Basílica del Sant Sepulcre Diumenge XXlV durant l’any

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
+ Aquesta breu pregària és una súplica per a demanar la protecció divina enmig de l'opressió (v. 5). + La petició va acompanyada d'una professió de.
Advertisements

V. Jesús entrega la seva vida per nosaltres
7 d’octubre 2018 Diumenge XXVll del temps de durant l’any
25 de l’any cB Regina Pregària a Jesús, Anyell de Déu, davant el pensament de la mort, del Requiem de Britten.
CATECISME de la Conferència Episcopal Espanyola Jesús és el Senyor.
21 de l’any cB Regina Pregar escoltant el “Pie Jesu” de Marcel Olm, ens posa al costat de Jesús.
Monges de Sant Benet de Montserrat
Música d’ Advent A. Pärt Déu és amb nosaltres QUARTA SETMANA D’ADVENT.
La Jerusalem de David: esplanada, i restes de la ciutat antiga
31 de l’any Regina Els “Records de pluja” de Marcel Olm ens fan desitjar una vida fecunda en l’amor.
+ Aclaparat pel sofriment, un malalt demana al Senyor que el perdoni i li retorni la salut (vv. 2-3), tot exposant els mals que l’afligeixen (vv.
Cercar el sentit de la vida, de les coses i de la mort és com una necessitat primària. Fins quan, Senyor, seguireu oblidant-me? Fins quan m’amagareu la.
En aquesta súplica, el reconeixement del propi pecat s’uneix a la confiada seguretat d’obtenir el perdó diví. ● El salmista, lluny de sentir-se abandonat.
Amb algunes lleus modificacions (v Amb algunes lleus modificacions (v. 6), aquest salm és una repetició del salm 13, i s’hi descriuen els pecats que.
15 de l’any B Regina “El viatge” d’Eleni Karaindrou ens evoca la vida missionera, sempre en camí.
8 juliol 2018 Diumenge XIV de durant l’any Imatges d’Armènia
23 de l’any cB Regina Escoltant “M’ha estimat” de T. LL. de Victoria, sentim-nos “tocats” per Jesús, com el sordmut de l’evangeli.
Aquest salm és una súplica al Senyor, defensor dels pobres (v Aquest salm és una súplica al Senyor, defensor dels pobres (v. 13), contra la calúmnia.
Ens alimentam amb el cos i la sang del Senyor
● Un home perseguit implacablement (v ● Un home perseguit implacablement (v. 9) apel·la al poder de Déu perquè el deslliuri dels seus adversaris.
Davant l’amenaça d’un perill mortal, el salmista demana al Senyor que respongui favorablement a la seva demanada, alliberant-lo de la mort (vv. 1-3)
En senyal de reconeixement al Senyor, que el va deslliurar d'un perill de mort (vv. 3,8-9), el salmista entona aquest cant d‘Acció de Gràcies. El.
24 de l’any cB Regina Seguim al Jesús que “es lliura” en el camí vers la Creu (T. Ll. de Victòria)
- l’arbre ple de vitalitat simbolitza la felicitat dels justos; El Salteri comença amb aquesta “Benaurança”, que ve a ser un pròleg de tot el llibre.
- l’arbre ple de vitalitat simbolitza la felicitat dels justos; El Salteri comença amb aquesta “Benaurança”, que ve a ser un pròleg de tot el llibre.
L’Advent és el temps litúrgic de preparació del Nadal. Són 4 setmanes.
▬ El salm 115 resumeix perfectament el sentiment d'Israel en el sopar pasqual, o Seder, en la primera nit de la festa. ▬ Horriblement oprimit ("he.
SETMANA SANTA Catequesi infantil – Parròquia Catedral de Sant Llorenç 2016.
▬ El salmista, un ministre de la casa de Déu, assisteix a la intriga d’un rival sense escrúpols, que vol suplantar-lo en les seves funcions dins el.
Música d’ Advent A. Pärt ALEGREU-VOS! TERCERA SETMANA D’ADVENT.
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
La Bíblia, font de valors humans i socials
Basílica del Santo Sepulcro Domingo vigésimo cuarto
CONCURS BÍBLIC NOM: Maria Melero Cugat
+ Aquesta breu pregària és una súplica per a demanar la protecció divina enmig de l'opressió (v. 5). + La petició va acompanyada d'una professió de.
Per aquesta raó Jesús ens diu als cristians:
DEÚ ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA.
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
+ Aquest salm és la súplica d'un home perseguit i acusat injustament. + Convençut de la seva innocència (v. 5), el salmista demana que els seus enemics.
Quan l’amor fa mal.
I vosaltres, qui dieu que sóc jo?
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
EL BAPTISME SAGRAMENT QUE ENS FA FILLS DE DÉU I MEMBRES DE L’ESGLÉSIA.
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
Música: “Estaré al teu costat” Passió de Bach
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
ABBÀ, PARE ! PENTECOSTA 2007.
Automàtic o al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Meditem escoltant “He menjat el Teu Cos” (7’) de la Passió de Bach
Religió Catòlica 2 Educació Primària.
Resurrecció del Senyor
Música: Pasqua, del Petit llibre d’orgue de Bach
“DÉU ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA”
Cant espiritual Joan Maragall.
Música: Hosanna de Dufay
Esplanada de les mesquites (Temple)
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
Diumenge cinquè de Pasqua
El Salm 135 de Schütz canta l’amor etern de Déu
Coral de les 10 verges que esperen el retorn de Jesús. Bach
“NO TINGUIS POR, QUE JO SÓC AMB TU!"
La Santíssima Trinitat
L’Ascensió del Senyor 2 juny 2019
La “Música callada” de F. Mompou convida a l’adoració
23 juny 2019 Imatges del Mont Tabor
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
“La mare de Jesús” de T. Ll. de Victòria, evoca l’acollida
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
+ Envoltat d’enemics que miren d’arrabassar-li la confiança en Déu (v + Envoltat d’enemics que miren d’arrabassar-li la confiança en Déu (v.3), el.
Transcripción de la presentación:

