La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Polítiques actives d’ocupació Sector privat

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Polítiques actives d’ocupació Sector privat"— Transcripción de la presentación:

1 Polítiques actives d’ocupació Sector privat - 2014
Febrer 2014 Ministeri de Justícia i Interior

2 PRESSUPOST DESTINAT A PROGRAMES DE POLÍTIQUES ACTIVES D’OCUPACIÓ
Partides pressupostàries 2012 2013 2014 Programes del sector privat Programes en benefici de la col·lectivitat Accions i activitats formatives específiques Foment temporal de sectors d’activitats específics ------ TOTAL Increment respecte al pressupost de l’any anterior + 52,96% + 22,73%

3 PROGRAMES PER FOMENTAR L’OCUPACIÓ EN EL SECTOR PRIVAT - 2014
Presentació 2014 Programa per al foment de la contractació indefinida de treballadors desocupats Programa per al foment de l’ocupació i la formació en el si de l’empresa

4 Programa per al foment de la contractació indefinida de treballadors desocupats - 2014
Objectius Fomentar la contractació en el sector privat dels treballadors desocupats inscrits al Servei d’Ocupació en situació de recerca que acreditin una formació o que hagin adquirit experiència professional en llocs de treball concrets, amb la finalitat que aquests perfils professionals segueixin actius sense necessitat de formació.

5 Programa per al foment de la contractació indefinida de treballadors desocupats - 2014
Import, pagament i durada de la subvenció Contracte inicial de 6 mesos + Pròrroga del contracte per 6 mesos + Contractació indefinida posterior Import total de la subvenció: € Subvenció mensual: 150 € Pagaments per trimestres vençuts Contracte de 6 mesos 2 pagaments trimestrals: 450 € x 2 = 900 € Pròrroga de 6 mesos Contractació indefinida 1 pagament trimestral: 450 € Total 15 mesos de contractació 2.250 €

6 Programa per al foment de l’ocupació i
la formació en el si de l’empresa Objectius del Programa Fomentar la contractació indefinida dels treballadors desocupats i inscrits al Servei d’Ocupació en situació de recerca, mitjançant un procés formatiu que es desenvoluparà principalment amb la pràctica o l’experiència professional adquirida en l’àmbit d’una empresa i que anirà acompanyat d’un procés formatiu teòric de caràcter bàsic en aquelles situacions en què es consideri convenient.

7 Programa per al foment de l’ocupació i
la formació en el si de l’empresa Import, pagament i durada de la subvenció 2 Fases de contractació: - Contracte determinat de 6 mesos - Seguit de contracte indefinit Subvenció total € Pagaments per trimestres vençuts 1ª Fase: Contracte determinat de 6 mesos, amb formació en el si de l’empresa Formació pràctica: 550 € mes x 6 mesos = € Formació teòrica, si escau, fins a 300 € com a màxim 2 pagaments trimestrals de € + formació teòrica, si escau 300 € 2ª fase: Contracte indefinit Subvenció mensual de 150 € durant els primers 6 mesos del contracte indefinit. Total 6 mesos = 900 € Pagament 2 pagaments trimestrals de 450 € Total 12 mesos de contractació 4.500 €

8 ASPECTES COMUNS ALS DOS PROGRAMES
Beneficiaris del Programa Les empreses que desenvolupen legalment la seva activitat al Principat d’Andorra. No poden ser beneficiàries, les empreses que: a) No estiguin al corrent de les cotitzacions a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) o qualsevol obligació tributària de l’Administració general o comunal. b) Hagin instat un acomiadament no causal o per causes objectives durant els 3 mesos anteriors a la presentació de la sol·licitud amb la finalitat de substituir els treballadors acomiadats per treballadors contractats a través d’aquest programa. c) Es trobin en un dels supòsits descrits a l’art. 7 del Reglament per al foment de polítiques actives d’ocupació (BOPA Núm. 38- Any 22 – ).

9 ASPECTES COMUNS ALS DOS PROGRAMES
Destinataris del Programa i requisits que han de reunir Destinataris Treballadors desocupats inscrits en situació de recerca de lloc de treball que: Acreditin: 150 hores de formació relacionada amb el lloc de treball sol·licitat i/o experiència professional superior a 1 any durant els darrers 5 anys (Programa per al foment de la contractació indefinida de treballadors desocupats) No acreditin més de 150 hores de formació relacionada amb el lloc de treball sol·licitat o experiència professional superior a 1 any en els darrers 5 anys (Programa per al foment de l’ocupació i la formació en el si de l’empresa) Requisits Ser de nacionalitat andorrana o titular d’una autorització de residència i treball o de residència per raó de reagrupament familiar. Constar inscrits al Servei d’Ocupació en situació de recerca durant 45 dies, consecutius o no, en el període dels 12 mesos anteriors a la intermediació amb l’oferta presentada pel Programa. No haver rebutjat cap oferta de treball adequada proposada pel Servei d’Ocupació els darrers tres mesos.

10 ASPECTES COMUNS ALS DOS PROGRAMES
Característiques dels contractes La jornada legal ordinària de 40 hores de treball setmanal. Una durada igual a 6 mesos per al primer contracte de treball, i una durada indefinida per al segon contracte de treball. Una pròrroga del contracte inicial per una durada de 6 mesos (només per al Programa per al foment de la contractació indefinida de treballadors desocupats). Un període de prova d’un mes per al primer contracte de durada determinada. Un salari fix igual o superior al salari mínim vigent. El nomenament d’un tutor encarregat de fer el seguiment individualitzat de la formació pràctica i teòrica del treballador destinatari (només per al Programa per al foment de l’ocupació i la formació en el si de l’empresa). Que el temps dedicat a la formació teòrica prevista al primer contracte s’inclogui en la jornada legal de treball (només per al Programa per al foment de l’ocupació i la formació en el si de l’empresa). La identificació del centre de treball en el qual s’executaran els contractes de treball. Exclosos: els menors de 18 anys i majors de 65 anys.

