La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

EL TROBADOR COMPANYS Capítol na. Època Maig 2016 de la Segarra,

Presentaciones similares


Presentación del tema: "EL TROBADOR COMPANYS Capítol na. Època Maig 2016 de la Segarra,"— Transcripción de la presentación:

1 EL TROBADOR COMPANYS Capítol 69 - 2na. Època Maig 2016 de la Segarra,
presenta COMPANYS Capítol na. Època Maig 2016

2 CONTINGUT : AVISOS FINESTRAL ELS COMPANYS MEMORIA OFICINES ASSOCIACIÓ
L’ENCLUSA GRUPS ACTIVITATS ESDEVENIMENTS ESPORTS POESIA CALENDARIS BUTXACA RECEPTES DE CUINA FOTOGRAFIA COLABORADORS

3 AVISOS La música que ens acompanya es la interpretació de “Chiquitita”
una gran obra de ABBA i que interpreta Andre Rieu i la seva orquestra. En l’apartat de Fotografia demanem que ens feu arribar Fotos que tinguin que veure amb la Caixa per a publicar en els propers capítols de companys. Envieu-les per correu Electronic a el Trobador de la Segarra. Els col·laboradors van creixent en aquesta 2ª època de COMPANYS però podríem ser mes, apa nois, que ja es l’hora. Per visualitzar be els capítols de Companys, vos suggerim que passeu les diapositives amb les tecles dels quatre indicadors, tant per anar endavant com enrere.

4 Un marc per recordar els companys traspassats, els de la Caixa, propers per la amistat i bon fer.
FINESTRAL Avui farem memòria del company FRANCESC COSTABELLA PAPIOL, dintre del cercle. Va entrar a la Caixa el i ben aviat va despuntar essent cap de diferents departaments de la Central fins que l’any 1986 va accedir al càrrec de Director General que va exercir fins Octubre 1998, en que es va jubilar. El 30 de Març d’enguany es va traspassar desprès de malaltejar durant tres anys.

5 1965. Assemblea anual Directors a Barcelona.
ELS COMPANYS 1965. Assemblea anual Directors a Barcelona.

6 Fets i anècdotes del dia a dia d’aquells anys i que formen part de la memòria col·lectiva d’un viure irrepetible. Els valors son completament diferents i trasbalsats. MEMÓRIA 098 - NÚMEROS Autor Josep Mª Alsina Data Els fets d'aquesta anècdota pertanyen a la oficina de Torà, al Nord de la Comarca de la Segarra, encara en aquells anys de l’inici de la mecanització, un terminal 2970 de IBM és el que facilitava la tasca administrativa. El Director de la Sucursal en Juanito Calleja i jo, érem l'equip humà que els clients disposaven per atendre'ls, fet que es produïa d'una manera totalment normalitzada. Teníem un client que era peculiar per la operatòria de la seva llibreta de termini a un any, moltes imposicions de mil, dos mil i altres quantitats, el que pressuposava un bellugadissa de números constant. En certa ocasió i per tal de fer l’operatòria més coherent i no tan nombrosa en apunts li vàrem suggerir d’agrupar tota una colla d’ingressos en una sola partida. Es clar fer això comporta l’aplicació d’interessos per una part i per l'altra la regularització segons el temps de permanència. Va venir amb una llibreta i va marxar amb dues, plenes de sumes i restes i amb menys calés. No ho va poder entendre-ho. Al cap de una bona estona va tornar a l’Oficina preguntant per mi, i quan li vaig dir “passa Alfonso” va respondre amb la mà dreta alçada i amb el dit índex fent “no” - No em fotaràs pas, tu tens molta lletra menuda (expressió real). La veritat és que va ser massa, va omplir la llibreta d’apunts i encara que el resultat final li va ser positiu al client, se’n va anar tot mirant la llibreta, no ho entenia gens. L'Alfonso era un home molt alt, més de metro noranta i tenia un coll molt llarg, quan et parlava ho feia sempre des de les altures i fins i tot et mirava com si fossis molt petit. Feia més d’1,90 m , prim, coll de pam i mig, amb faixa i boina, postura recta, més aviat inclinat enrere i mirant de reüll. La operatòria d'aquell dia no la acabava d’assumir i va venir a l’oficina varies vegades. En Calleja el va tenir molt de temps al despatx i al final sembla que es va aclarir, encara que a partir de llavors quan venia a l’oficina sempre volia que l'atengués en Juanito, com només ell li deia. Entre nosaltres, sempre que hi havia una operatòria semblant, nombràvem a aquest client en mig de somriures pensant que si tots el clients fossin com l'Alfonso els nostres argumentaris estarien fets pols i nosaltres esgotats. 

7 OFICINES Sucursal Sant Celoni Sucursal de Cervelló.

8 ASSOCIACIÓ Dinar al Celler de L’Adroer desprès de la visita al
Monestir de St. Daniel, el dia

9 En aquestos moments està essent corregit per el company Joan Puga.
ANECDOTARI & Escrit per El Trobador de la Segarra i 34 companys Aquest anecdotari ja esta escrit i conté 100 anècdotes, una feina que ha costat mes de 500 dies per a reunir-la i moltes hores de escriptura. En aquestos moments està essent corregit per el company Joan Puga. Una vegada editat Jubicec donarà la informació adequada per tots aquells que en vulguin un exemplar.

