VIII Workshop d’Avaluació del risc de la cadena alimentària   RESISTÈNCIES MICROBIANES, ABORDATGE COMÚ DE LA SITUACIÓ A CATALUNYA 28 Novembre 2016  Departament.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
PRESENTACIÓ CONSORCI BIOPOL’H Comunicació - Consorci Biopol’H.
Advertisements

Laboratorio de Bacteriología Profesora Asociada: Dora Maurtua Torres, MSc. Profesores Auxiliares: MSc. Ruth Cristóbal, Lic. Patricia Burgos.
BORRADOR PLAN INTEGRADO CANARIO DE I+D+I VOLUMEN II:
PROYECTO “Mejorando la seguridad alimentaria y la pequeña agricultura en Honduras a través de las TICs” 2012.
Planeación Estratégica Aplicada Elaborado por: Departamento de Investigación y Divulgación, CORFOGA 2016.
DIVISIONES O DEPARTAMENTOS Contabilidad y Tesorería
VIII Workshop d’avaluació del risc a la cadena alimentària
Servicios de Salud Integrados y Centrados en la Persona.
METODOLOGÍA DE GESTIÓN DE PROYECTOS
La Gestion de Procesos MEJORA CONTINUA Evaluar Analizar Mejorar
La conservación y el envasado de los alimentos
La innovacion tecnologica
Xiomara Alejandra Vera la Rotta Ingeniería Biomédica
1 Productos innovadores a partir de los residuos de tilapia nilotica (Oreochromis niloticus) Ing. Patricia Miranda Ing. Juliana Pardo Ing. Gloria González.
e-health i terciarisme
Actividades Satélites 28 septiembre Universidad Pública de Navarra
Els aliments ecològics
CIENCIA, TECNOLOGIA Y EDUCACIÓN PARA EL DESARROLLO SUSTENTABLE
CLOENDA PFI-PTT de Vic CURS
UNIVERSIDAD NACIONAL EXPERIMENTAL DE YARACUY VICERECTORADO ESPACIO ACADEMICO: CIENCIA Y CULTURA DE LA ALIMENTACION UNIDAD CURRICULAR: BUENAS PRACTICAS.
Avaluació autèntica Instrument de suport: Les rúbriques
UPDATE D’INFECCIOSES 2017 Infeccions urinàries
“ESCOLTA’M” La vinculació del tutor/a com a factor protector i alhora creador de resiliència en els infants de risc d’exclusió social.
Pla estratègic del Servei de Biblioteques
Catalunya: 10 pols de competitivitat 8 de juny del 2010
Taula sectorial de Gent gran en risc Avaluació i línies de treball
ELS PLANS D’ACCIÓ TUTORIAL A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA
DEFINICIÓ DE CONCEPTES
El paper del farmacèutic davant l’automedicació
Proposta EC: definició, objectius i pressupost
Els aliments ecològics
SERVEI ATENEA CETIC suport a la docència abril 2016.
I Jornada de (d)Efecto Pasillo
La planificació estratègica al Campus de la
Curs de formació: La valorització de la recerca a l’entorn sanitari
Principios generales del uso de antimicrobianos
(Avinguda Pearson, nº 21, Barcelona)
MILLORA DE LA COMPETITIVITAT DELS COMERÇOS
Consultar programes i inscripció a
Pla d’Ordenació de les estructures administratives i de gestió de Medicina i Ciències de la Salut 16 de juny de 2016.
MALALTIES INFECCIOSES
Introducció i dades bàsiques
METODOLOGÍA DE LA INVESTIGACIÓN SEGUNDA PRUEBA DE CÁTEDRA
La gestió per processos
Sinergies i oportunitats de col·laboració entre els centres de recerca i les entitats socials en el marc del programa europeu Horizon de Març de.
Tutora: Eloisa Lorente
Revetlles amb Precaució, 2011
MÉTODE CTAC INTERVENCIONS ASSISTIDES AMB GOSSOS
1a JORNADA D’EMPRENEDORIA I EMPRESA
FICHA DE PROGRAMA CIENTÍFICO-TÉCNICO
Celia María Castro Muñoz COLIFORMES TOTALES
OFICINES DE TRANSFERÈNCIA DE TECNOLOGIA I DE RESULTATS DE LA INVESTIGACIÓ Jordi Rojas Vicegerent de Recerca 09/04/2019.
Polítiques Actives d’Ocupació (PAO)
ESTRUCTURA I ORGANITZACIÓ Comissions Qualitat EUHT
Departamento técnico, Pacific Fruits International S.A.S SISTEMA HACCP: Sus iniciales en español se traducen: "Análisis de Peligros y Puntos de.
Taula sectorial de Diversitat funcional Avaluació i línies de treball
SEGUNDO GRADO.
Com la psicologia conductual millora l’impacte de les polítiques publiques PRESENTACIÓ DEL NOU ACORD GENERALITAT DE CATALUNYA – BANC MUNDIAL Taula rodona,
Suports en l’elaboració del Projecte Educatiu de Centre
ENQUESTA DE SATISFACCIÓ INTERNA COM A EINA DE GESTIÓ COMPLEMENTÀRIA
Grup d’Aprenentatge en Pressupostos Participatius
PROJECTE EXPERIMENTAL D’HOMOLOGACIÓ D’EMPRESES D’FCT
ESTRATÈGIES I OBJECTIUS
Jornada sobre el Projecte de reforma de l’Estatut d’autonomia de Catalunya Finançament de la Generalitat i aportació catalana a les finances de l’Estat.
Artículo 21. Fracción XXXVI PERMISOS
més enllà del PIB: de la mesura a la política i les polítiques
Pla d’Ordenació de les estructures administratives i de gestió de: - Servei de Gestió de la Recerca, de la Oficina de Projectes Internacionals de Recerca,
Pluja àcida.
ELS TESTS DE CONDICIÓ FÍSICA
INTRODUCCION A LA FARMACOVIGILANCIA CUMAPS Curso: Ciclo de Gestión del medicamento.
Transcripción de la presentación:

