis d’orient , són segons el nou testament , uns mags , ( o savis segons la traducció ),que van portar regals a Jesús , guiats per una estrella . Aquests regals van ser : encens , mirra i or . Els reis s’anomenen: Melcior , Gaspar i Baltasar . Aquesta festa és celebra la nit del cinc amb la cavalcada i pel mati del dia 6 de gener que es quan els nens es troben els regals i els pares i avis també.

8 Quina festa és aquesta?


Descargar ppt "FESTES DE NADAL Elena Extraviz."

Presentaciones similares


Anuncios Google