11 ASPECTES COMUNS ALS DOS PROGRAMES
Obligacions de les empreses beneficiàries del programa Les empreses estan sotmesos a les obligacions següents: Codi de relacions laborals i restant normativa laboral d’aplicació. Convenir el contracte específic del Programa. Nomenar un tutor encarregat de fer el seguiment individualitzat de les condicions de treball convingudes i de la formació pràctica (només per al Programa per al foment de l’ocupació i la formació en el si de l’empresa). Facilitar al Departament de Treball les dades sobre les incidències produïdes en el decurs de l’execució dels contractes i necessàries per a la gestió de les subvencions. Col·laborar en les tasques de seguiment del programa que dugui a terme el Servei d’Ocupació. Presentar, si escau, l’itinerari formatiu teòric individual del treballador i col·laborar en les tasques de seguiment i de validació que dugui a terme el Departament de Formació Professional i Serveis Escolars (només per al Programa per al foment de l’ocupació i la formació en el si de l’empresa).

12 ASPECTES COMUNS ALS DOS PROGRAMES
Concurrència i incompatibilitat amb altres programes Per a les empreses, els seus beneficis són compatibles amb els d’altres programes que es puguin aprovar, llevat que s’indiqui altrament al programa corresponent. Per als treballadors, la contractació és incompatible amb: La prestació econòmica per desocupació involuntària i Amb altres programes que es puguin aprovar, llevat que s’indiqui altrament al programa corresponent. Vigència Des del dia següent a la seva publicació en el BOPA fins el , sense perjudici que les accions i els pagaments acordats es puguin fer després d’aquesta data, tot plegat fins a l’exhauriment de la partida pressupostària corresponent.

13 ASPECTES COMUNS ALS DOS PROGRAMES
Causes de revisió, revocació i restitució El Ministeri competent pot revisar els beneficis ja concedits i revocar la resolució de concessió en cas que s’alterin les condicions o els requisits que en van facultar l’obtenció, així com reclamar la restitució de les quantitats rebudes indegudament. Causes de revocació: L’acabament anticipat de la relació laboral. L’incompliment de les obligacions establertes per part de les empreses beneficiàries del programa. L’incompliment de les obligacions establertes per als treballadors contractats i destinataris d’aquest programa. La concurrència d’alguna de les causes d’incompatibilitat previstes en la normativa.

14 ASPECTES COMUNS ALS DOS PROGRAMES
Tramitació Oferta de treball (formulari específic programa) INTERMEDIACIÓ Enviament CV a empresa Empresa selecciona candidats Servei d’Ocupació facilita tots els tràmits per correu electrònic Presentació sol·licitud a Tràmits: Sol·licitud per acollir-se al programa Contracte de treball Imprès d’autorització de domiciliació bancària Ministeri de Justícia i Interior resol

15 ASPECTES COMUNS ALS DOS PROGRAMES
Tramitació Prorroga de 6 mesos del contracte inicial (només pel Programa de foment de la contractació indefinida de treballadors desocupats) 15 dies abans de que finalitzi el contracte determinat de 6 mesos, el beneficiari del Programa ha de: Acreditar la pròrroga al Servei d’Ocupació, aportant la còpia original del contracte de pròrroga formalitzat amb el treballador destinatari del Programa. Per beneficiar-se de la subvenció per contractació indefinida posterior a la contractació de durada determinada que hagi assolit els objectius (en els 2 programes) 15 dies abans de que finalitzi el contracte determinat, el beneficiari del Programa ha de: Lliurar al Servei d’Ocupació una còpia original del contracte de treball de durada indefinida, formalitzat amb el treballador destinatari del Programa.

16 PROGRAMES PER FOMENTAR L’OCUPACIÓ EN EL SECTOR PRIVAT - 2014
Marc legal Decret pel qual s’aprova el Reglament per al foment de polítiques actives d’ocupació BOPA Núm. 38 – Any 22 – Decret pel qual s’aprova el Reglament regulador del Programa per al foment de la contractació indefinida de treballadors desocupats BOPA Núm. X– Any XX – XX.XX.2014 Decret pel qual s’aprova el Reglament regulador del Programa per al foment de l’ocupació i la formació en el si de l’empresa BOPA Núm. X– Any XX5 – XX.XX.2014

17 PROGRAMES PER FOMENTAR L’OCUPACIÓ EN EL SECTOR PRIVAT 2014
RESULTATS 2013 (dades a 13/02/2014) Contractats per trams d’edat Programa de foment de la contractació indefinida Programa per al foment de l’ocupació i la formació en el si de l’empresa Trams d’edat Contractats % 18-25 3 13,04% 13 59,09% 26-35 6 26,09% 7 31,82% 36-45 4 17,39% 2 9,09% 46-55 9 39,13% 0,00% 56-65 1 4,35% Total 23 100,00% 22

18 Moltes gràcies


Descargar ppt "Polítiques actives d’ocupació Sector privat"

Presentaciones similares


Anuncios Google