La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

COMPANYS Capítol 60 Juny na. Època EL TROBADOR de la Segarra,

Presentaciones similares


Presentación del tema: "COMPANYS Capítol 60 Juny na. Època EL TROBADOR de la Segarra,"— Transcripción de la presentación:

1

2 COMPANYS Capítol 60 Juny 2015 2na. Època EL TROBADOR de la Segarra,
presenta COMPANYS Capítol 60 En memòria del Sr. Joan Bilbao i Bergés 2na. Època Juny 2015

3 Temes d’aquest capítol :
CONTINGUT Capítol dedicat a la memòria del qui fou el nostre Director General Dr. D. Joan Bilbao i Bergés entre el períodes del fins el Va convertir una Caixa d’Estalvis petita en una de molt gran, de primer ordre, solvent i depositaria de la confiança de la gent. Temes d’aquest capítol : AVISOS FINESTRAL ELS COMPANYS MEMORIA ESDEVENIMENTS POESIA COLABORADORS

4 AVISOS Escolteu a la Orquestra de Andre Rieu en la interpretació de “ FLEURS de PRINTEMS” una composició dedicada a la eterna primavera. Vos animo a escriure les vostres anècdotes, recordeu que El Trobador de la Segarra vos vol ajudar, sol cal fer-li una trucada al Els col·laboradors ja en son 79, van creixent i per aquesta 2ª època de COMPANYS podríem ser molts mes. ¿ Podem provar doblar-los ? Si volem tot es possible ! Per visualitzar be els capítols de Companys, vos suggerim que per passar les diapositives utilitzeu les tecles dels quatre indicadors, tant per anar endavant com enrere.

5 Recordem al que fou Director General
FINESTRAL Un marc per recordar els companys traspassats, els de la Caixa, propers per la amistat i bon fer. Recordem al que fou Director General Sr. Joan Bilbao i Bergés. Arribà a la Caixa el procedent de la Caixa de Pensions on era el Cap de Crèdits i empleat des de els dinou anys. Fill de Barcelona, va néixer el 23 de Juny de 1928 i resident a Barcelona. El dia 2 de Agost de 1971 accedí a la Direcció General de la Caixa i prengué possessió del càrrec en un acte a la oficina Central on hi varen convidar als Delegats de les oficines. La seva activitat a la Caixa fou molt activa i a la vegada participativa, ell personalment es comunicava molt amb la gent d’oficines de qui sempre recavava criteris professionals que tenia molt en compte. Va estar actiu fins el El apartat esdeveniments esta dedicat a la seva memòria, amb imatges i comentaris.

6 ELS COMPANYS 1969 Assemblea anual Directors als Tres Molins de Barcelona. Presidida per l'Excel·lentissim Sr. Jose Mª de Muller i de Abadal. Hi veiem al Sr. Alsius, al Sr. Peitx, al Sr. Torras, al Sr. González i al Sr. Joan Bilbao, entre altres.

7 Fets i anècdotes del dia a dia d’aquells anys i que formen part de la memòria col·lectiva d’un viure irrepetible. Els valors son completament diferents i trasbalsats. MEMÓRIA 14 Desembre 1969. En el Restaurant Tres Molins de Barcelona, la Caixa celebrava la X convenció anual de Delegats. Per a mi era la segona ocasió en la que participava,des de el era Delegat de la Caixa, a Sant Vicens de Torelló. Era una situació un xic complexa,portava prop de tres anys de Delegat i a la vegada era l'únic empleat de la oficina. La assemblea molt ben organitzada, amb un magnífic servei, les taules ben distribuïdes, amb el corresponen cartell a la entrada que orientava on seure, però hi havia una novetat important, era la primera vegada que hi participava el Sr. Joan Bilbao i Bergés, recent arribat a la Entitat com a Subdirector General i tot hom volia saludar-lo en directe. 1969

