La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

EL TROBADOR COMPANYS Capítol na. Època Novembre 2015

Presentaciones similares


Presentación del tema: "EL TROBADOR COMPANYS Capítol na. Època Novembre 2015"— Transcripción de la presentación:

1 EL TROBADOR COMPANYS Capítol 63 - 2na. Època Novembre 2015
de la Segarra, presenta COMPANYS Capítol na. Època Novembre 2015

2 Temes d’aquest capítol :
CONTINGUT Temes d’aquest capítol : AVISOS ANECDOTARI FINESTRAL ELS COMPANYS MEMORIA OFICINES LLIBRETES ASSOCIACIÓ L’ENCLUSA GRUPS ESDEVENIMENTS ESPORTS POESIA CALENDARIS BUTXACA RECEPTES DE CUINA FOTOGRAFIA COLABORADORS

3 AVISOS La música que ens acompanya es una sardana de Vicens Bou molt significativa, Record de Calella, que va marcar un final i un nou principi en les maneres de la sardana segons el seu bon criteri musical. Vos animo a escriure les vostres anècdotes, recordeu que una part important de nostra memòria es precisament a la ment de tots nosaltres. Donar llum a aquesta memòria ens reportarà a tots gaudir-la en plenitud. Costa posar-se a escriure, per axó El Trobador de la Segarra vos vol ajudar, una trucada o un wassab al posarà en marxa fer realitat vostre treball. A partir d’aquest capítol surt la llista dels companys que han escrit algun dels seus anècdotes per el llibre “ ANECDOTARI” i el nombre d’articles rebuts. Els col·laboradors van creixent i per aquesta 2ª època de COMPANYS podríem ser molts mes. ¿ Podem provar doblar-los ? Si volem tot es possible ! Per visualitzar be els capítols de Companys, vos suggerim que per passar les diapositives utilitzeu les tecles dels quatre indicadors, tant per anar endavant com enrere.

4 Autors 32 Articles 86 ANECDOTARI Autors Lluis Miquel Escoté
M. Alemany Manel Mas Joan R. Marbá Angel Lázaro Francesc Asensio Jaume Juliá Josep Mª Poblet Josep A Cardona Guillem Palmer Lluis Álvarez Ramon Gualdo Maria Teresa Ràfols Antoni Bergés Francesc Llorens Francesc Martínez Marià Moya Francesc Perales Joan Garrit Alfred Pàmies Josep Ll. Grimal Joan Casals Ferran Galera Ramon Carrasquer Josep Molinari Joan Noguera Joan Coromines Joan Orrit Antoni Mas Casafont Josep Mª Montraveta Domènech Camps Josep Mª Alsina Articles 86

5 Avui recordem en aquest espai al company
FINESTRAL Un marc per recordar els companys traspassats, els de la Caixa, propers per la amistat i bon fer. Avui recordem en aquest espai al company Enric Garcia Maymús, dintre del cercle, junt al Director General Dr. Joan Bilbao. Durant molt de temps Cap de Personal, posteriorment Cap de Crèdits i mes endavant Subdirector General. Un home que en general era proper als companys amb una clara tendència de cercar tot allò que convenia a la Caixa. Son molts els que varen accedir al càrrec de Directors de oficina en aquella època on ell era un clar referent dels nostres objectius, força comprensiu et procurava ajudes i solucions. Entre molts altres companys ja traspassats, ell sempre serà un esgraó per a recordar aquells anys.

