La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Mireya Reina i Aida Bauzà

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Mireya Reina i Aida Bauzà"— Transcripción de la presentación:

1 Mireya Reina i Aida Bauzà
Pluja àcida Mireya Reina i Aida Bauzà

2 Què és la pluja àcida? La pluja àcida és una precipitació d’aigua que conté gran quantitat d’àcid sulfúric (H2S04) i nítric (HNO3). L’alta concentració d’aquestes substàncies produeix una disminució en el pH de la pluja (fins a 1’5), que de per sí ja és lleugerament àcida (entre 5 i 6). Pot ser en forma de gotes d’aigua, en forma de neu, calabruix, boira o fins i tot en forma de partícules sòlides que cauen sobre la Terra.

3 Com es forma? Hi ha 2 tipus de formació: -Per òxids de sofre:
·Aquests apareixen a l’atmosfera en processos de combustió de carbó, petroli i derivats. ·El S es converteix en SO2 durant la combustió. ·El SO2 s’oxida i forma SO3. ·El SO3 reacciona amb el vapor d’aigua i forma H2SO4. ·Aquest producte es barreja amb la pluja i forma la pluja àcida.

4 -Per òxids de nitrogen: ·Aquests apareixen per reacció entre N i O atmosfèrics quan reaccionen a grans temperatures a motors de combustió interna. ·El NO s’oxida per l’O2 atmosfèric i forma NO2. ·El NO2 reacciona amb el vapor d’aigua i forma H2NO3.

5

6 Quins són els causants de la pluja àcida?
El SO2 i el NO2 que provoquen la pluja àcida s’alliberen majoritàriament amb els gasos emesos a l’aire dels cotxes que empren derivats del petroli, les fabriques i les centrals elèctriques.

7 Efectes Als llacs i rius: afecten al pH de l’aigua i modifica les condicions de vida aquàtica. Alteració química del sòl, facilitant processos de dissolució de nutrients. Vegetació: acció directa sobre les plantes. Edificis i escultures: sobretot de materials calcaris/metàl·lics.

8 Possibles solucions Reduir a les indústries químiques l’emissió d’òxids de sofre. Modificant les condicions de la combustió interna dels motors per reduir la formació de NO. Afegir composts que neutralitzin l’acidesa que provoca als llacs i rius. Augmentar l’ús del transport públic. Utilitzar vehicles elèctrics.

9


Descargar ppt "Mireya Reina i Aida Bauzà"

Presentaciones similares


Anuncios Google