8 1969 Fou així mateix, desprès de postres i els parlaments oportuns del President del Consell Excel·lentissim. Sr. Josep Maria de Muller y de Abadal, la gent es bellugà ben viva per saludar personalment al Sr. Joan Bilbao. Tan d'enrenou hi va haver que al final els cambrers varen organitzar com procedir. Amb tot axó jo tenia clar que era dels últims, si hi havia temps,encara que en tenia moltes ganes per que ja feia temps que reclamava a la Caixa que la oficina necessitava ajuda per tal de funcionar adequadament. Estava assegut a la taula parlant amb els companys de dinar, Massana i Llach, quant es va atansar a la taula el Sr. Garcia Maymús, Cap de Personal aquella època i dirigint-se a mi diu : Senyor Marbá,podria acompanyar-me un moment per saludar al Sr. Joan Bilbao que ha preguntat per vostè. Em vaig quedar bocabadat però em vaig aixecar d'un vot i el seguí. A la punta de la taula de Presidència estava el Sr. Bilbao saludant a altres companys i al veure'ns es va atansar i donant-me la ma a mi, em diu : Tenia moltes ganes de saludar-lo, tota vegada que es el Delegat mes prolífic en fer notes comunicades. Jo, demanant casi perdó li vaig dir : "Interpreto el sol davant del client fa quasi tres anys i no aconsegueixo que ningú em contesti cap nota comunicada". Es va quedar mirant-me, tenia una expressió alegra i amb mitja rialla va dir : "no es preocupi que axó ja s'acabarà aviat". Amb va donar la ma i va tornar on hi havia la cua de companys per saludar-lo. Hi va haver que em va preguntar si el coneixia per que em fes aquesta deferència,la veritat era la primera vegada que sabia de ell i em va caure molt be. Varen passar setmanes i vaig fer mes notes comunicades, recordant la situació de la oficina, però a primers de Maig de 1970, passats sis mesos,varen assignar a la oficina un empleat de nova entrada Joan Ramon Marba Alaman

9 1970

10 ESDEVENIMENTS 1970 Memòria del Any 1970.

11 Memòria del Any 1970.

12 Compte de resultats Any 1970.

13 2 Agost 1971

14 2 Agost 1971 En la recerca de fotografies, ens hem trobat que els anys i no hem pogut trobar-ne cap del Sr. Bilbao, ni en publicacions ni en les duges memòries que han estat objecte d’estudi.

15 Desembre 1971 Inauguració Badalona-2. El Sr. Bilbao acompanyat per l’alcalde Felip Antoja, conseller Josep Mª Raventos, el notari Ocaña entre altres.

16 1974 Inauguració Club Sant Jordi a Gracia
Inauguració Club Sant Jordi a Santa Coloma

17 1974. Inauguració auto caixa a la oficina d’Aribau

18 Al Dr. Sr. Joan Bilbao li es concedida la Encomanda al Mèrit Civil, per la seva trajectòria professional.

19 Entrega de plaques con memoratives de XXV anys.
1975 Entrega de plaques con memoratives de XXV anys.

20 1976 Acte cultural a Vilanova i la Geltrú.
1976. Inauguració de la Oficina de Manlleu.

21 1977 Inauguració Sala Lectura de Sant Joan Despí
1978 Entrega placa noces d’argent al Sr. Santiago Solanas Falguera.

22 1979 Entrevista amb el President de la Generalitat.
Entrevista amb el premi Nobel de Economia Leontiev el

23 17-09-1980 Inauguració Club de Jubilats de Vic.
Presentació dels estudis econòmics comarcals de la Caixa.

24 5-05-1981. Amb el President de la Generalitat i el President del Consell Sr. Figa Faura.

25 1982. Estudi econòmic de la comarca del Montsià.
Presentació del llibre de Vilanova i la Geltrú.

26 1983. El Rey concedí audiencia a la Caixa i al Consell.

27 1983. Inauguració Club jubilats Sant Jordi a Solsona.
Olot, presentació del llibre Economia de la Comarca.

28 1983 . Reunió anual de Delegats.
Inauguració Club Jubilats a Mollerussa.

29 1984 . Aniversari centenari al Club de Badalona.
Signatura del Conveni amb el Patronat Municipal de la Vivenda de Barcelona.

30 1984 . Presentació a Granollers del estudi econòmic de la Comarca.
Signatura del Préstec que la Caixa concedí a la Generalitat de Catalunya.

31 Tot seguit veurem una exposició de
la memòria econòmica de la Caixa durant 1984, l’any de l'excel·lència per els resultats assolits per la entitat que fou declarada la primera Caixa per l'índex de rendibilitat. També fou la primera Caixa per el creixement de les inversions creditícies durant aquest any.