  VIII Workshop d’Avaluació del risc de la cadena alimentària   RESISTÈNCIES MICROBIANES, ABORDATGE COMÚ DE LA SITUACIÓ A CATALUNYA 28 Novembre 2016  Departament de Sanitat i Anatomia Animals. UAB Mª Àngels Calvo Torras. Catedràtica d’Universitat

Que indiquen les meves dades Probiòtics Prebiòtics Extractes de plantes Olis essencials Àcids orgànics i inorgànics Enzims Metabòlits secundàris Altres productes químics Col·laboració amb empreses. Obtenció de patents. Proposta de nous productes Capacitat antimicrobiana dels probiòtics Millora del sistema immunològic dels consumidors Grup: Mª Àngels Calvo Torras

Dades que puc aportar Preocupació per part del sector productor per la prohibició d’antibiòtics com a Promotors de Creixement. Recerca de microorganismes i/o productes pel control microbiològic de les materies primeras i dels productes finals. Recerca i avaluació de nous productes. Preocupació per la evidència de noves soques resistents a antibiòtics. Grup: Mª Àngels Calvo Torras

Accions de futur per millorar Recerca de la combinació de productes que permetin incrementar la seguretat microbiològica. Recerca a nivell de camp per avaluar la eficàcia dels productes definits i la millora en el rendiment. Recerca dels nivells d’actuació dels productes. Recerca dels mecanismes de transmissió de resistència entre microorganismes. Grup: Mª Àngels Calvo Torras

Millora esperada. Indicadors Millora de la qualitat microbiològica dels productes de consum. Millora de la salut dels animals i en conseqüència de la salut humana: “Una sola salut”. Obtenció de soques de microorganismes i dels seus metabòlits amb capacitat per controlar patògens. Grup: Mª Àngels Calvo Torras

Mª Manuela Hernández Herrero. Professora Titular d’Universitat   VIII Workshop d’Avaluació del risc de la cadena alimentària   RESISTÈNCIES MICROBIANES, ABORDATGE COMÚ DE LA SITUACIÓ A CATALUNYA 28 Novembre 2016  “Centre d’Innovació, Recerca i Transferència de Tecnologia dels Aliments (CIRTTA), CERPTA, Departament de Ciència Animal i dels Aliments, Universitat Autònoma de Barcelona Mª Manuela Hernández Herrero. Professora Titular d’Universitat

Qué indican mis datos y qué datos pueden aportar Tratamientos Tecnológicos: convencionales y emergentes (APH, UHPH, UVC..) Validación Investigación y Transferencia por y para la industria alimentaria Proyectos europeos y Nacionales, incluidos CDTI Convenios con empresas Artículos científicos evaluar que un proceso tecnológico es aceptable para el propósito deseado Seguridad y calidad alimentaria CIRTTA: Manuela Hernández

Acciones de futuro para mejorar Investigar Bacteria Stress Calor Frío APH (HPP) UHPH UVC.... ácidos Sal Azúcar Desinfectantes Adaptación/Persistencia Mutagénesis Mayor resistencia a los mismos u otros tratamientos tecnológicos Resistencia barrera gastrointestinal Métodos de análisis no adecuados la genómica, transcriptómica y proteómica ??? Objetivo principal de investigación Antibióticos CIRTTA: Manuela Hernández

Mejora esperada. Indicadores Determinar si la resistencia a los tratamientos tecnológicos puede afectar a la resistencia a los antimicrobianos y viceversa. Determinar o mapear genéticamente los puntos clave en la resistencia cruzada Revalidar los procesos tecnológicos. Alternativas tecnológicas para evitar las resistencias. CIRTTA: Manuela Hernández