6 FINESTRAL de última hora
Un marc per recordar els companys traspassats, els de la Caixa, propers per la amistat i bon fer. Marià Moya Nicolás Va entrar a la Caixa l’any 1967, la seva primera oficina la 077 Esplugues de Llobregat, on hi va conèixer la Roser, la seva esposa, la dona de la seva vida, fins ara mateix. Després va esser empleat de la of 110 Paris, desprès segon de la 111 Carreras Candi, seguit la 128 Cornellà Marsans, que la va obrir ell. Posteriorment fou Director de la 251 Trinxant, desprès de la 011 Gracia, després 115 Pubilla Casas on ja es va prejubilar. Un company que ens ha deixat una bona empremta, tan professional com personal. En el primer aspecte fou sempre molt afable, molt col·laborador a la vegada que exigent i rigorós. Sempre amb moltes ganes de formar bons equips de treball, molta empatia amb els clients i companys, complidor i resolutiu. Un mes d’aquells companys que al retrocedir en el temps trobarem com un esgraó imprescindible per a refer fets i memòria. En el aspecte personal els qui el coneixíem sabem que fou molt familiar, proper per la seva filla i nets, amic dels seus amics, sempre rialler i de bon humor, generós i acollidor. Li agradava cercar nous llocs per reunir-se amb els companys del seu grup de esmorzars, era casi un honor compartir amb ell un àpat per lo bon conversador, respectuós i distret que era, en aquestes trobades que ara com mai, recordarem molt i molt intensament. Els darrers anys havia actuat com a fotògraf del grup de jubilats i ha sabut deixar constància de totes les nostres trobades mensuals. El trobarem a faltar molt i moltes vegades. Josep Pesa Bordes. Ens ha deixat en les primeres hores del dia 27 de Octubre de 2015. Fotografia de Juliol de 2015.

7 ELS COMPANYS Assemblea anual Directors a Barcelona.
En Frederic Toda i Joan Coromines en un primer plano.

8 MEMÓRIA 063El cupó fantasma Desprès de tallar els cupons corresponents i la seva facturació numèrica, els companys del Departament havíem de fer paquets de cupons de 100 en 100, lligats amb una goma, per presentar-los a la Societat pagadora del venciment. Per descomptat el quadre final dels cupons era norma obligada. Si es produïa el d'esquadra no hi quedava més solució que tornar a contar i lligar tots els paquets. Una de les vegades no hi havia manera de quadrar, sempre ens faltava un cupó. Tots els companys van regirar cambra, taules, papers, revisant el terra, fins hi tot hi vam desmuntar unes reixes laterals per on sortia la calefacció, no fos que el maleït cupó hagués caigut i s’hagués introduït per una de les reixes. A tenir en comte que pels responsables del Departament la pèrdua d’un cupó era inadmissible. Va finalitzar la jornada matinal sense trobar el cuponet, i desprès de dinar es va iniciar la recerca per la tarda. Se’m desfà el cordill d’una sabata i al ajupir-me per lligar-lo veig amb sorpresa que en la volta dels baixos del pantalons (moda d’aquells temps) hi apareix el cupó de marres, que jo havia passejat tot el dia. A partir d’aquells fets i durant molt de temps, si qualsevol cosa es perdia en el Departament, hom preguntava : ¿¿ Heu mirat en els pantalons del Martínez ?? Francesc Martínez Fets i anècdotes del dia a dia d’aquells anys i que formen part de la memòria col·lectiva d’un viure irrepetible. Els valors son completament diferents i trasbalsats.

9 Sucursal Igualada - Poble Sec
OFICINES Sucursal Igualada - Poble Sec Sucursal de Oliana

10 LLIBRETES

11 ASSOCIACIÓ Esmorzar “ Els Mistos” en les vigílies de Nadal, el 10 de Desembre 2013.

12 Max Aguilera Torruella
L’Enclusa Espai per a retre homenatge, humil i sentit, als companys que tenim propers. Parlem en aquesta edició del company Max Aguilera Torruella a la fotografia. Entra a la Caixa el i s’incorpora a la of de Gala Placidia. Posteriorment entra al equip volant en un període prolongat durant el que intervé en mes de 80 oficines. Desprès la oficina 342 Terrassa Carretera de Rellinars l’acull com a segon. Un nou període de uns quants anys per passar a la Of. 295 Sant Cugat Estació també de segon, en un període de mes de 10 anys. Després amb el càrrec de Director passa a la of. De St. Andreu Llenguadot per altre període de mes de 10 anys. Posteriorment una nova etapa com molts altres companys per reducció de oficines i canvis, de administratiu a Trinitat Vella on es va jubilar. No ens podem passar per alt que en Max ha fet la carrera de naturòpata en mig d’aquestes mogudes i que sovint ens fa unes xerrades molt interessants i que agraïm molt. Sense restar cap mena de importància, ell no la vol, es un mes dels companys dels que ens sentim orgullosos de haver fet camí plegats dintre de la gran família que ha estat la Caixa.

13 Associació, celebrant la arribada del Nadal el 16 de Novembre 2010.
GRUPS Associació, celebrant la arribada del Nadal el 16 de Novembre 2010.