Basílica del Sant Sepulcre Diumenge XXlV durant l’any Cicle B Basílica del Sant Sepulcre Diumenge XXlV durant l’any 16 setembre 2018 Música: Cant de la Passió

JESÚS ÉS EL MESSIES SOFRENT 1a lectura: El tercer Càntic del Servent, d’Isaïes, va servir als deixebles per a entendre els sofriments de Jesús. Salm 114: No sols evoca la Mort de Jesús, sinó la seva vida Pasqual de Ressuscitat «entre els qui viuen» Lectura: La Carta de sant Jaume ens parla d’una FE que ha d’arribar als pobres, altrament no serveix per res, és morta. Evangeli: Quan els deixebles el reconeixen Messies, Jesús els parla del sofriment que li espera, no sols a Ell, sinó a tots els qui el volem seguir. L’Amor passa per la Creu, abans de tornar-se VIDA.

Plano de l’església del Sant Sepulcre Acompanyant els textos del Messies sofrent, trobareu 4 capelles del Sant Sepulcre, dedicades a: “les vestidures” que van treure a Jesús, els “improperis” que va rebre, el gest del centurió, “Longinos”, que va travessar el seu costat, i la dita de la “presó” Plano de l’església del Sant Sepulcre Tomba Calvari Entrada Les imatges corresponen a les quatre rotllanes en vermell

El salm 114 és un dels salms del Sopar Pasqual (ss112-117) que ens fa repetir, ja en aquest món, la Fe en la Resurrecció, quan, després de morir, «continuarem caminant entre els qui viuen» : - Déu escolta les nostres pregàries. Déu està al nostre costat, quan sofrim. Déu és COMPASSIU, per això salva els febles. Déu no deixa que els nostres ulls es neguin inútilment en el plor, sinó que ens dóna la Vida.

Vers la capella “Longinos”, a la dreta, detall roca Calvari Is 50,5-9ª El Senyor Déu m’ha parlat a cau d’orella i jo no m’he resistit ni m’he fet enrere: he parat l’esquena als qui m’assotaven i les galtes als qui m’arrencaven la barba; no he amagat la cara davant d’ofenses i escopinades. El Senyor Déu m’ajuda: per això no em dono per vençut; per això paro com una roca la cara i sé que no quedaré avergonyit. Tinc al meu costat el jutge que em declara innocent. ¿Qui vol pledejar amb mi? Compareguem plegats. ¿Qui vol ser el meu acusador? Que se m’acosti. Déu, el Senyor, em defensa: ¿qui em podrà condemnar?

