La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

PLA INDIVIDUALITZAT (PI)

Presentaciones similares


Presentación del tema: "PLA INDIVIDUALITZAT (PI)"— Transcripción de la presentación:

1 PLA INDIVIDUALITZAT (PI)
Seminari de formació en Xarxa de professionals que fan suport a la inclusió. Curs SEZ Vallès Oriental I

2 Què és un PI És una eina per a la planificació de mesures, actuacions i suports per donar resposta a situacions singulars i complexes de determinats alumnes, perquè puguin aprendre i participar en la vida del centre educatiu.

3 Quan s’ha de fer un PI S’ha d’elaborar un pla individualitzat per un alumne quan es consideri que són insuficients les adaptacions incorporades a la programació ordinària i les mesures de reforç o ampliació previstes a l’aula. Destacar la idea que en l’elaboració del PI hi intervenen elements d’autonomia de centre.

4 Com s’inicia el PI PROPOSTA DECISIÓ APROVACIÓ
Dictamen d’escolarització de l’EAP Demanda d’un tutor/a o altre mestre/a Demanda de pares PROPOSTA CAD - Estableix l’equip educatiu i el coordinador/a - Assessorament DECISIÓ Director/a - Vetlla perquè es dugui a terme APROVACIÓ El “PI inicial” s’ha de tenir elaborat dins els dos primers mesos del curs.

5 PI segons el tipus d’adaptació
ADAPTACIONS QUE AFECTEN ELS OBJECTIUS - Reducció i/o eliminació - Ampliació i/o enriquiment ADAPTACIONS METODOLÒGIQUES (no afecten els objectius) - Activitats i recursos diversificats - Suport a l’alumne/a

6 Contingut del PI Justificació Les prioritats en relació a les competències bàsiques i/o habilitats adaptatives. Les adaptacions i prioritats en relació a les diferents àrees/matèries. El conjunt de suports i l’organització horària. Capacitats i pla de transició Si està finalitzant l’ESO, ha d’incloure un pla de transició a estudis post-obligatoris o d’inserció al mercat laboral.

7 Elaboració i concreció del PI
L’han d’elaborar els mestres que imparteixen alguna àrea inclosa en el PI, els mestres d’EE i/o psicopedagogs i altres, si cal. Avaluació inicial de l’alumne. Concreció del objectius i continguts de les àrees que s’adapten i dels criteris d’avaluació. Concreció de la programació setmanal o quinzenal (desplegament del PI).

8 Sistemàtica i contínua
Seguiment i avaluació El tutor/a coordinador/a del PI ha de vetllar perquè es faci un seguiment del PI. Ha de quedar constància dels acords presos al llarg del curs. Revisió d’objectius, d’estratègies d’aprenentatge i del suport humà. Sistemàtica i contínua AVALUACIÓ D’acord amb els objectius establerts en el PI. Diferència entre PI d’adaptació d’objectius i PI d’adaptació metodològica Es poden establir criteris específics d’avaluació i criteris de promoció i/o acreditació.

9 Avaluació, promoció i acreditació
EDUCACIÓ INFANTIL Els criteris d’avaluació del segon cicle d’educació infantil poden ser modificats segons les característiques o necessitats de l’infant, i la valoració del seu progrés es farà segons aquests criteris adaptats. Segons l’article 13.4 del Decret 181/2008 l’alumnat podrà romandre excepcionalment un any més en el segon cicle de l’educació infantil, a proposta de l’equip de cicle. EDUCACIÓ PRIMÀRIA L’alumnat amb PI ha de ser avaluat en referència als criteris d’avaluació establerts. L’alumnat amb PI pot ampliar un curs més, del que es preveu amb caràcter general, la permanència en l’etapa.

10 Avaluació, promoció i acreditació
EDUCACIÓ SECUNDÀRIA L’alumnat amb PI pot ampliar un curs més, del que es preveu amb caràcter general, la permanència en l’etapa. Per alumnes amb altes capacitats intel·lectuals un PI pot comportar la reducció de la durada de l’etapa. El PI ha d’especificar els criteris específics quant a la promoció. En acabar l’etapa d’educació secundària obligatòria, l’equip docent ha de valorar si l’alumne/a pot obtenir el títol de Graduat en ESO. BATXILLERAT Els PI en aquesta etapa poden comportar la reducció o l’ampliació de la seva durada, més enllà del previst amb caràcter general. El PI ha d’especificar els criteris d’avaluació i els criteris específics de promoció.

