La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L'ACTITUD L'actitud és una predisposició adquirida de la conducta cap a determinats objectes del món social (persones, situacions, moments,...). Positura.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L'ACTITUD L'actitud és una predisposició adquirida de la conducta cap a determinats objectes del món social (persones, situacions, moments,...). Positura."— Transcripción de la presentación:

1 L'ACTITUD L'actitud és una predisposició adquirida de la conducta cap a determinats objectes del món social (persones, situacions, moments,...). Positura expressiva que correspon a una certa disposició de l'ànim.

2 L'ACTITUD L'actitud és l'estat de disposició corporal, nerviosa i mental d'un individu o d'un grup que exerceix un influx dinàmic o orientador sobre les respostes a les situacions en que es troba i els objectes i subjectes amb que es relaciona.

3 L'ACTITUD L'actitud són comportaments que les persones adopten davant determinades situacions. És la forma d'actuar d'una persona, el comportament que té un individu per realitzar les labors. En aquest sentit, es pot dir que és la seva forma de ser, també pot considerar-se com una certa forma de motivació social de caràcter secundari davant la motivació biològica que impulsa i orienta la acció cap a determinats objectes i metes.

4 L'ACTITUD Components de les actituds:
1. Component cognoscitiu: es centra en el que es coneix a partir de les pròpies creences, valors, experiències, idees i opinions. És a dir, la formació que s'adquireix del medi social. 2. Component afectiu: és el component emocional o sentimental. Es refereix a allò que se sent cap a un objecte social (acceptació o rebuig cap a alguna cosa), que és diferent a allò que se creu (que seria cognoscitiu).

5 L'ACTITUD Components de les actituds:
3. Component conductual: no és la conducta en si, sinó la tendència a comportar-se davant alguna cosa o algú d'una forma determinada.

6 Activitat: Test d'actitud positiva. Quin grau d'actitud positiva tens?
L'ACTITUD Activitat: Test d'actitud positiva. Quin grau d'actitud positiva tens?

7 L'ACTITUD 1. Si acabes de tenir una idea que te pareix molt interessant, com reacciones? A: Necessit que altres persones l'aprovin per seguir pensant que faré. B: La revís per tots els costats, amb persones idònies i després la pos en pràctica. C: L'executes immediatament. D: La deixes per una altra oportunitat, per por a equivocar-te, per inhibició, etc.

8 L'ACTITUD 2. Com reacciones davant les dificultats? A: Surts corrents.
B: T'angoixes. C: Et sents estimulat. D: Et mantens serè i prens distància per reflexionar cercant la solució.

9 L'ACTITUD 3. Davant una botella de llet que conté exactament la meitat de la seva capacitat, què dius? A: Està mig plena. B: Està mig buida. C: Quina llàstima, podria estar plena. D: Quina sort, podria estar buida.

10 L'ACTITUD 4. Si visualitzes amb la ment una paret que te tanca el camí, què penses a continuació? A: Te sents incapaç de seguir avançant. B: Tens la sensació que te caurà a sobre. C: Dissenyes una forma de rodejar-la i seguir avançant. D: Penses com la pots tomar.

11 L'ACTITUD 5. Acabes de ser rebutjat per un lloc de feina i, quan surts al carrer, penses: A: Potser no som el suficientment capaç per aquest tipus de feina. B: He de descobrir alguns defectes meus i superar-los. C: Cada persona té una feina que l'està esperant i, més prest o més tard, arriba. D: Mai tenc sort.

12 L'ACTITUD 6. Quina frase aplicaries o apliques més, en general, davant les circumstàncies de la vida A: «Siempre que llovió, paró» B: Tot lo bo s'acaba. C: Els somnis, somnis són. D: El darrer que es perd és l'esperança.

13 L'ACTITUD 7. Un familiar o amic te va dir que arribaria a les 10 però són les 11 i mitja i encara no ha arribat. Com reacciones? A: Penses que li ha passat alguna cosa i en qualsevol moment telefones a la policía. B: Comences a preocupar-te. C: Enumeres totes les raons habituals per les quals podria ser que arribi tard. D: Te poses a mirar la televisió sense pensar en l'assumpte.

14 L'ACTITUD 8. Acabes de discutir durament amb una persona que hauràs de seguir tractant. Després de la disputa, penses: A: L'enviaré a... B: Bé, ja ha passat... C: Com potser que no vegi que tenc tota la raó? D: Repassaré tota la discussió. Segurament hi ha punts en que estic equivocat. Si és així, li demanaré disculpes i oblidarem tot l'assumpte.


Descargar ppt "L'ACTITUD L'actitud és una predisposició adquirida de la conducta cap a determinats objectes del món social (persones, situacions, moments,...). Positura."

Presentaciones similares


Anuncios Google