Capella “Longinos” al fons Salm 114 Capella “Longinos” al fons Continuaré caminant entre els qui viuen, a la presència del Senyor Estimo de tot cor el Senyor, El Senyor escolta la meva súplica Ha escoltat el meu clam Així que l’invocava

Continuaré caminant entre els qui viuen, a la presència del Senyor Capella “Longinos” Continuaré caminant entre els qui viuen, a la presència del Senyor M’envoltaven els llaços de la mort, Tenia davant meu els seus paranys, I dintre meu l’angoixa i el neguit. Vaig invocar el nom del Senyor: Ah, Senyor, salveu-me la vida

Capella dita dels “improperis” (sota altar columna flagel·lació ¿?) Continuaré caminant entre els qui viuen, a la presència del Senyor El Senyor és just i benigne, El nostre Déu sap compadir. El Senyor salvaguarda els senzills, Jo era feble i m’ha salvat

Vers Capella “Vestidures” Continuaré caminant entre els qui viuen, a la presència del Senyor Ha alliberat de la mort la meva vida Els meus ulls, de negar-se en el plor, Els meus peus de donar una pas en fals. Continuaré caminant entre els qui viuen A la presència del Senyor.

Capella de quan li van treure les “Vestidures” Jm 2,14-18 Germans meus, si algú deia que té fe i no ho demostra amb les obres, ¿de què li serviria? A un home així, ¿la fe el podrà salvar? Suposem que algun dels nostres germans o germanes no tinguessin ni vestits ni l’aliment de cada dia, i algú de vosaltres li digués: «Ves-te’n en pau, abriga’t bé i alimenta’t», però no li donés res del que necessita, ¿quin profit els faria? Doncs, amb la fe passa igual: si no hi ha obres, la fe tota sola és morta. Tu dius que tens la fe, jo tinc les obres. Doncs bé, si pots, demostra’m, sense les obres, que tens fe, que jo, amb les obres, et demostraré la meva fe.

Capella del record de la presó Déu me’n guard de gloriar-me en res que no sigui la creu de nostre Senyor Jesucrist. En ella és com si el món fos crucificat per a mi i jo pel món Capella del record de la presó

Conjunt capella presó Mc 8, 27-35 En aquell temps, 27 Jesús, amb els seus deixebles, se'n va anar als pobles del voltant de Cesarea de Filip, i pel camí els preguntava: «Qui diu la gent que sóc jo?» 28 Ells li respongueren: «Uns diuen que ets Joan Baptista; d'altres, Elies; d'altres, algun dels profetes.» 29 Llavors els preguntà: «I vosaltres, qui dieu que sóc?» Pere li respon: «Tu ets el Messies.» 30 Però ell els prohibí severament que ho diguessin a ningú. 31 Llavors començà a instruir-los dient: «Cal que el Fill de l'home pateixi molt. Els notables, els grans sacerdots i els mestres de la Llei l'han de rebutjar, ha de ser mort, i al cap de tres dies ha de ressuscitar.» 32 I els ho deia amb tota claredat. Aleshores Pere, prenent-lo a part, es posà a renyar-lo. 33 Però Jesús es girà i, davant els deixebles, renyà Pere dient-li: «Vés-te'n d'aquí, Satanàs! No veus les coses com Déu, sinó com els homes.» 34 Llavors va cridar la gent i els seus deixebles i els digué: «Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui la seva creu i que em segueixi. 35 Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi i per l'evangeli, la salvarà.

Original: Joan Ramirez (+) Imatges, lectures, música, comentaris (versió catalana i castellana) : Regina Goberna, en col·laboració amb Àngel Casas Traducció a l’italià: Ramon Julià Traducció a l ‘euskera: Periko Alkain Traducció al portuguès: Ze Manel Marquespereira Traducció al francès: Àngel Casas Traducció al neerlandès : Ben Van Vossel Vídeo: Esther Lozano