La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Gina Garcia Ivonne Quesada 2n batx. B.  És la variació global del clima a diverses escales i sobre tots els paràmetres.  Aquests canvis són degusts.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Gina Garcia Ivonne Quesada 2n batx. B.  És la variació global del clima a diverses escales i sobre tots els paràmetres.  Aquests canvis són degusts."— Transcripción de la presentación:

1 Gina Garcia Ivonne Quesada 2n batx. B

2  És la variació global del clima a diverses escales i sobre tots els paràmetres.  Aquests canvis són degusts a causes naturals però en els últims segles s’ha vist afectat per l’activitat humana que ha arribat a modificar l’equilibri climàtic.  En l’últim segle i mig s’ha augmentat un 30% la T mitjana globa l

3  El desglaç de la Glacera de Cascada del Sud, es un clar exemple del canvi climàtic (evolució del 1928 fins el 2003)

4  el clima varia de forma espontània durant la història geològica, el problema és que el ritme dels canvis és molt més gran, causat per les activitats humanes.  FACTORS QUE PROMOUEN EL CANVI: - CO2 i altres gasos hivernacles, com el metà, produit de forma natural i es genera a causa de l’activitat ramadera, es producte de la fermentació intestibal del bestiar que s’expulsa de forma gasosa. També es produeix per la fermentació d’aiguamolls i aigües estancades. Els halocarbons, d’origen artificial, són poc reactiu així que permaneixen en l’atmòsfera durant molt de temps. Després tenim el vapor d’aigua, el òxid de nitrogen (N2O) i l’ozó.

5 - Circulació d’oceans: els vents i les correns oceàniques porten les aigües tropicals cap als pols, a causa de la densitat de l’aigua freda que s’enfonsa i viatja a les zones més càlides, això pot arribar a canviar el patró de circulació, canviant així el clima regional o, fins i tot, mundialment. La interacció entre l’atmòsfera i l’oceà també pot produïr canvis en la circulació profunda i genera canvis climàtics. - Erupcions volcàniques: envien cendres i gasos compostos de sofres, que, convinats amb l’aigua pot produïr unes gotetes de àcid sulfúric que reflecteixen la llum cap a l’espai.

6 - Variacions orbitàries: en el cas actual, no, però pot succeïr un canvi climàtic per la variació en l’angle del pla d’inclinació orbital

7  Impacte socioeconòmic: a pesar d’un canvi climàtic, els animals i les plantes s’acaven adaptant però el caire socioeconòmic no.  Impacte medioambiental: - Augment del nivell del mar, causat pel desglaç. Els païssos en vía de desemvolupament són els que més ho noten. - Blanqueig del corall: l’escalfament dels oceans, la contaminació i altres factors fan que el corall mori i es torni blanc.

8 - Esgotament dels recursos hídrics:  La desertització d’algunes àrees del planeta.  Esassetat d’aigua per l’augment de les temperatures i la disminució de les precipitacions.  La disminució del volum d’aigua emmagatzemadaper l’evaporació  L’augment de la temperatura augmenta la necessitat d’aigua als regadius.  Augment del nivell del mar amb l’enfonsament dels deltes dels rius i un important augment de la intrusió salina.  Desaparició d’ecosistemes d’aigua dolça i els animals que hi viuen.  Moltes glaceres desapareixeran. - Inundacions causades per plujes torrencials, moltes ciutats construïdes aprop de rius es veuen afectades pels desborrdaments de rius.

9  Impacte en la salut: - Malalties contagioses: un temps més càlid i humit augmentaria l’extenció de la malària, febre groga. - Augment de la contaminació atmosfèrica: actualment per aquest motiu moren 800000 persones a causa de afeccions pulmonars i asmes. - Estius més calorosos i hiverns més càlids provoquen onades de calor que maten a prematurament a persones de salut feble.

10  Pèrdua de biodiversitat: Els que és veuen més afectats són elséssers de zones fredes, per exemple, molts ossos polars moren ofegats a causa de no tenir a l’abast plaques de gel. Un altre exemple és el tigre de bengala, l’augment dels aiguamolls fa que els tigres marxin de Bangala Desh i s’acostin a les ciutats, on perillen.


Descargar ppt "Gina Garcia Ivonne Quesada 2n batx. B.  És la variació global del clima a diverses escales i sobre tots els paràmetres.  Aquests canvis són degusts."

Presentaciones similares


Anuncios Google