10 L’Enclusa Espai per a retre homenatge, humil i sentit, als companys que tenim propers. Parlem en aquesta ocasió del company Josep Mª Galofré Torredemer Entra a la Caixa el i el destinen a la Contabilitat amb el Sr. Vela, Brics, Tapia, etc. Tot i que el volien fer anar a Sucursals, però estava estudiant i necessitava estar a Barcelona. En uns mesos el varen passar a Crèdits amb el Sr. Grandas, Iglesias, Miravete, Garreta, etc. On feien els rebuts de crèdits amb una màquina anomenada “la burra”. El Sr. Garcia Maymús nomenat Cap de Crèdits després, l’agafà per la signatura de Hipoteques a la Central junt al Sr. González Sastre interventor. Una circular demanant gent per crear el Departament de Agencies el va dur a aquest departament amb el Sr. Martínez Reixach, Garreta, Boncompte. La seva tasca localitzar nous emplaçaments oficines, el salo d'Infància, etc. La arribada del nou cap Sr. Perdiguer no comporta cap canvi substanciós però continua amb les seves tasques. Uns pocs anys desprès la Caixa decideix destinar-lo a la Agencia Plaza España, després a la de Pes de la Palla i per últim al Departament de Contenciós i reclamació de morosos, am el company Porta. Un company mes d’aquells que recordem com esgraó de la nostra memòria, ple de bon fer, bon humor i molt bon company.

11 Entrega de plaques dels 50 anys en la Assemblea general ordinària 17-06-2010.
GRUPS ACTIVITATS

12 ESDEVENIMENTS Pastel de 8 pisos en la festa de Aniversari 50 anys a Montserrat, no la teníem aquesta foto quant varem fer el recull d’aquesta efemèride. Follet de crèdit de empresa i calendari, les dos dels anys 80.

13 Tardor del any 1976, trobada de companys de la província de Lleida
Tardor del any 1976, trobada de companys de la província de Lleida. En aquella època de tant en tant es feien trobades als diferents indrets on la caixa era present.

14 Un full del anecdotari d’en Benet Tomàs.
Rauxes i pronoms es veuen triturats per expiracions sense mala fe però que destrossen el sentit de les paraules i en alguns casos fins desvetllen alguna que altra rialla.

15 Recuperem un comunicat del 6 de febrer de 1989 de la Agrupació Sant Jordi, amb motiu de la jubilació del company Manel Iglesias Vives.

16 ESPORTS Dos fotos de companys jugadors de futbol, de la ma del àlbum d’en Garreta.

17 POESIA TOT Tot lo meu amor es una baula ben incerta,
replena de sacrificis, on el tu mes punyent es clavat al cor, i ho podem veure tot administrant la sort que d'un mateix es depenent, com porta sempre oberta. El trobador de La Segarra

18 1972 es el oncé any que la Caixa fa calendaris de butxaca.

19 RECEPTES DE CUINA

20 Nevada a Cervera, el 27 de febrer 2016. Foto de Joan R Marbá.
FOTOGRAFIA Nevada a Cervera, el 27 de febrer Foto de Joan R Marbá.

21 Col·laboradors, 86 Carles Salazar Joan de D. Mondria Joan R Marbá
Joan Coromines Eugeni Lopez Josep M. Poblet Joan Puigdollers Alfredo Pàmies Joan Casals Agustí Josep A. Cardona Miquel Nebot R. Oliva Victory Ventura Fernández Francesc Llop Amadeo Bitriu Lluis M. Escoté Manel Fernández Gregori López Lluís Duran Francesc Llorens Nino Villalobos J. Mª Montraveta Ramon Gualdo Mariano Moya Antoni Gasol Enri Vda. Villanueva Ferrán Galera Lluís Gascón Joan Orrit José Luis Grimal Martí Bolós Lluís Álvarez Jaume Bonet Biosca Josep María Currià Jaume Gasol Neus Vda J Calleja Josep A. Subirá Maite Pérez Joan Lluis Torrent Carles Rosel Mata Esteve Muntal Julià Daniel Catalán Josep Mª Garreta Mila,filla M.Iglesias Jaume Teixidó Enric Orland Mena Ángel Làzaro Orús Gregori Corao Xavi Balaguer Jaume Julia Pérez Jordi Làzaro Prat Joan Garrit Josep Mª Roset Lluis Álvarez Joan Noguera Josep M Galofré Angel Iglesias Tomàs Hernández Francesc Asensio Joan B Vellvé Albert Serrano Jordi Barull Manel Mas Josep Deu Pascual MTRàfols Vda.Robles Salvador Jené Angel Abella Francesc Ponsa Benet Tomàs Tió Guillem Palmer Ricard Mir Arbiell Antonio Bergés Ángeles Vda. Clavería Santiago Lapeña Joan Josep Bayot Josep Mª Fargas Albert Hostench Francesc Perales Joan Puga Joaquim Flamis Ferrán Galera Ramón Carrasquer Josep Molinari Alfred Pérez García Xavi Trescents Manel Melian

22 F i


Descargar ppt "EL TROBADOR COMPANYS Capítol na. Època Maig 2016 de la Segarra,"

Presentaciones similares


Anuncios Google