32

33

34

35 ORGANS DE GOVERN DE LA CAIXA EL 31-12-1984.

36 Octubre de Trobada amb el President de la Generalitat i el President del Consell d’Administració.

37

38 Fins aquí em fet un repàs a la vida activa del nostre Director Sr
Fins aquí em fet un repàs a la vida activa del nostre Director Sr. Joan Bilbao i Bergés i també un clar i senzill homenatge. Fou Un home que va marcar amb força el seu pas per la Caixa i va deixar la seva empremta entre tots nosaltres, amb incerts i segurament que també errors, lo contrari no seria humà. Però cal ressaltar que el seu tarannà fou el de confiar amb la seva gent, en donar confiança i oportunitats per desenvolupar-se com a professionals, fet que s’evidencià entre tots nosaltres. No volem entrar en altres temes que no sigui recordar lo que ens uneix i ens aporti memòria positiva que ens mantindran com un col·lectiu molt ben definit en la seva trajectòria. En lo que va esser la Caixa, tenim la resposta mes clara i evident. Després d’aquell 19 de novembre de 1985 Varen passar moltes coses que aquí no analitzarem. El Sr. Joan Bilbao i Bergés va tenir un gran suport en la seva esposa, els seus fills, els nets, família i companys de la Caixa que varen seguir tenint-hi contactes assídues. A partir del any 2003 una greu malaltia el va tenir molt presoner fins que el dia 2 de Abril del 2004 es va traspassar deixant –nos a tots la tristor de perdre un home molt singular i que havia aportat molt al seu país, a la seva gent i als que foren companys.

39 Ultima fotografia del Dr. Sr. Joan Bilbao i Bergés , el Gener del 2004.

40 Camins de l’Ataràxia 079-ARRELATS Dedicat al Director Senyor Joan Bilbao Bergés La nostra generació visqué mancances en totes les vivències, érem petits, fou la nostra una generació arrelada en uns valors enaltits a pols i assumits, que per mitja dels anys hem cultivat com fan els pagesos mes atrevits. De tant en tan un company se’n va, el seu vuit l’omplim amb el record però no deixem les bones costums, cels emboirats hi núvols de fums ens envolten sumant-hi anys hi neguit nosaltres insistim, fem pinya i colla tot gaudint de germanor i bon sentit. Els anys ens empaiten silenciosament, nosaltres hi posem cert aldarull per esmortir la dura realitat que sempre portem al pensament, ens costarà molt i molt girar full però ho farem poc a poc i amb dignitat. El trobador de La Segarra POESIA Agraïment als companys que han col·laborat en aquest capítol i també a altres persones properes.

41 COL.LABORADORS Carles Salazar Joan de D. Mondria Joan R Marbá
Joan Coromines Eugeni Lopez Josep M. Poblet Joan Puigdollers Alfredo Pàmies Joan Casals Agustí Josep A. Cardona Miquel Nebot R. Oliva Victory Ventura Fernández Francesc Llop Amadeo Bitriu Lluis M. Escoté Manel Fernández Gregori López Lluís Duran Francesc Llorens Nino Villalobos J. Mª Montraveta Ramon Gualdo Mariano Moya Antoni Gasol Enri Vda. Villanueva Ferrán Galera Lluís Gascón Joan Orrit José Luis Grimal Martí Bolós Lluís Álvarez Jaume Bonet Biosca Josep María Currià Jaume Gasol Neus Vda J Calleja Josep A. Subirá Maite Pérez Joan Lluis Torrent Carles Rosel Mata Esteve Muntal Julià Daniel Catalán Josep Mª Garreta Mila,filla M.Iglesias Jaume Teixidó Enric Orland Mena Ángel Làzaro Orús Gregori Corao Xavi Balaguer Jaume Julia Pérez Jordi Làzaro Prat Joan Garrit Josep Mª Roset Lluis Álvarez Joan Noguera Josep M Galofré Angel Iglesias Tomàs Hernández Francesc Asensio Joan B Vellvé Albert Serrano Jordi Barull Manel Mas Josep Deu Pascual MTRàfols Vda.Robles Salvador Jené Angel Abella Francesc Ponsa Benet Tomàs Tió Guillem Palmer Ricard Mir Arbiell Antonio Bergés Ángeles Vda. Clavería Santiago Lapeña Joan Josep Bayot Josep Mª Fargas Albert Hostench Francesc Perales Joan Puga

42 El proper capítol de Companys serà després de l’Agost,el 1 de Setembre
El proper capítol de Companys serà després de l’Agost,el 1 de Setembre. ¡¡ Bones vacances a tots !! F i


Descargar ppt "COMPANYS Capítol 60 Juny na. Època EL TROBADOR de la Segarra,"

Presentaciones similares


Anuncios Google