11 Participació de la família
En la mesura de les possibilitats, el PI  ha de  comptar amb la participació dels pares, les mares o els representants legals de l’alumne/a. Les famílies han de tenir constància per escrit del PI elaborat, de les prioritats educatives, dels suports, horaris i emplaçaments i han d’estar informades del desenvolupament i canvis que es van fent al llarg del curs. L’alumne/a  mateix, si la seva edat i circumstàncies personals ho aconsellen, també hi ha de participar.

12 Durada i finalització escolar, al llarg del qual es va adaptant i/o
El PI es realitza habitualment per a un curs escolar, al llarg del qual es va adaptant i/o modificant segons el progrés i les necessitats de l’alumne. El director/a és qui pot prendre i signar la decisió de finalitzar anticipadament un PI.

13 Recollida i arxiu Educació Infantil
Ha de constar al resum d’escolarització. A l’arxiu personal de l’alumne amb els documents oficials. Educació Primària Ha de constar en les actes d’avaluació. A l’expedient acadèmic. A l’informe individualitzat de final d’etapa. Educació Secundària i Batxillerat A l’historial acadèmic i a l’informe personal per trasllat. (La sol·licitud d’adaptacions en les PAU ha d’anar justificada amb les còpies del PI de Batxillerat.)

14 Propostes a nivell de zona
Quan el PI implica una modificació curricular proposem avaluar-lo amb una qualificació màxima de Bé, entenent-lo com a màxim aprofitament del PI. Quan el PI fa referència a aspectes metodològics proposem avaluar els continguts com la resta de l’alumnat. (És important anticipar-ho en el redactat del PI) En la transició de Primària a Secundària proposem fer el traspàs de la informació relativa al PI d’un alumne/a i lliurar-ne el del darrer curs. Model de PI: proposem respectar els apartats dels models de la XTEC i deixar a criteri del centre els aspectes de forma. Models de PI

15 Normativa Decrets Decret 299/1997, de 25 de novembre, sobre l’atenció educativa a l’alumnat amb necessitats educatives especials El decret 282/2006, de 4 de juliol, pel qual es regulen el primer cicle de l’educació infantil i els requisits dels centres, el Decret 181/2008, el Decret 142/2007, el Decret 143/2007 i el Decret ►142/2008, pels quals s’estableixen l’ordenació dels ensenyaments del segon cicle de l’educació infantil, dels ensenyaments de l’educació primària, de l’educació secundària obligatòria i del batxillerat. Ordres d’avaluació EDU/484/2009, de 2 de novembre, del procediment i els documents i requisits formals del procés d’avaluació del segon cicle de l’educació infantil EDU/296/2008, de 13 de juny, per la qual es determinen el procediment i els documents i requisits formals del procés d’avaluació en l’educació primària. EDU/295/2008, de 13 de juny, per la qual es determinen el procediment i els documents i requisits formals del procés d’avaluació a l’educació secundària obligatòria. ORDRE ENS/56/2012, de 8 de març, de modificació de l’ordre EDU/295/2008, de 13 de juny, per la qual es determinen el procediment i els documents i requisits formals del procés d’avaluació a l’educació secundària obligatòria.

16 Normativa Resolucions Resolució de 19 de juny de 2012 per la qual s’aprova el document per a l’organització i el funcionament de les escoles i dels centres públics d’educació especial, i les instruccions de recollida de dades a efectes estadístics, per al curs Resolució de 19 de juny de 2012 per la qual s’aprova el document per a l’organització i el funcionament dels centres públics d’educació secundària, i les instruccions de recollida de dades a efectes estadístics, per al curs

17 Seminari de formació en Xarxa de professionals que fan suport a la inclusió. Curs 2012-13
Granollers, 21 de maig de 2013


Descargar ppt "PLA INDIVIDUALITZAT (PI)"

Presentaciones similares


Anuncios Google