Eines per una gestió local eficient de l’aigua:

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
AIGUA STOP Control Automàtic de Fuites. Situació actual: Situació actual:  A Espanya, els estalvis possibles de la despesa d’aigua en edificis públics.
Advertisements

Eines per combatre la pobresa energètica des de l’administració local: el cas de l’Ajuntament de Cornellà Montse Sanllehy i Virgínia Vallvé 22 de setembre.
L’HOSPITAL SOSTENIBLE
Mesures avançades per empreses / universitat per a incrementar l‘ús del transport públic entre els seus treballadors / estudiants CINESI SL- Consultoria.
El Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l’energia local sostenible
Taller Green BIZ Barcelona Obert al Futur 2016, formació de suport al
Taller Green BIZ Barcelona Obert al Futur 2016, formació de suport al
Sistemes de mesura i control per a l'agricultura.
LA PETJADA ECOLOGICA DE SANT BOI DE LLOBREGAT
LA GESTIÓ AMBIENTAL ALS PORTS DE CATALUNYA
Fitxa cas.
LGAI TECHNOLOGICAL CENTER S.A.
i compra pública ambientalment correcta
i el que no es pot avaluar
Diputació de Barcelona
Gestió Tècnica i Energètica d’Instal·lacions i Edificis.
1er FÒRUM DE LA XESVIC.
Prova pilot sensor de control volumètric a 4 municipis de la província de Barcelona Conchita Vicaria
Criteris de sostenibilitat en el planejament de
2c. Les pàgines web i l’hipertext. Les bases de dades a la xarxa
EL NOSTRE AJUNTAMENT I L’ESTALVI D’AIGUA
AJUNTAMENTS I SEGUIMENT DE L'ACTIVITAT COMERCIAL
L’eina de tramitació electrònica pels ens locals
SIGUEM SOSTENIBLES.
Presentació dels resultats de la primera fase del projecte PLANS DOCENTS i MATERIALS BÀSICS Barcelona, 22 setembre de 2016.
LA SOSTENIBILITAT I L’ENSENYAMENT DELS ACCIONAMENTS ELÈCTRICS
Ordenança de soroll de la Xarxa de ciutats i pobles cap a la Sostenibilitat Control de soroll dels vehicles de motor Montesquiu, 27 de novembre 2008 Maria.
CAMPANYA PER A L’ESTALVI D’ENERGIA
Liquidació del Pressupost Exercici 2016
Ports Nets: Un model de gestió integrada
Per un món sostenible Un projecte d’.
20 anys de Ciències Ambientals a la UAB
Eines per una gestió local eficient de l’aigua:
Fitxa cas.
Cercle de comparació d’Esports Jornada de cloenda 15/12/2017
Com introduir les Guies Docents
COGENERACIÓ AMB PILES DE COMBUSTIBLE: APLICACIÓ A EDIFICIS DE LA UPC
Generalitat de Catalunya
Les ciutats Unitat 4.
TROBADA D’ESPORTS d’octubre de 2016.
Reptes i oportunitats per a l'estalvi i l’eficiència energètica en els equipaments de Granollers Barcelona, 10 de març de 2015.
PLA REACTIVACIÓ MUNICIPAL Ajuntament de Sant Pere de Ribes
CAMPANYA DE RECOLLIDA D'OLI USAT
Un territori equilibrat i ben connectat Política territorial Un territori equilibrat i ben connectat La República Catalana és l’oportunitat per redissenyar.
Dispositiu Local d’Inserció
MAPA CONCEPTUAL - Accions - Responsables - Temporalització.
Implantació d'un sistema de gestió EMAS a la UPC.
“NO DEIXIS QUE ELS TEUS LLIBRES ES MORIN D’OI”
Pla local per la inclusió social de Santa Coloma de Gramenet
Problemes medi ambientals de l’àrea de coneixements Construcció
CNL de Terrassa i Rubí Balanç d’actuacions en el mandat
Aigua Projecte 2n primària.
El teu esforç, la seva energia
Els Plans Especials Urbanístics de Protecció del Subsòl Presentació de la figura d’ordenació urbanística Joan Solà i Jordi Montaner GEOSERVEI PROJECTES.
SETMANA DE L'ENERGIA D'OCTUBRE 2005 Granollers L'ENERGIA A L'ESCOLA
Agenda 21 Local de Santa Maria de Palautordera Setembre 2008
Projecte d’Itineraris Formatius
Gerència de Serveis de Comerç
Socialització de llibres de text.
CRAI: definició i estructura
Serveis de Consultoria
LA GESTIÓ AMBIENTAL ALS PORTS DE CATALUNYA
ESTRATÈGIES I OBJECTIUS
més enllà del PIB: de la mesura a la política i les polítiques
2018.
Àrea d’Atenció a les Persones
PROPOSTES D’AVALUACIONS FIGUROANALÒGIQUES
CAMPANYA PER A L’ESTALVI DE PAPER
Fitxa cas.
Jornada Cloenda Esports
Transcripción de la presentación:

Eines per una gestió local eficient de l’aigua: la Guia per a l’estalvi d’aigua domèstica i l’Ordenança municipal sobre estalvi d’aigua Autors: Enric Coll, Maria García. Secretaria Tècnica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat Oficina Tècnica de Sensibilització, Participació i Divulgació Ambiental Gerència de Serveis de Medi Ambient - Diputació de Barcelona http://www.diba.cat/xarxasost/ - collge@diba.cat

L’AIGUA és un recurs limitat, finit. Eines per una gestió local eficient de l’aigua L’AIGUA és un recurs limitat, finit. És un bé escàs i preuat, fruit, en part, d’una incorrecta gestió dels recursos. Ara es comença a aplicar una nova gestió més eficient de l’aigua Canvis voluntaris d’hàbits  Campanyes per a un ús responsable del recurs: Guia per a l’estalvi d’aigua domèstica. Regulació  Ordenances municipals sobre l’estalvi d’aigua. Incentius econòmics  tarifes d’aigua. Sistemes d’estalvi domèstic Potencial estalvi 20 – 60 hm3/any

La Guia per a l’estalvi d’aigua domèstica Eines per una gestió local eficient de l’aigua La Guia per a l’estalvi d’aigua domèstica La Guia és un producte produït per part de la Diputació de Barcelona, en el marc de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, i que s’ofereix a tots els municipis com a eina de suport, sensibilització i educació de la ciutadania. Més de 5.000 Guies utilitzades. Possibilitats per aconseguir un ús eficient de l’aigua: L’aixeta monocomandament amb obertura en fred i topall. Cabal màxim 8l/min, recomanat 6l/min. L’aixeta termostàtica destinada a dutxa i banyera. Estalvia un 16% d’aigua i energia. Cabal màxim 10 l/min. Airejadors que es poden incorporar a les aixetes. Barregen aire i aigua. Les gotes tenen forma de perles. Reduir als inodoros reduir la capacitat de la cisterna (màx. 6l.) i mecanismes d’interrupció o doble descàrrega.. Ús d’aigua de pluja com a reserva d’aigua de suficient qualitat per destinar al reg de jardins, horts o neteja. La reutilització d’aigües grises consisteix en la recollida de les aigües procedents de les dutxes, banyeres i rentamans per alimentar l’aigua dels vàters.. També es recomanen pràctiques estalviadores. Coneguem el recurs de l’aigua Gestió de l’aigua Aixetes Dutxes Cisternes d’inodor i mecanismes d’estalvi Electrodomèstics Regulador de pressió Recollida aigües pluvials Reutilització aigües grises Reutilització sobrant piscines Manteniment Recomanacions

El model d’Ordenança municipal per a l’estalvi d’aigua Eines per una gestió local eficient de l’aigua El model d’Ordenança municipal per a l’estalvi d’aigua Objectiu: posar a l’abast dels ajuntaments un text normatiu que inclogués indicacions tècniques, bones pràctiques i recomanacions. Cada municipi la pot adaptar al seu cas. Permet regular la incorporació i la utilització de sistemes l’estalvi d’aigua, com també adequar la qualitat de l’aigua a l’ús que se’n faci en els edificis i determinar en quins casos i circumstàncies serà obligatòria; aplica els conceptes de reaprofitament i reutilització. Preàmbul Capítol I: Objecte i àmbit d’aplicació Capítol II: Sistemes per l’estalvi d’aigua Capítol III: Utilització, manteniment i control Capítol IV: Infraccions, sancions i procediment sancionador Disposició transitòria i final Annex A, B, C, D, E, F, G, H, I Àmbit aplicació Comptadors individuals Sistemes d’estalvi intern: airejadors, aixetes, cisternes inodors Aprofitament aigües grises Aprofitament aigües pluvials Aprofitament sobrants de piscines Disseny jardineria sostenible Línia d’investigació de futur: avaluar l’impacte real en l’estalvi d’aigua domèstica.