La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Contaminació per co2. efecte hivernacle.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Contaminació per co2. efecte hivernacle."— Transcripción de la presentación:

1 Contaminació per co2. efecte hivernacle.

2 Què és l’atmosfera? L'atmosfera és la capa gasosa que envolta les superfícies de la geosfera i de la hidrosfera; és, per tant, la capa més externa de la Terra. Formen, també, part d'ella partícules sòlides i líquides en suspensió, tant d'origen natural com produïdes per l'activitat humana. La unió de l'atmosfera a la resta del planeta es deu a la força de la gravetat i a les característiques físiques dels gasos. (més densitat at.  MAR; menys densitat at.  CIM AT. )

3 Què és l’atmosfera? El gruix de l'atmosfera es considera d'uns km, encara que alguns autors l'eleven fins els km. Composició química: L'homosfera, amb composició uniforme (arriba fins els 100 km englobant la troposfera, l'estratosfera i la mesosfera.). L'heterosfera no presenta composició uniforme (la composició de l'aire pur (sense partícules sòlides ni líquides) i sec (sense vapor d'aigua)).  Capes: Troposfera  tropopausa (0-10 km) Estratosfera  estratopausa (10-50 km) Mesosfera mesopausa (50-80 km) Termosfera termopausa ( km) Exosfera

4 EFECTE HIVERNCLE La temperatura de la Terra és perfecta per a la vida. Ni massa freda, com a Mart, ni massa calenta com a Venus. Gràcies a aquestes condicions la vida s'estén per tot el nostre planeta. La Terra s’escalfa gràcies a l’energía del sol i per la calor que la terra irraida. D’aquesta enegria que arriba del Sol, una part és reflectida en direcció a l’espai; i l’altre part es absorbida per la maetria innert. El procediment contrari es dona quan la terra es refreda, el diòxid de carboni i el vapor d’aigua, absorbeixen la radiació infraroja que irradia la terra, i així eviten que arribi a l’espai. Mitjançant aquest procediment la terra es manté a una temperatura habitable. Com l’atmosfera s’escalfa des d’abaix, la temperatura de la troposfera disminueix a mesura que augmenta l’altitud. La temperatura mitjana de la terra es de 15  graus centígrads, sense l’efecte hivernacle aproximadament seria de -20 graus.

5 EFECTE HIVERNCLE Així, doncs, l'atmosfera deixa passa la radiació del Sol per tal que escalfi la Terra, però impedeix que la radiació de la Terra escapi a l'espai. Per tant, el procés pel qual la Terra s’escalfa , utilitzant la retenció de la calor que surt de la Terra s'anomena efecte hivernacle. El seu nom es deu a les semblances amb el que passa als hivernacles, amb la diferència que l'hivernacle utilitza el vidre i no pas els gasos de l'atmosfera per retenir l'escalfor.  Apart del diòxid de carboni i el vapor d’aigua; el metà, òxid nitrós, hexafluorur de sofre, són altres gasos que produeixen l’efecte hivernacle.

6 EFECTE HIVERNCLE

7 Contaminació per diòxid de carboni
Els gasos de l’atmosfera son aprofitats per les plantes i animals. Es per això que el diòxid de carboni (gràcies a l’efecte hivernacle) es absorbit per les plantes que el converteixen en oxigen, i també s’elimina en direcció a l’espai. El problema es dona quan la concentració de CO2 en l'atmosfera augmenta en una velocitat molt major a la velocitat per la que es pot eliminar. Per tant, quan es concentra tant diòxid de carboni en l’atmosfera, l’efecte hivernacle augmenta, i es produeix el canvi climàtic. Actualment la temperatura de la terra esta augmentant cada any aproximadament 2 graus centígrads. Aquest increment es deu a l’excés d’activitats humanes que produeixen CO2 , o a eliminar fonts que eliminen aquest gas. Protocol de Kyoto.

8 Activitats humanes contaminants
Les fabriques, centrals elèctriques i plantes quimiques , que cremen carbó o derivats dels petroli per obtenir energia  Les centrals nuclears proporcionen energia a partir de la divisió d'àtoms. Indústria metal·lúrgica. Incineració d'escombraries, fertilitzants i pesticides. Motors de cotxes i avions . Calefaccions de carbó. Tala de boscos. Llevant plantes s’aconsegueix que es fasi menys fotosíntesis, i per tant s’elimina menys CO2.

9


Descargar ppt "Contaminació per co2. efecte hivernacle."

Presentaciones similares


Anuncios Google