14 Altre carnet de empleat de la Caixa.
Vos en recordeu d’aquestes liquidacions de nòmina ??? Altre carnet de empleat de la Caixa. La primera tarja per passar per l’autopista.

15 Altre carnet de empleat i a mes un document per a recordar, quant la oficina passava a una categoria superior i la categoria professional també augmentava.

16 La entrevista sostinguda amb el company Ferran Galera Casals, a casa seva,
de Masnou, ha comportat la seva participació en diferents apartats de aquestes edicions, la qual cosa li agraïm molt entranyablement.

17 Trobada dels companys del departament de Crèdits el octubre del 2007.

18 El company Ricard Mir Arbiell, a la oficina de Vilanova de Bellpuig fins el moment de la seva jubilació el any passat.

19 Trobada de una colla de companys a Lleida , el febrer de 2002.

20 Alguns estris i claus que fèiem servir a les oficines, per el desenvolupament normal de tasques diàries, cal suposar que les reconeixem perfectament, per axó no si ha posat cartells.

21 Una fotografia extraviada en els arxius, un dinar de germanor a Pont de Suert, l’estiu del any En un primer plano si veu en Marbá fumant, mes endavant al Santi Lapeña i desprès el seu germà Ramon Lapeña, al fondo, el company que mori en un atracament a Artesa de Lleida,el

22 Fotografia del equip de futbol 1974.
ESPORTS Fotografia del equip de futbol 1974.

23 POESIA Camins de l'ataràxia 161 - SOC Soc nou vingut a tot arreu,
ciutadà del mon i de la vida cerco camins i cruïlles per curar-me la ferida que el viure i el neguit m'han donat com vinagrada. Soc com fugitiu de no sé on i vaig sense nord i sense guia, camino i camino sens mirar si em porta la foscor o l'alegria, sota el Sol he dormit sol, ben sol, sense poder litigar. Soc maliciós de tant brogit, ni la meva pell m'aixopluga i un vent salat m'empenteja, fa uns anys em tenien enveja jo vivia sempre sota la pluja, ara al ras i sense cap sentit. El Trobador de la Segarra POESIA

24 1967 es el sisè any que la Caixa fa calendaris de butxaca.

25 RECEPTES DE CUINA

26 Fotografia de Venècia de Jaume Gasol.

27 83 COL.LABORADORS Carles Salazar Joan de D. Mondria Joan R Marbá
Joan Coromines Eugeni Lopez Josep M. Poblet Joan Puigdollers Alfredo Pàmies Joan Casals Agustí Josep A. Cardona Miquel Nebot R. Oliva Victory Ventura Fernández Francesc Llop Amadeo Bitriu Lluis M. Escoté Manel Fernández Gregori López Lluís Duran Francesc Llorens Nino Villalobos J. Mª Montraveta Ramon Gualdo Mariano Moya Antoni Gasol Enri Vda. Villanueva Ferrán Galera Lluís Gascón Joan Orrit José Luis Grimal Martí Bolós Lluís Álvarez Jaume Bonet Biosca Josep María Currià Jaume Gasol Neus Vda J Calleja Josep A. Subirá Maite Pérez Joan Lluis Torrent Carles Rosel Mata Esteve Muntal Julià Daniel Catalán Josep Mª Garreta Mila,filla M.Iglesias Jaume Teixidó Enric Orland Mena Ángel Làzaro Orús Gregori Corao Xavi Balaguer Jaume Julia Pérez Jordi Làzaro Prat Joan Garrit Josep Mª Roset Lluis Álvarez Joan Noguera Josep M Galofré Angel Iglesias Tomàs Hernández Francesc Asensio Joan B Vellvé Albert Serrano Jordi Barull Manel Mas Josep Deu Pascual MTRàfols Vda.Robles Salvador Jené Angel Abella Francesc Ponsa Benet Tomàs Tió Guillem Palmer Ricard Mir Arbiell Antonio Bergés Ángeles Vda. Clavería Santiago Lapeña Joan Josep Bayot Josep Mª Fargas Albert Hostench Francesc Perales Joan Puga Joaquim Flamis Ferrán Galera Ramón Carrasquer Josep Molinari 83

28


Descargar ppt "EL TROBADOR COMPANYS Capítol na. Època Novembre 2015"

Presentaciones similares


Anuncios Google