La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

PSICOLOGIA I SOCIOLOGIA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "PSICOLOGIA I SOCIOLOGIA"— Transcripción de la presentación:

1 PSICOLOGIA I SOCIOLOGIA
Matèria Optativa de BATXILLERAT Professora: Susana Russiñol

2 CONTINGUTS BLOC I: PSICOLOGIA BLOC II: SOCIOLOGIA

3 PSICOLOGIA L’ESTUDI DE L’ÉSSER HUMÀ (T.0)
APROXIMACIÓ A LA PSICOLOGIA (T.1) Caracterització de la psicologia i les seves branques. Caracterització de diferents tendències i escoles psicològiques. Reconeixement dels mètodes d’investigació en psicologia i valoració del seu estatus científic. Identificació de les aplicacions de la psicologia en diferents àmbits. Bases biològiques i ambientals del comportament. (T.2) PROCESSOS PSICOLÒGICS (T.3) Caracterització dels processos psicològics cognitius. Caracterització dels processos psicològics afectius. Caracterització dels processos psicològics superiors. EL COMPORTAMENT INDIVIDUAL I SOCIAL (T.4) Caracterització de la personalitat individual i del desenvolupament humà. Descripció d’alguns comportaments socials interpersonals i intergrupals. Establiment de relacions entre societat, cultura i comportament humà.

4 SOCIOLOGIA APROXIMACIÓ A LA SOCIOLOGIA (T.5)
Caracterització de la sociologia, els seus models d’anàlisi i escoles sociològiques. Reconeixement dels mètodes d’investigació en sociologia i valoració del seu estatus científic. Identificació de les aplicacions de la psicologia en diferents àmbits. SOCIETAT, CULTURA I PROCÉS DE SOCIALITZACIÓ (T.6) Caracterització dels conceptes sociològics bàsics: grup social i acció social; posicions i funcions socials; creences, ideologia i normes socials. Caracterització dels procés de socialització, mecanismes i agents de socialització, conformitat social i desviació. Reflexió sobre els problemes d’integració en les societats actuals, processos de regulació, adaptació i cohesió social. L’ORGANITZACIÓ I L’ESTRUCTURA SOCIAL (T.7) Reconeixement del model econòmic i polític de la societat pròpia, i comparació amb altres societats. Identificació d’alguns problemes i valoració d’alternatives en relació amb l’organització social. CONFLICTE I CANVI SOCIAL (T.8) Caracterització d’algunes formes de conflicte social i identificació crítica de les seves causes. Identificació de causes i agents del canvi social. Reflexió sobre els canvis que experimenta la societat actual i les perspectives de futur.

5 METODOLOGIA d’aprenentatge
Per assolir aquests continguts, hi haurà classes més expositives que s’acompanyaran de material complementari (presentacions power point, documentals, etc.) i d’altres de treball. El vostre treball en aquesta matèria consistirà en: Obtenir, processar i analitzar de forma crítica la informació. Utilitzar de forma bàsica els mètodes d’investigació propis de la psicologia i de la sociologia. Usar correctament la terminologia psicològica i sociològica en les exposicions orals i els treballs escrits. Descriure i analitzar en termes psicològics i sociològics aspectes de la realitat propera. Participar en espais de reflexió i d’intercanvi d’informació i opinió, aprofitant les tecnologies de la informació i la comunicació. Elaborar treballs de recerca aplicant mètodes d’investigació propis de la psicologia i la sociologia.

6 BIBLIOGRAFIA I ALTRES RECURSOS
Wiki personal de Susana Russiñol Correu electrònic: Qualsevol treball que envieu telemàticament a aquesta adreça caldrà que pugui ser identificat amb el vostre nom i cognom en el assumpte del missatge. Llibres: Alonso García, J. J. (2008). Psicología. Madrid: Mc Graw-Hill Alsina, G.; Marco, F. (1999). Psicología. Barcelona: Castellnou Aran, J.M.; Güell, M. (1999). Psicología. Barcelona: Teide Güell, M.; Marias, I. (1999). Sociología. Barcelona: Teide Baiges, A.M.; de Puig, I. (1999) Sociologia. Barcelona: Castellnou De Puig, I. (2011) Psicologia i Sociologia. Barcelona: Castellnou

7 CRITERIS D’AVALUACIÓ Assistència obligatòria (segons normativa de l’institut Can Puig) Activitats d’avaluació: Una prova escrita individual a cada avaluació (amb un pes màxim del 40% en la nota trimestral) Exercicis de reflexió crítica, comentaris de text, treballs individuals, en grup o parella, preparació i participació en debats a classe i exposicions orals (amb un pes del 60% en la nota trimestral) Es tindrà en compte l’observació del procés d’aprenentatge en l’aula.


Descargar ppt "PSICOLOGIA I SOCIOLOGIA"

Presentaciones similares


Anuncios Google