La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

BIOLOGIA I GEOLOGIA 3R ESO

Presentaciones similares


Presentación del tema: "BIOLOGIA I GEOLOGIA 3R ESO"— Transcripción de la presentación:

1 BIOLOGIA I GEOLOGIA 3R ESO
Anaïs Torres 3r C MEDI AMBIENT BIOLOGIA I GEOLOGIA 3R ESO

2 IMPACTES AMBIENTALS Un impacte és el resultat de l’acció de l’home sobre el medi ambient al planeta Terra

3 TIPUS D' IMPACTES Contaminació de l’aire.
Augment de l’efecte hivernacle i canvi climàtic. Desforestació. El problema de la generació de residus.

4 1- CONTAMINACIÓ DE L' AIRE
La contaminació afegeix determinats gasos a l'atmosfera i en descompon d'altres. Això fa canviar l'equilibri tan fràgil de l'atmosfera .   Si alterem la proporció dels gasos de l'atmosfera, posarem en perill la vida a la Terra.

5 FONTS CONTAMINANTS Les fàbriques i centrals elèctriques. Les centrals nuclears. Les plantes químiques La indústria metal·lúrgica. La incineració d'escombriaires. Les activitats agrícoles. Els motors de cotxes i avions. Les refineries de petroli. Les calefaccions de carbó.

6 L’ozó localitzat a nivell. Els pesticides.
GASOS CONTAMINANTS El diòxid de carboni. El diòxid de sofre. Els òxids de nitrogen. El plom. El monòxid de carboni. L’ozó localitzat a nivell. Els pesticides.

7 SOLUCIONS 1. Utilitzar energies alternatives: ones, marees, el vent i el sol. 2. Reduir la utilització de combustibles fòssils. 3. Utilitzar el transport públic i compartir el cotxe amb altres persones 4. Comprar productes locals per evitar transports internacionals 5. Controlar les emissions de gasos contaminats a les indústries. 7. Reciclar les deixalles en lloc d'incinerar-les. També reciclar i reutilitzar. 8. Estalviar energia i evitar el malbaratament.

8 AUGMENT DE L'EFECTE HIVENACLE
L’efecte hivernacle és un fenomen natural que permet que la Terra tingui una temperatura idònia per a la vida. Però actualment s’està produint un augment d’aquest efecte que tindrà conseqüències greus per al planeta Terra.

9 GASOS RESPONSABLES El diòxid de carboni, el metà, els òxids de nitrogen, el vapor d'aigua i l'ozó que són presents de forma natural en l'atmosfera. També podem trobar altres substàncies, que les causem nosaltres mateixos com per exemple CFCs produïts pela aerosols, neveres, aparell d’aire condicionats. El CO2 és el gas que més contribueix a augmentar l’efecte hivernacle, ja que els humans hem estat utilitzant durant molts de tems els combustibles fòssils com a font d’energia

10 CONSEQÜÈNCIES Increment de la temperatura mitjana de tot el planeta entre 1,5 i 4,5 ºC. El clima de tot el món canviaria. Les temperatures serien molt més altes, les tempestes més fortes, els tornados i huracans més freqüents, les inundacions més intenses i les sequeres més duradores. Un canvi climàtic d'aquesta magnitud provocaria la mort de molts animals i plantes. L'home hauria de renunciar als conreus tradicionals. Augmentarien els problemes de fam i falta d'aigua i patiríem moltes més malalties. Si la terra s’escalfés, les glaceres de les muntanyes i els casquets polars es fondrien i això tindria conseqüències catastròfiques per a alguns països.

11 SOLUCIONS Utilitzar menys combustibles fòssils.
Estalviar energia perquè si el consum domèstic i industrial d'energia es redueix, les calderes i les centrals energètiques hauran de cremar menys combustibles fòssils. Utilitzar fonts d’energia alternatives, com per exemple, l’energia eòlica, energia geotèrmica, energia mareomotriu, energia solar o energia hidroelèctrica. Evitar comprar aerosols. Deixar de talar arbres i boscos. No comprar productes elaborats amb fusta procedent d’arbres de les selves tropicals. Si fem o intentem tot això evitarem perills que comportarien un escalfament general del planeta.

12 DEFORESTACIÓ A) Tala d’arbres -per la indústria de la fusta.
CAUSES A) Tala d’arbres -per la indústria de la fusta. -la mineria. -l’agricultura. -la ramaderia. -la indústria del paper. B) Incendis

13 Es contribueix a l'escalfament global del planeta.
EFECTES En destruir els boscos es destrueix el seu paper en l’ecosistema terrestre. Es contribueix a l'escalfament global del planeta. Augmenta l’erosió del sòl. Augmenta el risc d'esllavissades i inundacions. Disminueixen els nivells d'oxigen i augmenten els de CO2 Desenes de milers d'espècies són en perill d'extinció.

14 LA CONTAMINACIÓ DE L'AIGUA DOLÇA
La contaminació de l'aigua és causada per la presència de grans quantitats de matèries estranyes en els ecosistemes aquàtics, les quals n'alteren l'equilibri.

15 AGENTS CONTAMINATS: Les aigües residuals domèstiques. Les aigües residuals agrícoles. Les aigües residuals d'origen industrial. Les aigües d'escorriment. Els purins o fems procedents del bestiar de les granges. Els detergents La contaminació per intrusió

16 2. La salinització de l'aigua dolça
CONSEQÜÈNCIES DE LA CONTAMINACIÓ DE L’AIGUA 1. L'eutrofització 2. La salinització de l'aigua dolça 3. La contaminació tèrmica de les aigües 4. Problemes de salut

17 LA CONTAMINACIÓ DEL MAR
FONTS CONTAMINANTS DELS MARS I OCEANS 1. El petroli 2. Els metalls pesants i residus químics. 3. Part dels pesticides i els fertilitzants 4. Part dels fems de les granges 5. Grans quantitats d'aigües residuals 6. La radioactivitat 7. Les deixalles.

18 CONSEQÜÈNCIES DE LA CONTAMINACIÓ DEL MAR
1. Les víctimes moren ofegades, de fred o enverinades pel petroli que s'empassen mentre neden o es netegen el cos. 2. Les capes de petroli de les marees negres impedeixen la fotosíntesi i la respiració dels éssers vius. 3. El petroli acaba per dipositar-se sobre els sediments del fons del mar i mata tota forma de vida. 4. Quan les nombroses colònies d'algues moren, es converteixen en una mena d'escuma bruta, irritant per a la pell de les persones. 5. Provoca la mort de molts peixos i altres animals marins. 6. Les deixalles abocades al mar són perilloses tant per a les persones com per a la fauna. 7. Les substàncies químiques i els metalls pesants poden produir efectes devastadors sobre la vida marina. 8. Les plantes de reciclatge nuclear descarreguen grans quantitats d'aigües residuals amb un alt nivell de radioactivitat.


Descargar ppt "BIOLOGIA I GEOLOGIA 3R ESO"

Presentaciones similares


Anuncios Google